Jump to content

Επιστρέφει το τέλος 10% της συνδρομητικής τηλεόρασης

Αξιολογήστε το θέμα


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Επιστρέφει το τέλος 10% της συνδρομητικής τηλεόρασης

safe_image.thumb.jpg.8d63b02e3eae0e47c4775cbc6b7c0119.jpg

Μία ακόμη οικονομική επιβάρυνση για τα νοικοκυριά επιστρέφει όπως όλα δείχνουν, από την 1η Ιουλίου. Ο λόγος γίνεται για το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης που επιβαρύνει με 10% το συνολικό μηνιαίο λογαριασμό κάθε συνδρομής, συμπεριλαμβανομένου και του πάγιου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης προ του φόρου προστιθέμενης αξίας. Ο φόρος στη συνδρομητική ξεκίνησε να επιβάλλεται τον Ιούνιο του 2016, αλλά ανεστάλη από την 1η Οκτωβρίου 2020 έως και τα τέλη του τρέχοντος μηνός, λόγω της πανδημικής κρίσης και «με σκοπό τη μείωση της συνολικής επιβάρυνσης των λογαριασμών των τελικών καταναλωτών στο πλαίσιο της παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών», όπως αναφέρει η σχετική ρύθμιση.

“Χαράτσι” και στην διασκέδαση των νοικοκυριών

Ωστόσο, παρά τα αιτήματα των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών COSMOTE, NOVA – WIND και VODAFONE που επιθυμούσαν τη συνέχιση της αναστολή του τέλους, όλα δείχνουν πως το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να ενεργοποιήσει ξανά το συγκεκριμένο μέτρο. Μάλλον θεωρεί πως μέσα σε όλο αυτό τον κυκεώνα των ανατιμήσεων, του πληθωρισμού και της πίεσης των ελληνικών νοικοκυριών είναι τώρα και η κατάλληλη χρονικά στιγμή να φορολογήσει με 10% και την ψυχαγωγία τους.

Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι η συγκεκριμένη πρακτική αφενός ανακόπτει την ανάπτυξη της αγοράς, αφετέρου δημιουργεί στρέβλωση και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των ελληνικών πλατφορμών οπτικοακουστικού περιεχομένου που η συνδρομή τους επιβαρύνεται αθροιστικά με 30%, κάτι που δεν ισχύει για ψηφιακές πλατφόρμες όπως (NETFLIX, Amazon Prime, Apple TV, Disney+, κ.α.) στις οποίες δεν εφαρμόζονται οι ίδιες επιβαρύνσεις.

digitaltvinfo.gr

Link to comment
Share on other sites

Eνώ Netflix, Disney+ και άλλες πολυεθνικές πλατφόρμες του διαδικτύου μένουν στο απυρόβλητο...

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...