Jump to content

Recommended Posts

• Μέλος
Δημοσίευσε (επεξεργασμένο)

Για τον έλεγχο γωνιών στην εγκατάσταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κινητό τηλεφωνο με το πρόγραμμα clinometer που μετράει γωνίες με ακρίβεια δεκάτου της μοίρας βλέπε Φώτο 1 και 2. Αν μπει το κινητό τηλεφωνο οριζόντια σε μια επιφάνεια ελέγχεται πόσο καλά είναι αλφαδιασμένη η επιφάνεια βλέπε Φώτο 3.

Το αλφάδιασμα μπορεί να ελεγχθεί  με το κινητό τηλεφωνο με το πρόγραμμα bubble level βλέπε Φώτο 4 και  5

clinometer-0.jpg

clinometer-83.5.jpg

clinometer-alfadi.jpg

alfadi-1.jpg

alfadi-2.jpg

Επεξεργάστηκε από tasos.cz
  • Μέλος
Δημοσίευσε

Για την επιλογή του μηδενικού σημείου στην Toroidal T - 90, δηλαδή του Νότου μου θα χρησιμοποιήσω τον δορυφόρο  Eutelsat 16A στις 16,0 ° E. Ο νότος μου είναι στις 17 μοίρες ανατολικά. Ο πλησιέστερος δορυφόρος είναι ο Eutelsat 16A στις 16,0 ° E.  Οπότε θα βάλω το κεντρικό LNB όχι στο «μηδέν» της κλίμακας, αλλά 1 διαίρεση στην μπάρα προς τα αριστερά κοιτάζοντας το πίσω μέρος του πιάτου  και θα βρω την καλύτερη λήψη του Eutelsat 16A. Για την λήψη θα χρησιμοποιήσω το κροατικό κανάλι Ζ1 (11595-Η-30000) που έχει αρκετά δυνατό σήμα.  Με το μικρό μου περιστρεφόμενο 60αρι κάτοπτρο  το κροατικό κανάλι Ζ1 το λαμβάνω αυτήν την στιγμή με  L=65%, S=100% με καιρό τελειως συννεφιασμένο, πέφτουν που και που μερικές σταγόνες βροχής.

• Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Για λίγο που έψαξα σχετικά με την εγκατάσταση της Τ90 κατάλαβα τα εξεις. Είναι πολυ ποιο εύκολη η εγκατάσταση ενός παράκεντρου lnb σε κανονικό κάτοπτρο παρα στην Τ90. Στην Τ90 υπαρχει μια μπάρα lnb που εχει μια ορισμένη κλήση τόξου που ειναι ανάλογη αυτη που έχουν οι δορυφόροι και ειναι σταθερή. Αν εχουμε δορυφόρο που συμπίπτει ακριβώς στον νοτο μας, τοτε βάζουμε κέντρο (στο 0) το lnb την περιστροφή και αυτή στο 0 και τον βρίσκουμε εύκολα.

Τα πραγματα δυσκολεύουν αν ο νότος δεν συμπίπτει ακριβως σε δορυφόρο που εκτός απ το lnb που χρειάζεται ανάλογη μετατόπιση, χρειάζεται και περιστροφή του κατόπτρου.

Τασουλι αυτή την ρύθμιση (την περιστροφή) την έχεις βρει και ξέρεις πόσο χρειάζεται να την γυρίσεις? Εγώ έψαξα google και δεν βρήκα πληροφορίες.

• Μέλος
Δημοσίευσε

Δημήτρη μην τον φοβάσαι τον.....γερόλυκο  θα τα καταφέρει είναι γνωστό άλλωστε ότι είναι ο γκουρού στις δορυφορικές λήψεις. :k05215:

• Like 1
  • Μέλος
Δημοσίευσε

Ήρθε η δορυφορική κεραία Τ90 βλέπε σχετικές Φώτο. Ψάχνω τώρα για στήριγμα-τρίποδα για το δορυφορικό πιάτο Toroidal T-90, που προορίζεται για οριζόντια οροφή ή κάθετο τοίχο. Είναι αυτός εδώ ο τρίποδας https://peruvision.ro/produs/suport-ant-toridala-t90/

Ήθελα αυτόν τον τρίποδα να τον στερεώσω σε μια μεγάλη ξύλινη οριζόντια αλφαδιασμένη βάση που έχω, να τοποθετήσω την Τ90 στον τρίποδα και να κάνω όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις μέχρι να βρω το τέλειο δορυφορικό μου τόξο.

Μετά όταν  πια κεραία Τ90 ήταν πλήρως συντονισμένη θα την έβαζα είτε σε οριζόντια σκεπή είτε σε κάθετο ιστό μπηγμένο σε έδαφος περιστρεφοντας το Αζιμούθιο της κεραιας μεχρι να παρω το σημα στον δορυφορο αναφορας. Δεν μπορώ όμως να βρω αυτό το στήριγμα-τρίποδα για το πιάτο Toroidal T-90 στην αγορά εδώ στην Τσεχική Δημοκρατία, έπαψαν πια να το φέρνουνε.

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

stojan parabola T-90.jpg

• Μέλος
Δημοσίευσε

https://www.skroutz.gr/s/33272057/Φ42-Τοίχου-Εδάφους.html

Κάντο παραγγελία από Ελλάδα.

• Μέλος
Δημοσίευσε

Αυτο Γιαννη εχει διαμετρο σωληνα μονο 42mm , εγω ψαχνω για διαμετρο 60mm

• Μέλος
Δημοσίευσε

Αυτο εδω το βλεπω καλυτερο https://cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=365435 αλλα δεν βλεπω να το στελνουν στο εξωτερικο

• Μέλος
Δημοσίευσε

Πάρε τηλέφωνο και ρώτα τους σήμερα Σάββατο είναι πρέπει να είναι ανοιχτά.

• Μέλος
Δημοσίευσε
  • Μέλος
Δημοσίευσε

Τελικα το απαιτουμενο στήριγμα-τρίποδα για το δορυφορικό πιάτο Toroidal T-90 το πληρωσα και το παρηγγειλα απο την Ρουμανια. Αγορασα κατευθειαν 2 κομματια (2 στηριγματα-τριποδες)  σε περιπτωση που πετυχει η εγκατασταση Toroidal T-90 στο σπιτι :award:να κανω και δευτερη εγκατασταση Toroidal T-90 στο εξοχικο μου :k0562:

• Like 3
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Μέλος
Δημοσίευσε

Ηρθαν οι 2 τριποδες απο την Ρουμανια. Μολις θα εχω χρονο θα ασχοληθω με την εγκατασταση της T-90. Χωρια που αυτες τις ημερες βρεχει συχνα εδω στην Τσεχια

Δημοσίευσε
Στής 13/7/2023 καί ώρα 11:52 ΠΜ, Ο tasos.cz έγραψε

σε περιπτωση που πετυχει η εγκατασταση Toroidal T-90 στο σπιτι :award:να κανω και δευτερη εγκατασταση Toroidal T-90 στο εξοχικο μου :k0562:

Ειμαι σιγουρος οτι θα το πετυχεις, απλα θελει αρκετη υπομονη αυτη η κεραια, ειχα παλια τετοια και μετανιωσα που την πουλησα. Αν και εχω εδω και πολλους μηνες που δεν ασχολουμε και πολυ με τα δορυφορικα οπως τα προηγουμενα χρονια θα την ξανα αγοραζα μονο και μονο για να μην εχω οπως τωρα 3 δορυφορικα πιατα.

• Μέλος
Δημοσίευσε

Με δύο τέτοια κάτοπτρα μπορεί κάποιος να καλύψει το μεγαλύτερο τμήμα από το γεώτοξο στην περιοχή του και έτσι να μπορεί να κάνει ζάπινγκ όλους τους δορυφόρους που κατεβάζει σε χρόνο ......μηδέν.  Αααα ρε Τασούλη  ....γκουρού της δορυφορικής λήψης  σε λίγο θα μιλάς με .....εξωγήινους.:worshippy:

• Μέλος
Δημοσίευσε (επεξεργασμένο)

Καποτε λεγαμε "Η ελευθερια ερχεται απο τον ουρανο με τα δορυφορικα". Οι καιροι περασαν, η ελευθερια στα δορυφορικα περιοριστηκε κατα πολύ αφου τα περισσοτερα δορυφορικα καναλια ειναι πια κλειδωμενα. Τωρα πια λεμε "Η ελευθερια ερχεται απο το Ιντερνετ" . Οποτε  Γιαννακη ακου αυτα που σου τα λεει οχι ο γκουρου της δορυφορικης αλλα ο λατρης και ο γκουρου του Ιντερνετ :grandpa:

Επεξεργάστηκε από tasos.cz
  • Like 1
  • Μέλος
Δημοσίευσε

Μάλιστα σοφέ......γέροντα  έχεις   απόλυτο δίκιο ....έτσι έχουν τα πράγματα :worshippy:

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Μέλος
Δημοσίευσε

Tελικά τασούλη τι έγινε με την Τ90 την έβαλες σε λειτουργία ή όχι ακόμα ?

• Μέλος
Δημοσίευσε

Όχι ακόμη. Οι λόγοι είναι πολλοί. Κυρίως δεν έχω χρόνο, δεν προλαβαίνω. Επίσης ο καιρός δεν είναι πολύ καλός, συχνά βρέχει, δεν κοιτάζω σχεδόν καθόλου τηλεόραση, περισσότερο είμαι στο Ιντερνετ. Είπαμε Γιαννάκη, η ελευθερία δεν έρχεται πια από τον ουρανό με τα δορυφορικά, αλλά από το Διαδικτυο μέσω Ιντερνετ

• 3 months later...
  • Μέλος
Δημοσίευσε

Ξενιτεμένε   αδελφέ Τασούλη  δεν μας ενημέρωσες για την τύχη της  Τ90 ......έχει περάσει τόσος καιρός από τότε που την αγόρασες  και σύ δεν μας είπες αν την έστησες  ή τελικά κατέληξε σε κάποια αποθήκη ή μήπως σου πέρασε το μεράκι ?

• Μέλος
Δημοσίευσε

Αυτος ο καιρος (κρυα, βροχες, κλπ) δεν ειναι καταλληλος για στησιμο του ποιο περιπλοκου δορυφορικου κατοπτρου οπως ειναι αυτο της Toroidal :aktion033:

Ας ερθει με το καλο η ανοιξη και καλοκαιρι και βλεπουμε :aetsch:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας.

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...