Jump to content

Τα τραγούδια που αγαπάτε

Αξιολογήστε το θέμα


tasos.cz

Recommended Posts

  • Μέλος

Το "Calm Down" είναι τραγούδι του Νιγηριανού τραγουδιστή Remo από το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του Rave & Roses (2022) που κυκλοφόρησε στις 11 Φεβρουαρίου 2022. Το τραγούδι μπήκε στα charts σε όλη την Ευρώπη, φτάνοντας στο νούμερο ένα στα βελγικά Ultratop 50, στην Ολλανδία στα Top 40 και Dutch Single Top 100. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το τραγούδι έφτασε στο νούμερο τρία και πέρασε είκοσι επτά συνεχόμενες εβδομάδες στην πρώτη δεκάδα του UK Singles Chart.


Εξίσου μεγάλη  απήχηση είχε η έκδοση  remix του "Calm Down" και με τη συμμετοχή της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Selena Gomez που κυκλοφόρησε στις 25 Αυγούστου 2022. Η νέα έκδοση έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard US Afrobeats Songs και στο Billboard Global Excl. στα αμερικανικά charts και έφτασε στην τρίτη θέση του Global 200. Έφτασε στο νούμερο τρία στο αμερικανικό Billboard Hot 100, στην πρώτη δεκάδα του Remo και στην ένατη της Gomez. Επίσης ηγήθηκε των US Afrobeats Songs για 45 εβδομάδες.
 


Και οι δυο εκδόσεις του όμορφου αυτού τραγουδιού σπάνε ρεκόρ θέασης στο youtube ξεπερνώντας  μέχρι τώρα τις 500 εκατομμύρια θεάσεις η κάθε έκδοση σε διάστημα ενάμισι περίπου έτους  μέχρι σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Το τραγούδι "Where Do You Go" ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1995 από τους La Bouche το γερμανό-αμερικανικό συγκρότημα Eurodance με την υπέροχη ερμηνεία της αξέχαστης αμερικανίδας τραγουδίστριας  Melanie Thornton που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα σε ηλικία 34 ετών.

 

 

Η διασκευή του τραγουδιού ηχογραφήθηκε το 1996 από τους  No Mercy το αμερικανό-γερμανικό τρίο της Europop, κυκλοφόρησε ως το πρώτο τους σινγκλ και έγινε παγκόσμια επιτυχία, φτάνοντας στην πρώτη πεντάδα στην Αυστραλία, την Αυστρία. , Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

 

 

Επεξεργάστηκε από tasos.cz
Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Martha και Thena Elefteriadou είναι πασίγνωστες τραγουδίστριες εδώ στην Τσεχία.

Είναι ελληνικής καταγωγής και είναι αδερφές γεννημένες στην τότε Τσεχοσλοβακία από έλληνες πρόσφυγες. Τα περισσότερα γνωστά τραγούδια τους είναι στα τσέχικα μια και απευθύνονται σε τσέχικο κοινό. Έχουνε  τραγουδήσει στα τσέχικα γνωστά ελληνικά τραγούδια όπως το Dirlada, Ta pedia tu peiraia και άλλα.  Έχουνε επίσης τραγουδήσει και στα ελληνικά τα διάσημα ελληνικά τραγούδια, η δε προφορά τους στα ελληνικά δεν μαρτυρά καθόλου ότι έχουνε γεννηθεί και μεγαλώσει στα ξένα. Παραθέτω  δυο βιντεοκλίπ  της Martha και Thena  το ένα στα ελληνικά και το άλλο στα τσέχικα.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Ο Johnny Cash και η June Carter Cash ερμηνεύουν το "Help Me Make It Through the Night" από το Live In Las Vegas, το 1979.
Ο έρωτας τους και η αγάπη του ενός προς τον άλλο διακρίνονται καθαρά στα πρόσωπα τους στο όμορφο αυτό βιντεοκλίπ.
Γραφότανε τότε το έτος 1979 δηλαδή ήταν ήδη 11 χρόνια πια παντρεμένο ζευγάρι.
Ο έρωτας τους και ο γάμος τους κράτησε μέχρι τα βαθιά γεράματα, μέχρι τον θάνατο της June Carter στις 15.5.2003.
Τον ίδιο χρόνο λίγους μήνες μετά στις 12.9.2003 έφυγε στο αιώνιο ταξίδι της ζωής του και Johnny Cash σε ηλικία 71 ετών.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος
Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

The Dead South είναι καναδικό μουσικό συγκρότημα folk-bluegrass που έγινε γνωστό με το άλμπουμ  τους Good Company που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2014.  Με την κυκλοφορία του παροντος μουσικού βιντεοκλιπ "In Hell I'll Be In Good Company" ανεβασμενο στο YouTube το 2017 ενισχυθηκε το ενδιαφέρον του κοινου  για το προηγούμενο  ντεμπούτο άλμπουμ τους Good Company, που εφτασε ετσι στο Top 50 στα charts του Billboard και στο Top 20 στο αμερικανικό τσαρτ iTunes.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • Μέλος

Το τραγούδι Zoo Zoo Zooby Zooby το ερμηνεύει η 22άχρονη τότε Ινδή τραγουδίστρια Alisha Chinai που θεωρείται ως θεϊκή φωνή της Ινδίας στην ταινία Dance Dance (1987) του Bollyvwood του διάσημου ινδικού κινηματογράφου. Η μελοδραματική μουσική ταινία Dance Dance αφηγείται την προσπάθεια ενός αδελφού και της αδερφής του να ξεφύγουνε από την φτώχεια, να πετύχουν και να γίνουν μεγάλοι τραγουδιστές. Η μελωδία του Zoo Zoo Zooby Zooby είναι  γραμμένη από τον μουσικοσυνθέτη  Bappi Lahiri  και είναι εμπνευσμένη από  την μελωδία του τραγουδιού  Brother Louie των  Modern Talking.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • Μέλος

Greece 4K (Ελλάδα σε 4Κ) – σκηνική ταινία χαλάρωσης που δείχνει διάφορα πανέμορφα μέρη της Πατρίδας μας συνοδευμένη με μουσική που ηρεμεί

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

 

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Ωραιος ο Γιαπωνεζος που τραγουδαει το ελληνικο τραγουδι :Banane0:

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Κάποια τραγούδια παραμένουνε πάντα διαχρονικά, όπως το τραγούδι I Was Made For Lovin' You των Kiss. Το παλιό αυτό τραγούδι πρωτοκυκλοφόρησε το 1979 και παρόλο που ανέβηκε στο YouTube πριν από 4 χρόνια, κατάφερε να σημειώσει μέχρι τώρα πάνω από 600 εκατομμύρια προβολές. Οι Kiss ήταν αμερικανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1973. Το γκρουπ έγινε διάσημο για το εκκεντρικό μακιγιάζ εμπνευσμένο από το ιαπωνικό kabuki,  τα κοστούμια και τις θεαματικές σκηνικές παραστάσεις  με πυροτεχνήματα . Οι παραστάσεις περιελάμβαναν στοιχεία σοκ-ροκ όπως η εκπνοή φωτιάς, φτύσιμο ψεύτικου αίματος, κάπνισμα κιθάρων, πυροβολισμούς ρουκετών, αιωρούμενα τύμπανα και διάφορα πυροτεχνικά εφέ.
 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Μέλος

Το "You're a Woman" είναι τραγούδι των Bad Boys Blue που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1985 ως το δεύτερο σινγκλ από το άλμπουμ Hot Girls, Bad Boys (1985). Έγινε επιτυχία σε όλη την Ευρώπη, φτάνοντας στο νούμερο 8 στη Δυτική Γερμανία, στο νούμερο 1 στην Αυστρία και στο νούμερο 2 στην Ελβετία.


 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • Μέλος

Υπάρχουνε διαχρονικά πολλές εκδοχές του τραγουδιού "Orange Blossom Special" και πολλά συγκροτήματα με την ονομασία Country Sisters. Μια από τις αγαπημένες εκδοχές μου είναι με το τσέχικο συγκρότημα Country Sisters και συνεχίζω ακόμη να ειμαι "ερωτευμένος" :k05145:  με την υπέροχη βιολονίστα Linda Jarosova στο παρακάτω βιντεοκλίπ του 2006.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Και εδώ μια άλλη κεφάτη εκδοχή του "Orange Blossom Special" με το συγκρότημα του Jame Last απο το Miami Beach

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

The Surfaris ήτανε αμερικανικό μουσικό συγκρότημα με κιθάρες που δημιουργήθηκε το 1962 στην Glendora της Καλιφόρνια.  Τα πιο διάσημα τους τραγούδια είναι το "Surfer Joe" και "Wipe Out"  τα οποία ήταν η A-πλευρά και η B-πλευρά του ίδιου single δίσκου 45 στροφών. Οι Surfaris εισήχθησαν στο Music Hall of Fame and Museum το 2019 για το επιτυχημένο οργανικό τραγούδι τους "Wipe Out".

 

 

Παρακάτω  το  ίδιο τραγούδι  μετά από 50 χρόνια παιγμένο στα ντραμς από την κοπελιά στο βίντεο με το όνομα Sina με την υποστήριξη του πατέρα της που έπαιζε στην κιθάρα.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...