Jump to content

savvas70

Μέλος
  • Μηνύματα

    242
  • Εγγραφή

  • Συνδέθηκε

  • Πόντοι

    14

Ο χρήστης savvas70 κέρδισε τον τελευταίο πόντο στης Ιουλίου 7 2022

Ο χρήστης savvas70 είχε το περιεχόμενο που άρεσε ποιο πολυ!

Σχετικά με το μέλος savvas70

  • Γενέθλια 31/05/1970

Όνομα

  • Όνομα
    Σάββας

Περιοχή

  • Περιοχή
    Πάφος - Κύπρος
Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ
 
 
519 profile views
 
  1. Καλησπέρα σε όλους. Μια αναγκαία διόρθωση, τα δυο νέα κανάλια που ανάφερα πιο πάνω δεν είναι ρουμάνικα αλλά αλβανικά του συνδρομητικού πακέτου Tring. Είναι ελεύθερης μετάδοσης και μεταδίδουν το τηλαπαιχνίδι - reality Φάρμα, στην αλβανική του εκδοχή.
  2. Επίσης στη συχνότητα 12224Η το ραδιόφωνο Trito Maestro της ΕΡΤ βγαίνει τηλεοπτικά με εικόνα. (Αναγράφει τους τίτλους τον κομματιών που παίζουν).
  3. Ιωάννη, εμένα με 80αρι πιάτο και δέκτη Αmiko Mira μου έβγαλε 559 τηλεοπτικά κανάλια. Να σημειώσω 2 νέα ρουμάνικα κανάλια στη συχνότητα 10930Η, το Ferma Vip 1 και Ferma Vip 2. Και τα δυο είναι σε HD.
  4. Χρόνια πολλά, πάντα με υγεία!
  5. Προσωπικά πριν αρκετούς μήνες, όταν μόλις είχε αρχίσει να εκπέμπει από τον HellasSat το ERT News, είχα εισηγηθεί στο ΡΙΚ πέρα από την ERT World, να αναμεταδίδει από την επίγεια του πλατφόρμα και το νέο ειδησεογραφικό κανάλι της ΕΡΤ. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο αυτό θα έχει επίπτωση στη χωρητικότητα και την ποιότητα της εικόνας των άλλων καναλιών, αφού ως γνωστόν η επίγεια πλατφόρμα του ΡΙΚ εκπέμπει μόνο από ένα mux σε MPEG 4 (και όχι στο νεώτερο MPEG 4 dvb - T2) μεταδίδοντας 4 τηλεοπτικά κανάλια σε SD, 1 τηλεοπτικό κανάλι σε HD και 5 ραδιοφωνικά προγράμματα.
  6. Το εμβόλιο δεν το κάνουμε για να μην κολλάμε αλλά για να αποφεύγεται βαριά νόσηση, νοσηλείες στην εντατική και θάνατοι. Και αυτό ισχύει ακόμα παραπάνω για τους άνω των 60 και τις ευάλωτες ομάδες αναξαρτήτου ηλικίας. Για να μην κολλήσουμε, σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή χρήση μάσκας, και είναι μεγάλο λάθος που σταμάτησε να είναι υποχρεωτική η χρήση της σε κλειστούς χώρους (πλυν νοσοκομείων και μέσων μαζικής μεταφοράς). Μάλλον όμως με την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων θα ξαναεπιστρέψει...
  7. Περαστικά Γιάννη και γρήγορη ανάρρωση! Καλά θα ήταν μετά τους 4 μήνες να κάμεις και την 4η επικαιροποιημένη δόση (αν δεν την έκαμες ήδη).
  8. Και εγώ τα ίδια συμπώματα ακριβώς πριν 2 χρόνια με παράλλαξη Δέλτα. Μπορεί να μην έχασα 11 κιλά αλλά σίγουρα 4-5 κιλά σε δυο εβδομάδες τα έχασα... Είμουν και διπλοεμβολιασμένος. Από τοτέ προσέχω, φοράω πάντα μάσκα σε εσωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό, και το Σεπτέβρη έκαμα και την 4η επικαιροποιημένη δόση του εμβολίου (Pfizer). Υ.Γ. Συνάδελφοι που κόλλησαν την ίδια περιόδο με εμένα και ήταν ανεμβολίαστοι, έπαθαν πνευμονία και χρειάστηκαν νοσηλεία. Άλλος γνωστός μου ανεμβολίαστος, λόγω κορωνοϊού έπαθε έφραγμα και ήταν 1 μήνα στην εντατική, τι γλύτωσε από θαύμα... Για να μην κατηγορούμε τα εμβόλια άδικα.
  9. Τριτοκοσμικές νομοθεσίες... Ευτυχώς η Κομισιόν έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
  10. Αυτό που γίνεται φέτος στην Ελλάδα είναι απαράδεκτο. Διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις όπως το Μουντιάλ πρέπει να μεταδίδονται εξ' ολοκλήρου ελεύθερα για όλους τους τηλεθεατές. Ας ελπίσουμε ότι η ΕΡΤ και οι αρμόδιοι φορείς συνενετιστούν, και είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει αυτό. Επίσης οι ίδιοι οι έλληνες τηλεθεατές δεν πρέπει να το δεκτούν αδιαμαρτύρητα.
  11. savvas70

    Βοήθεια για ΑΜΙΚΟ ΜΙRA HD

    Φίλε Γιάννη, σκέφτομαι σοβαρά για τον ΑΜΙΚΟ ΜΙRA 3 που προανέφερα πιο πάνω. Πιστεύω οι ΑΜΙΚΟ υπερτερούν σε ποιότητα εικόνας έναντι των Edision, ενώ ο συγκεκριμένος είναι H.264/HEVC και κάνει λήψη multistream, ενώ δεν είναι ούτε ακριβός στην τιμή.
  12. savvas70

    Βοήθεια για ΑΜΙΚΟ ΜΙRA HD

    Eπικοινώνησα σήμερα με την αντιπροσωπεία της ΑΜΙΚΟ σε Ελλάδα και Κύπρο, την Astrasat και μου είπαν ότι πέραν της τελευταίας αναβάθμισης του περασμένου Φλεβάρη, δεν υπάρχει (και είναι αμφίβολο αν βγει πλέον) νέα αναβάθμιση που να ανοίγει τα HD κανάλια της Digea στις 39.Ε, ούτε για τους ΑΜΙΚΟ MIRA 1 αλλά ούτε και για τους MIRA 2, αφού οι δέκτες αυτοί πλέον δεν είναι στην αγορά. Νέα αναβάθμιση που ανοίγει όλα τα HD κανονικά υπάρχει για τον νεώτερο AMIKO MIRA 3 (ο συγκεκριμένος είναι Η.265/HEVC και υποστηρίζει θέαση καναλιών σε multistream) αλλά και για τα υπόλοιπα νέα μοντέλα δορυφορικών δεκτών ΑΜΙΚΟ που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.
  13. Αν το πρόβλημα είναι η χωριτικότητα των mux, ας κλείσουν όλα τα SD, έτσι και αλλιώς είναι άχρηστα αφού όλη Ελλάδα καλύπτεται με τις ΗD εκδόσεις των 3 κύριων καναλιών. Και οι ελάχιστοι που βλέπουν ακόμα με παλιούς SD αποκωδικοποιητές μπορούν να τους αντικαταστήσουν με HD με πολύ μικρό κόστος, μόλις 25 ευρώ.
  14. Θα ήταν ευχής έργον να μπουν περιφερειακά κανάλια στον HellaSat, άλλωστε πριν μερικά χρόνια εξέπεμπαν ορισμένα συν ο ΣΚΑΪ αλλά και πολλά ιδιωτικά ραδιόφωνα. Πριν λίγους μήνες άρχισαν να εκπέμπουν ελεύθερα στις 39Ε δύο κυπριακά ραδιόφωνα από τη Λεμεσό (Κανάλι 6 και Capital Radio).
  15. Ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνει δορυφορικά ελεύθερο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε νέες λαχτάρες με δέκτες που δεν ανοίγουν τα κανάλια χωρίς flag, όπως π.χ. οι ΑΜΙΚΟ...
×
  • Δημιουργία νέου...