Jump to content

neoktistos

Μέλος
  • Μηνύματα

    210
  • Εγγραφή

  • Συνδέθηκε

  • Πόντοι

    11

Ο χρήστης neoktistos κέρδισε τον τελευταίο πόντο στης Οκτωβρίου 28 2021

Ο χρήστης neoktistos είχε το περιεχόμενο που άρεσε ποιο πολυ!

Σχετικά με το μέλος neoktistos

  • Γενέθλια 03/04/1978

Όνομα

  • Όνομα
    neoktistos

Περιοχή

  • Περιοχή
    ΕΔΕΣΣΑ
Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ
 
 
1.172 profile views
 
  1. Την ξέρω την κεραία και μάλιστα, την έχω στις δευτερεύουσες επιλογές μου. Δεν πήρα όμως, την απάντηση στην ερώτηση, αν έχει ήδη ο ενισχυτής φίλτρο κινητής (λ.χ. 5G) , είναι απαραίτητο να έχει καί η κεραία, φίλτρο; Στην περίπτωση που έχουν καί τά δύο, θα έχω κάποια επιπλέον μείωση, στο σήμα;
  2. Συμφωνώ, ως προς το να έχει φίλτρο η κεραία, αν όμως έχει ήδη ο ενισχυτής; Σε άλλο φόρουμ, μέλος είχε γράψει πως αν έχει το ένα από τα δύο (ενισχυτής ή κεραία) φίλτρο, δεν χρειάζεται το άλλο. * Κοίταξα γι' αυτές τις κεραίες, γιατί αφ' ενός η πρώτη -παρότι χωρίς φίλτρο- την είχα από παλιά, αλλά πλέον προσανατολίστηκα καί σ' αυτή την περίπτωση, λόγω ζημιάς, που είχ' αναφέρει και μου είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις, αφ' ετέρου, έθεσα ως συζήτηση τις υπόλοιπες δύο που παρέθεσα στο πρώτο μήνυμα. Καί για τις τρείς περιπτώσεις, ο οικονομικός προϋπολογισμός, είναι μέχρι 65€ με τα έξοδα αποστολής! Για τις αντίστοιχες κεραίες με παρόμοια απόδοση (>18~20 dBi), καλύτερης στερέωσης, καθώς καί με φίλτρο 5G, δεν έχω βρει στα λεφτά που θα διαθέσω!
  3. Και Ρώσικο, μου έρχονταν... Μεγάλη κεραία, που ήταν -υποτίθεται- για ραδιοφωνικές λήψεις (καί εκπομπές, νομίζω)!!! Τις πιό πολλές ημέρες της περιόδου, είχα λήψη του ισπανικού και του αραβικού καναλιού (όχι φυσικά σταθερή)! Οι θερμοκρασίες που είχα παρατηρήσει, ήταν από 17/18 °C, μέχρι 20/23 °C, για το ισπανικό και γενικά για τα ευρωπαϊκά και έφτανε μέχρι τους 32/34 °C, για τα "ανατολικά" κανάλια και πάντα με ηλιοφάνεια ή στην χειρότερη περίπτωση, με συννεφιά! Η λήψη εξαρτιόταν από την κατεύθυνση του ανέμου, προφανώς!
  4. Είχα χρησιμοποιήσει έναν "ΜΑ.Β.ΗΛ." ενισχυτή, προ... Χριστού (πριν από 35 περίπου χρόνιια), μαζί με την κεραία της πρώτης φωτογραφίας που παρέθεσα, στο προηγούμενο μήνυμα, μ' εντυπωσιακά αποτελέσματα, αλλά... από την συχνότητα 50 και πάνω UHF!!! Από 'κεί και κάτω, είχα... πολλά παράσιτα, καθώς, "έμπλεκε" τις μπάντες UHF και VHF (είχα καί τίς δύο σχετικές κεραίες) και αναγκάστητα να τον αντικαταστήσω με έναν BEAM, με ισχύ μέχρι 32dB στα UHF, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο, το είχα αγοράσει για να έχω λήψη καί για VHF (κανάλι 4) για να λαμβάνω 24ωρο το 1ο κρατικό κανάλι των... Σκοπίων (αδυναμία του μακαρίτη, του πατέρα μου) και για μένα, καθώς, από αυτή την εποχή (άνοιξη), λάμβανα σποραδικές λήψεις, από διάφορες κατευθύνσεις του εξωτερικού π.χ. tve1, DR1, SRF1, Sahar κ.τ.λ.!!!
  5. Καλησπέρα, Ιωάννη. Πριν βγάλεις το προενισχυτή, είχες δοκιμάσει ΚΑΙ μ' ενισχυτή; Ποιόν ενισχυτή, χρησιμοποίησες;
  6. Επίσης, ξέχασα να σε ρωτήσω, επειδή ανέφερες για προενισχυτή, πάνω στην κεραία (αν κατάλαβα καλά), πόσο παραπάνω (θεωρητικά) αναφέρει ότι ενίσχυε το σήμα, στην συσκευασία της (κουτί) ; Από την άλλη, η στερέωσή της πάνω στον ιστό, σου φάνηκε επισφαλής; Μου κάνει εντύπωση που επέλεξες να την απεγκαταστήσεις, για το γνωστό πρόγραμμα της Cosmote! Δεν είχες επαρκές σήμα; Δηλαδή, ήταν με σκαμπανεβάσματα; Σου παρέθεσα την ερώτηση για τον προενισχυτή, γιατί τα καταστήματα που την πουλάνε, δεν αναφέρουν το εν λόγω χαρακτηριστικό, στην σελίδα τους (όσες έχω δει, τουλάχιστον)!
  7. Ιωάννη, όταν αναφέρεις πως δεν την χρησιμοποιείς πια, δεν ήσουν ικανοποιημένος, από το αποτέλεσμα;
  8. Πάντως, κατά τα φαινόμενα, τείνω προς την τρίτη επιλογή, λόγω καλύτερης στήριξης στον ιστό (διπλή δαγκάνα), κάτι που δεν έχουν οι οι δύο πρώτες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, όμως το μειονέκτημά της είναι, η απουσία φίλτρου για την κινητή, γι' αυτό έθεσα το θέμα, αλλιώς κατά 95%, απλώς θα ζητούσα και πάλι την γνώμη σας!
  9. Καλησπέρα σας! Λόγω ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα την καταστροφή της παλιάς κεραίας (Χελιδόνα κλειστού διπόλου, μεγάλου μεγέθους), είμαι μεταξύ της ίδιας περίπτωσης [1] και νέων περιπτώσεων, που εντόπισα στο διαδίκτυο και πάντα με προϋπολογισμό, έως ~75€, με τα μεταφορικά! Η 1η περίπτωση, ίδια με την παλιά, είναι αυτή της παρακάτω εικόνας, της εταιρίας "ANT38480" (Άγνωστη εταιρία) Η δεύτερη περίπτωση, είναι αυτή που παρουσιάστηκε παλαιότερα εδώ, από τον φίλο μας, τον Ιωάννη (Ioanis), την Engel AN 6006 Και η τρίτη περίπτωση, είναι η ANT.TEL 750 Το κοινό χαρακτηριστικό τους, που μ' ενδιαφέρει, είναι η λήψη των ασθενών σημάτων που ανέφερα τις προηγούμενες ημέρες και όπως είναι "ηλίου φαεινότερο", σαν τεχνικά τους, χαρακτηριστικά -πέρα από την ανθεκτικότητά τους, στους δυνατούς ανέμους- είναι ότι ξεκινούν από 18 και πάνω dB και με δεδομένο ότι ο ενισχυτής, έχει φίλτρο 5G κάτι που συνεπάγεται νομίζω (διορθώστε με, αν κάνω λάθος) μια ελαφρά μείωση του σήματος! Θα ήθελα να μου απαντήσει, όποιος γνωρίζει περισσότερα τεχνικά στοιχεία, όσον αφορά την απόδοση της λήψης τους σε δύσκολη περιοχή, ποια από τις τρείς, θεωρείται "σκυλί" (δυνατή) σε λήψη, συγκριτικά με τις άλλες δύο; Αξίζει μια παρόμοια όπως η πρώτη που είχα (έσπασε από την ισχυρή πτώση της, από τον αρκετά δυνατό άνεμο που εμφανίζεται αρκετά σπάνια) και που ήμουν αρκετά ικανοποιημένος ή μια εκ των δύο νέων που παρέθεσα; Θ' αξίζει δηλαδή να δοκιμάσω λ.χ. την τρίτη, που μου φαίνεται κομματάκι πιό γερή σαν κατασκευή, αλλά με πιθανόν πιό δύσκολου συντονισμού σε σχέση με τις άλλες δύο, λόγω ίσως πιό στενού εύρους λήψης ή δεν θα υπάρξει διαφορά στον εντοπισμό του σήματος; * Επίσης, παρέλειψα να ρωτήσω, αν ήδη ο ενισχυτής ιστού, έχει φίλτρο 5G πρέπει καί η κεραία να έχει απαραίτητα φίλτρο ή όχι και γιατί;
  10. Σας ευχαριστώ, για τις θερμές ευχές! Σας... το ανταποδίδω (έστω και... με την όχι και ιδιαίτερα καλή ανάλυση του βίντεο) μέσω "αντιπροσώπου" μου
  11. Σ' ευχαριστώ για τις θερμές σου, ευχές! Να 'σαι καλά, αδερφέ! Ό, τι καλύτερο, στην ξενιτιά!!! Υγεία και ψυχραιμία!
  12. Σωστά! Κωνσταντίνος!!! Σ' ευχαριστώ για τις θερμές σου, ευχές! Να 'σαι καλά, αδερφέ!
  13. Καλημέρα και σ' ευχαριστώ, για την απάντησή σου! Παρόμοια, είναι και η κατάσταση, στο πατρικό μου! Παρότι το χωριό βρίσκεται ανάμεσα σε δύο βουνά (Βορρά-Νότο), με καλύτερη "οπτική επαφή" προς Ανατολικά-Νοτιοανατολικά, καθώς καί στην αντίθετη κατεύθυνση και θεωρείται -βάσει DIGEA- στις "λευκές περιοχές" για λήψη από Χορτιάτη, εν τούτοις, λαμβάνει και τώρα -ακόμη καί με την καινούρια μικρή (~12dB) κεραία, τα κανάλια, από το κέντρο της Κεντρικής Μακεδονίας, με τέλειο σήμα, ενώ η παλιά και μεγάλη (που θα την αντικαταστήσω), παρότι... σπασμένη, λόγω πτώσης από αέρα πριν από δύο μήνες, έχει λήψη καί από πίσω (!!!) κι ας "κοιτάζει" προς τ' ανατολικά (αντίθετα), δηλαδή, λόγω μικρού αναμεταδότη από δυτικά, λαμβάνει καί από κέντρο Δυτικής Μακεδονίας! Εγώ, θέλω ν' αξιοποιήσω αυτή την συγκυρία, καθώς, όταν ήταν σε καλή κατάσταση η μεγάλη κεραία (~19dB), είχα σχετικά σταθερό σήμα (πιθανόν με καλύτερο συντονισμό) καί από ανατολικά, στα κανάλια από Ανατολική Μακεδονία/Θράκη, συν αυτά που προανέφερα! * Κι εγώ προς Televes (το πιό ακριβό), τείνω καί λόγω ποιότητας, αλλά καί λόγω χρησιμοποίησης καλωδίου της ίδιας εταιρίας (σε άσπρο χρώμα), για την δορυφορική μου, εγκατάσταση, που με είχε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο και... είχε αποπειραθεί να μου το αντικαταστήσει ανεπιτυχώς ένας τεχνικός (για... να πουλήσει, φυσικά), μ' ένα άλλο, που στην πράξη, αποδείχθηκε χειρότερο!
  14. Επίσης, σαν δεύτερη επιλογή και βάσει οικονομικών προϋποθέσεων, για Televes καλώδιο, βρήκα αυτό (212501 ΚΑΛΩΔΙΟ Coaxial T-100 Cu CuSn/AL FCA PE BLACK TELEVES)!
  15. Χαιρετώ και πάλι την παρέα. Θα ήθελα να ρωτήσω -μια κι έχω καταλήξει σε τρείς (3) περιπτώσεις- για το τί γνώμη υπάρχει σχετικά με τα δύο ομοαξονικά καλώδια, που έχουν την ίδια περίπου τιμή! 1. TELEVES 215501 T100plus (Λίγο πιό ακριβό, αλλά έχει αρκετά καλές κριτικές) 2. Venton RG6F-KU και 3. Lokmann 1951-BC
×
  • Δημιουργία νέου...