Jump to content

savvas70

Μέλος
  • Μηνύματα

    242
  • Εγγραφή

  • Συνδέθηκε

  • Πόντοι

    14

Δραστική Δημιουργία

  1. Ευχαριστώ
    savvas70 got a reaction from ioanis στο Τυφλή ανίχνευση στον Hellas Sat 39   
    Καλησπέρα σε όλους. Μια αναγκαία διόρθωση, τα δυο νέα κανάλια που ανάφερα πιο πάνω δεν είναι ρουμάνικα αλλά αλβανικά του συνδρομητικού πακέτου Tring. Είναι ελεύθερης μετάδοσης και μεταδίδουν το τηλαπαιχνίδι - reality Φάρμα, στην αλβανική του εκδοχή.
  2. Like
    Ο savvas70 αντέδρασε to ioanis στο Ακόμη πιο αυστηρές ποινές για την πειρατεία στη συνδρομητική TV   
    Ακόμη πιο αυστηρές ποινές για την πειρατεία στη συνδρομητική TV
     
    Τεράστια πρόστιμα και για τους χρήστες

     
    Η πειρατεία στη συνδρομητική τηλεόραση θεριεύει! Παρά τις προσπάθειες των διωκτικών αρχών, που προχωρούν διαρκώς σε συλλήψεις μεμονωμένων ατόμων και οργανώσεων, μετά από έρευνες που γίνονται επιτόπου σε σπίτια και εγκαταστάσεις, το πρόβλημα παραμένει. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται εδώ και πολύ καιρό ένα σχέδιο, επικεντρώνοντας στην άμεση, δυναμική αντιμετώπιση του προβλήματος που επηρεάζει και την αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και τις θέσεις εργασίας δημοσιογράφων, σκηνοθετών αθλητών και άλλων. Το ύψος του προστίμου κυμαίνεται, ανάλογα με την περίπτωση και τη βαρύτητα αυτής, από 750 ευρώ έως και 10.000 ευρώ.
    Η δεύτερη σκέψη είναι η πιο γρήγορη αντιμετώπιση του φαινομένου της πειρατείας. Έτσι, το υφιστάμενο εργαλείο της δυναμικής διακοπής και της λήψης προληπτικών μέτρων θα είναι διαθέσιμο για την προστασία κάθε είδους οπτικοακουστικού περιεχόμενου, όχι μόνο ζωντανών αθλητικών εκδηλώσεων και γεγονότων, αλλά και ταινιών και σειρών, είτε προβάλλονται μέσω γραμμικών είτε μέσω κατ’ αίτηση υπηρεσιών.
    Θα μπορεί να διευρυνθεί το είδος των δικαιούχων που δύνανται να κάνουν χρήση των προβλέψεων του νομοθετικού πλαισίου, όπως για παράδειγμα οι διοργανωτές ή οι παραγωγοί του εκάστοτε οπτικοακουστικού έργου, θα επεκταθεί η ισχύς των αποφάσεων της ΕΔΠΠΙ και της ΕΕΤΤ, οι οποίες θα απευθύνονται πλέον προς τους παρόχους πρόσβασης στο διαδίκτυο, καθώς και προς κάθε άλλον ενδιάμεσο πάροχο υπηρεσιών.
    Παράλληλα, θα επιταχυνθεί η διαδικασία εφαρμογής και υλοποίησης του dynamic blocking, με μεγαλύτερη εμπλοκή και συμμετοχή της ΕΕΤΤ. Στις περιπτώσεις διοργανώσεων που μεταδίδονται παράνομα από ιστοσελίδες, η ΕΕΤΤ θα μπορεί να εκδώσει εντολή, διατάσσοντας τη διακοπή πρόσβασης εντός 30 λεπτών, ύστερα από καταγγελία του νόμιμου κατόχου.
    Το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι πως τα έσοδα από την πειρατεία στη συνδρομητική TV συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη οργανωμένων εγκληματικών δραστηριοτήτων, όπως ναρκωτικά, όπλα, λαθρεμπόριο, δουλεμπόριο, μαστροπεία, εμπόριο λευκής σαρκός κ.λπ., καθώς και στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Προς την κατεύθυνση αυτή, εξετάζεται η περαιτέρω αυστηροποίηση των ποινικών κυρώσεων κατά χρηστών, οικιακών και μη, πειρατικών υπηρεσιών.
    typologies.gr
  3. Ευχαριστώ
    savvas70 got a reaction from ioanis στο Τυφλή ανίχνευση στον Hellas Sat 39   
    Επίσης στη συχνότητα 12224Η το ραδιόφωνο Trito Maestro της ΕΡΤ βγαίνει τηλεοπτικά με εικόνα. (Αναγράφει τους τίτλους τον κομματιών που παίζουν).
  4. Ευχαριστώ
    savvas70 got a reaction from ioanis στο Τυφλή ανίχνευση στον Hellas Sat 39   
    Ιωάννη, εμένα με 80αρι πιάτο και δέκτη Αmiko Mira μου έβγαλε 559 τηλεοπτικά κανάλια. Να σημειώσω 2 νέα ρουμάνικα κανάλια στη συχνότητα 10930Η, το Ferma Vip 1 και Ferma Vip 2. Και τα δυο είναι σε HD.
  5. Like
    savvas70 got a reaction from Michaeldx στο Τυφλή ανίχνευση στον Hellas Sat 39   
    Ιωάννη, εμένα με 80αρι πιάτο και δέκτη Αmiko Mira μου έβγαλε 559 τηλεοπτικά κανάλια. Να σημειώσω 2 νέα ρουμάνικα κανάλια στη συχνότητα 10930Η, το Ferma Vip 1 και Ferma Vip 2. Και τα δυο είναι σε HD.
  6. Like
    savvas70 got a reaction from Michaeldx στο Τυφλή ανίχνευση στον Hellas Sat 39   
    Επίσης στη συχνότητα 12224Η το ραδιόφωνο Trito Maestro της ΕΡΤ βγαίνει τηλεοπτικά με εικόνα. (Αναγράφει τους τίτλους τον κομματιών που παίζουν).
  7. Ευχαριστώ
    savvas70 got a reaction from tasos.cz στο Χρόνια πολλά για τον Τάσο   
    Χρόνια πολλά, πάντα με υγεία!
     
  8. Like
    Ο savvas70 αντέδρασε to ioanis στο «Θέμα βιωσιμότητας η αντιμετώπιση της πειρατείας»   
    «Θέμα βιωσιμότητας η αντιμετώπιση της πειρατείας»

    «Η πειρατεία σκοτώνει τη δημιουργία. Δημιουργεί θέμα βιωσιμότητας στον τομέα της παραγωγής και όχι μόνο», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Δημήτρης Μιχαλάκης, executive director της Cosmote TV, σημειώνοντας πως «η πειρατεία αποτελεί μεγάλο εμπόδιο για την ανάπτυξη της ελληνικής μυθοπλασίας». H Cosmote TV εκτιμάει πως η πειρατεία έχει φτάσει τους 600.000 χρήστες.
    typologies.gr
  9. Like
    Ο savvas70 αντέδρασε to ioanis στο Μέσα σε δύο χρόνια προστέθηκαν 500.000 πειρατές στη συνδρομητική τηλεόραση!   
    Μέσα σε δύο χρόνια προστέθηκαν 500.000 πειρατές στη συνδρομητική τηλεόραση!

     
    Ατέρμονη κλοπή περιεχομένου υπό την ανοχή των υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Πολιτισμού
     
     
    Το 2021, η United Media (Nova) εκτιμούσε πως οι κάτοχοι παράνομου τηλεοπτικού περιεχομένου ανέρχονταν σε 400.000, αποδίδοντας την πειρατεία στην αποτυχία της επένδυσης της Nova στη Super League. Το 2023, οι τηλεθεατές πειρατικού προγράμματος ανέρχονται στους 900.000. Παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, οι πειρατές κέρδισαν 500.000 νέους πελάτες! Πρόκειται για τεράστια αποτυχία του πολυδιαφημισμένου ψηφιακού κράτους, το οποίο στερεί από τη συνδρομητική τηλεόραση και το Δημόσιο σημαντικά έσοδα, με προφανείς επιπτώσεις στην παραγωγή της ελληνικής μυθοπλασίας.
    Το καλοκαίρι του 2021, ύστερα από καθυστέρηση δύο ετών και ύστερα από πλήθος δημοσιευμάτων, ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης υπέγραψαν την κοινή υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η αρμόδια Επιτροπή για τη Διαδικτυακή Προσβολή Πνευματικής Ιδιοκτησίας, κατόπιν εξέτασης της σχετικής αίτησης από τον πληττόμενο φορέα τηλεόρασης και κινηματογράφου (π.χ. Nova, Cosmote TV), «να διατάσσει τη διακοπή πρόσβασης στον συγκεκριμένο ενιαίο εντοπιστή πόρων (URL) ή διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP address) ή όνομα τομέα (domain name) ή και στις τυχόν παραλλαγές της υποπαρ. 3 της παρ. 10Α του άρθρου 66Ε του ν. 2121/1993 και γενικά οπουδήποτε στο διαδίκτυο λαμβάνει χώρα η προσβολή για χρονικό διάστημα ανάλογο προς το γεγονός ή τα γεγονότα και τον χρόνο διάρκειας αυτού ή αυτών».
    Κοινώς, η απόφαση αυτή επέτρεπε τη διακοπή λειτουργίας των ιστοσελίδων με πειρατικό περιεχόμενο καθώς και με τα συναφή ονόματα.
     
    Χάνει 20 εκατ. ευρώ το Δημόσιο
    Τι έγινε ύστερα από αυτήν την απόφαση; Η επιτροπή συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της, αλλά πλέον δεν ανακοινώνει τα ονόματα των πειρατικών ιστοσελίδων, παρά μόνο τις διευθύνσεις διαδικτυακού πρωτοκόλλου. Κοινώς, δεν αναρτά τα ονόματα των πειρατικών ιστοσελίδων, ενώ η πειρατεία θεριεύει. Οι πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης έχουν ζητήσει την αλλαγή της νομοθεσίας, με την επέκταση των προστίμων, εκτός από τους διακινητές του πειρατικού περιεχομένου, και στους θεατές που βλέπουν σειρές, ταινίες και αθλητικό θέαμα χωρίς να πληρώνουν. Τα διαφυγόντα έσοδα για το Δημόσιο είναι περίπου 20 εκατ. ευρώ, ενώ κάθε πειρατικός φορέας έχει μέσα έσοδα 15 ευρώ ανά πελάτη. Οι απώλειες για τις πλατφόρμες είναι πολλαπλάσιες.
    typologies.gr
  10. Like
    Ο savvas70 αντέδρασε to ioanis στο Το Kontra Channel είναι στην Cosmote TV!   
    Το Kontra Channel είναι στην Cosmote TV!

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Το Kontra Channel είναι και πάλι στην ψηφιακή πλατφόρμα της Cosmote TV!
    Από σήμερα, Τρίτη, 4 Απριλίου 2023, οι συνδρομητές της Cosmote TV θα μπορούν να βλέπουν, σε όλη την Ελλάδα, σε ψηφιακή μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (HD) το ζωντανό πρόγραμμα του Kontra από τις 19:00 μέχρι τη 01:15 μετά τα μεσάνυχτα. Στην COSMOTE TV μέσω δορυφόρου, θα βρείτε το κανάλι στη θέση 116.

    Επιπλέον, η ψηφιακή υπηρεσία της Cosmote TV παρέχεται σε όλες τις πλατφόρμες και σε όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές (Smart TV, Smartphone, Tablet και Η/Υ) μέσω της δικής της επίσημης εφαρμογής.
    typologies.gr
  11. Like
    Ο savvas70 αντέδρασε to ioanis στο Ελεύθεροι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην ΕΡΤ ως το 2032   
    Ελεύθεροι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην ΕΡΤ ως το 2032

    Ελεύθεροι θα παραμείνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες μέχρι και το 2032 στην Ελλάδα. Η ΕΡΤ, μέσω της EBU, εξασφάλισε την αποκλειστική μετάδοση στην ελεύθερη τηλεόραση των Ολυμπιακών Αγώνων από το 2026 έως το 2032.
    Το ΔΣ της ΕΡΤ ομόφωνα αποφάσισε να εγκρίνει τη σχετική εισήγηση και έτσι η ΕΡΤ θα αποκτήσει τα δικαιώματα μετάδοσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026 (Μιλάνο και Κορτίνα ντ’ Αμπέτσο – Ιταλία), των Θερινών Αγώνων του 2028 (Λος Άντζελες – ΗΠΑ), των Χειμερινών του 2030 και των Θερινών του 2032 (Μπρίσμπεϊν – Αυστραλία). Το οικονομικό αντάλλαγμα δεν ανακοινώθηκε στη «Διαύγεια», αλλά θα επιβαρύνει τα οικονομικά έτη από το 2023 έως το 2032 ως πολυετής υποχρέωση.
    typologies.gr
  12. Like
    Ο savvas70 αντέδρασε to ioanis στο ΤΕΟΚΑΡ Θεοχαράκης. Η ιστορία της πρώτης και μοναδικής ιδιωτικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα.   
    ΤΕΟΚΑΡ Θεοχαράκης. Η ιστορία της πρώτης και μοναδικής ιδιωτικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

    Γνωρίζατε πως πριν από περίπου 30 χρόνια υπήρχε στην Ελλάδα μια εκ των κορυφαίων στον κόσμο γραμμή κατασκευής και συναρμολόγησης αυτοκινήτων στον κόσμο;
    Για την ακρίβεια ο πρωτοπόρος για την εποχή του Νικόλαος Θεοχαράκης είχε καταφέρει με δικά του κεφάλαια να ιδρύσει και να λειτουργεί σε πρότυπα δεδομένα για την εποχή μια υπέρ εξελιγμένη βιομηχανία οχημάτων στον Βόλο. Την τότε ΤΕΟΚΑΡ ΑΒΕΕ.
    Η ιστορία της συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελεί μια εκ των πιο μελανών σελίδων στην σύγχρονη βιομηχανία της πατρίδας μας καθώς όχι απλά δεν στηρίχθηκε από το τότε Ελληνικό κράτος αλλά αντιθέτως στάθηκε απέναντι της χάρη στις παράλογες απαιτήσεις που προέβαλε.
    Δείτε το βίντεο και μάθετε την ιστορία καθώς και το άδοξο τέλος της πρώτης και μοναδικής ιδιωτικής βιομηχανίας αυτοκινήτων στην πατρίδα μας…
    www.makeleio.gr
  13. Like
    Ο savvas70 αντέδρασε to tasos.cz στο Και στην Κύπρο το ERT News   
    Θα ήτανε πολυ καλό Σάββα αν στην Μεγαλόνησσο θα βλέπατε στα επίγεια την  ERT News γιατι ειναι πολύ ενδιαφέρον και καλό κανάλι απο την Μητέρα Πατρίδα 
  14. Ευχαριστώ
    savvas70 got a reaction from tasos.cz στο Και στην Κύπρο το ERT News   
    Προσωπικά πριν αρκετούς μήνες, όταν μόλις είχε αρχίσει να εκπέμπει από τον HellasSat το ERT News, είχα εισηγηθεί στο ΡΙΚ πέρα από την ERT World, να αναμεταδίδει από την επίγεια του πλατφόρμα και το νέο ειδησεογραφικό κανάλι της ΕΡΤ. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο αυτό θα έχει επίπτωση στη χωρητικότητα και την ποιότητα της εικόνας των άλλων καναλιών, αφού ως γνωστόν η επίγεια πλατφόρμα του ΡΙΚ εκπέμπει μόνο από ένα mux σε MPEG 4 (και όχι στο νεώτερο MPEG 4 dvb - T2) μεταδίδοντας 4 τηλεοπτικά κανάλια σε SD, 1 τηλεοπτικό κανάλι σε HD και 5 ραδιοφωνικά προγράμματα.
  15. Like
    Ο savvas70 αντέδρασε to ioanis στο Και στην Κύπρο το ERT News   
    Και στην Κύπρο το ERT News

    Η ΕΡΤ θέλει να δώσει το νέο ειδησεογραφικό κανάλι της ERT News στις πλατφόρμες της Κύπρου. Στην Ελλάδα πάντως το κανάλι συνεχίζει να εκπέμπει σε τυπική ευκρίνεια, με κακή ποιότητα εικόνας. Θα είχε ενδιαφέρον να δώσει η ΕΡΤ τις μετρήσεις τηλεθέασης του νέου της καναλιού…
    typologies.gr
  16. Like
    Ο savvas70 αντέδρασε to ioanis στο Πειρατές του τηλεκοντρόλ και του καναπέ   
    Πειρατές του τηλεκοντρόλ και του καναπέ
    Τέσσερις στους δέκα χρήστες έχουν παράνομη τηλεοπτική συνδρομή – Απώλειες εσόδων και θέσεων εργασίας
     

    Mαρία Αθανασίου
    05.11.2022
     
    Κάθε βράδυ η Αλέκα, όταν γυρίζει από τη δουλειά, ανοίγει την τηλεόραση για να χαλαρώσει. Αυτή την εποχή παρακολουθεί τη σειρά «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Τα δαχτυλίδια της δύναμης» σε μια πλατφόρμα στην οποία όμως δεν είναι συνδρομήτρια. Συνδέεται με έναν «σπασμένο» αποκωδικοποιητή. «Ενας φίλος μάς έφερε σε επαφή με τον άνθρωπο που μας το προμήθευσε· έτσι γίνεται συνήθως, από στόμα σε στόμα. Ηρθε, εγκατέστησε το μηχανάκι και ξαφνικά είχαμε στη διάθεσή μας αμέτρητες σειρές και ταινίες, ενώ το περιεχόμενο συνεχώς εμπλουτίζεται με τις νέες κυκλοφορίες. Εχουμε πάρει το full pack και πληρώνουμε περίπου 120 ευρώ το εξάμηνο, σε μηνιαίες καταβολές, που τις δίνουμε σε προσωπικά ραντεβού με τον άνθρωπο αυτόν», μου λέει η Αλέκα, η οποία βλέπει «πειρατικά» σειρές και αθλητικούς αγώνες την τελευταία πενταετία από συνδρομητικά δίκτυα της Ελλάδας και του εξωτερικού.
    Ο αριθμός των «πειρατών» που βλέπουν τηλεόραση όπως η Αλέκα εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 600.000 έως 900.000 χρήστες σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία των παρόχων συνδρομητικού περιεχομένου. Οι «νομοταγείς» συνδρομητές των εγχώριων παρόχων ανέρχονται περίπου σε 1,2 εκατ., στους οποίους προστίθενται ακόμη μισό εκατομμύριο συνδρομητές από τις ξένες πλατφόρμες (Netflix, Amazon, Disney+, Apple TV). «Επικαιροποιημένες αναλύσεις, οι οποίες στηρίζονται στον αριθμό φραγών που έχουν λάβει χώρα με την εφαρμογή του πλαισίου για την καταπολέμηση της πειρατείας από τα υπουργεία Πολιτισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υποδεικνύουν ότι περίπου 4 στους 10 χρήστες συνδρομητικής τηλεόρασης έχουν παράνομη συνδρομή. Το φαινόμενο αυτό είναι πιο εκτεταμένο από ό,τι σε άλλες χώρες, αφού η διείσδυση της νόμιμης συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα είναι χαμηλότερη από ό,τι σε άλλα κράτη», σημειώνει η CEO της Nova Media, Κική Σιλβεστριάδου.
    Τα διαφυγόντα έσοδα για το ελληνικό κράτος αγγίζουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αλλά το πρόβλημα της πειρατείας δεν είναι καινούργιο. Εδώ και χρόνια, οι «μαυρογένηδες» των υπηρεσιών συνδρομητικής πλουτίζουν κερδοσκοπώντας εις βάρος των παρόχων και παραγωγών οπτικοακουστικού περιεχομένου. «Η πειρατεία περιεχομένου συνδρομητικών πλατφορμών στα σόσιαλ μίντια, σε παράνομες ιστοσελίδες και μέσω IP αποκωδικοποιητών streaming, έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις», προειδοποιεί ο Executive Director της Cosmote TV, Δημήτρης Μιχαλάκης.
    Αντίστοιχη είναι η εικόνα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως διαπιστώνει έρευνα της Συμμαχίας ενάντια στην Οπτικοακουστική Πειρατεία (Audiovisual Anti-piracy Alliance). Σχεδόν το 70% των Ευρωπαίων έχουν «κατεβάσει» ή παρακολουθήσει σε streaming υπηρεσίες παράνομο περιεχόμενο τουλάχιστον μία φορά. Στην Ισπανία, το κόστος της πειρατείας ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ και ευθύνεται για την απώλεια 20.000 θέσεων εργασίας.
    Τα «πακέτα»
    Οι πειρατές διαθέτουν διάφορες συνδρομές, ετήσιες, εξαμηνιαίες και διαφορετικά πακέτα περιεχομένου. Αν δε κάποιος είναι εξοικειωμένος με το λογισμικό που χρησιμοποιείται, δεν χρειάζεται καν τη μεσολάβησή τους για τη σύνδεση του «κουτιού». Μπορεί να το προμηθευτεί ο ίδιος από κάποιο κατάστημα ή online και να το εγκαταστήσει, ενώ η ίδια σύνδεση μπορεί να γίνει και μέσω διάφορων εφαρμογών που κυκλοφορούν ελεύθερες στο Διαδίκτυο. Στην αρχή η Αλέκα ομολογεί ότι φοβόταν. «Κατάλαβα όμως ότι το έχουν όλοι και θεωρώ ότι δεν πρόκειται να κυνηγήσουν εμάς, αλλά αυτούς που το εμπορεύονται. Ξέρω ανθρώπους που την ώρα που παρακολουθούσαν κάποιο πρόγραμμα σταμάτησε η προβολή, λόγω επέμβασης των Αρχών μάλλον, όμως άλλαξαν ρυθμίσεις και λίγες ώρες αργότερα συνέχισαν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο», προσθέτει.

    «Η πειρατεία αποτελεί ποινικό αδίκημα, τόσο για τον πειρατή όσο και για τον χρήστη», υπογραμμίζει ο κ. Μιχαλάκης, ο οποίος προειδοποιεί και για τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες του φαινομένου. «Η πειρατεία σκοτώνει τη δημιουργία», σχολιάζει και τονίζει ότι η απώλεια εσόδων αποθαρρύνει τους παρόχους από το να επενδύσουν σε περιεχόμενο. «Κάτι που έχει συνέπειες, μεταξύ άλλων, στον ελληνικό αθλητισμό και στην ελληνική παραγωγή κινηματογραφικού και τηλεοπτικού περιεχομένου» διευκρινίζει στη συζήτησή μας. «Η έκταση του προβλήματος αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για επενδύσεις σε ελληνικές παραγωγές και τηλεοπτικό περιεχόμενο», επιβεβαιώνει και η κ. Σιλβεστριάδου. «Αυτό πρακτικά μεταφράζεται σε λιγότερες θέσεις εργασίας για ολόκληρο το οικοσύστημα της παραγωγής, όπως ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, εικονολήπτες, ηχολήπτες και μοντέρ. Επίσης, επηρεάζεται ευρέως και ο ελληνικός αθλητισμός, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις η συνδρομητική τηλεόραση αποτελεί τον βασικό χρηματοδότη του», επισημαίνει.
    «Η πειρατεία περιεχομένου συνδρομητικών πλατφορμών έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις», λέει ο Δημήτρης Μιχαλάκης της Cosmote TV.
    Οι εγχώριοι πάροχοι υφίστανται σοβαρή απώλεια εσόδων από την πειρατεία. «Στην Ελλάδα η έκταση των παράνομων συνδρομών απειλεί τη βιωσιμότητα της συνδρομητικής τηλεόρασης», σημειώνει η CEO της Nova Media. «Πέραν του φαινομένου της πειρατείας, υπάρχουν επίσης φόροι και τέλη που αφορούν μόνο τους εγχώριους παρόχους και όχι τις πλατφόρμες της αλλοδαπής όπως για παράδειγμα το Netflix, η Disney+ και το Amazon Prime Video. Συγκεκριμένα, σε αυτές τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, ο Ελληνας πολίτης επιβαρύνεται με 10% φόρο συνδρομητικής τηλεόρασης, κάτι που δεν εφαρμόζεται στις πλατφόρμες του εξωτερικού. Αυτό μειώνει τη ζήτηση, η οποία ήδη μαστίζεται από την εκτεταμένη πειρατεία», τονίζει.
    «Δούρειος Ιππος»
    Οι τελικοί χρήστες των πειρατικών συνδρομών, ακόμη και αν δεν αντιμετωπίσουν ποτέ κατηγορίες ενώπιον του νόμου, καθίστανται εξαιρετικά ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις και διαδικτυακούς κινδύνους. «Μια πειρατική σύνδεση προϋποθέτει ότι υπάρχει μια συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο του σπιτιού τους. Συνεπώς, μπορεί να λειτουργήσει ως “Δούρειος Ιππος” για την πρόσβαση σε οποιαδήποτε συσκευή είναι συνδεδεμένη στο Internet, από το κινητό και τον υπολογιστή τους μέχρι κάποια έξυπνη κάμερα κ.λπ. Με λίγα λόγια, η παράνομη πρόσβαση και η κλοπή προσωπικών δεδομένων γίνεται απλή υπόθεση», προειδοποιεί ο Executive Director της Cosmote TV. Στην έρευνα της Συμμαχίας ενάντια στην Οπτικοακουστική Πειρατεία διαπιστώθηκε ότι η πιθανότητα μια εφαρμογή οπτικοακουστικής πειρατείας να φέρει κακόβουλο λογισμικό φτάνει το 57%.
    Το τελευταίο διάστημα, τόσο οι πάροχοι συνδρομητικού περιεχομένου όσο και η πολιτεία, μέσω των αρμόδιων υπουργείων, προχωρούν σε συντονισμένες και αποφασιστικές κινήσεις αντιμετώπισης του φαινομένου. Ηδη από το 2021, μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων, ενισχύθηκε το θεσμικό οπλοστάσιο που διαθέτει η Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ), που έχει τη δικαιοδοσία να ζητάει φραγή διευθύνσεων IP και domain names με παράνομο περιεχόμενο.
    «Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει κατηγοριοποιήσει την πειρατεία μαζί με την εμπορία ναρκωτικών, τη μαστροπεία και τη σωματεμπορία, καθώς έχει αποδειχθεί ότι τα ίδια κέντρα οργανωμένου εγκλήματος έχουν απλωθεί σε όλες αυτές τις παράνομες δραστηριότητες», σημειώνει η κ. Σιλβεστριάδου. Η Nova, καθώς και άλλες θυγατρικές της United Group, ένωσε τις δυνάμεις της με περισσότερους από 100 οργανισμούς – παραγωγούς από διαφορετικά πεδία της ενημέρωσης, του αθλητισμού, της μουσικής και του πολιτισμού, καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να λάβει αποφασιστικότερη νομοθετική δράση για την αντιμετώπιση της πειρατείας. «Παράλληλα, στη Nova εφαρμόζουμε εκτεταμένη χρήση της φραγής IP διευθύνσεων με παράνομο περιεχόμενο, ένα πλαίσιο το οποίο νομοθετήθηκε από τα υπουργεία Πολιτισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αποτελεί υπόδειγμα προς εφαρμογή από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
    Η Cosmote TV έχει προχωρήσει από την πλευρά της σε τεχνολογική αναβάθμιση της ασφάλειας τόσο της δορυφορικής όσο και της streaming πλατφόρμας της με χρήση νέας τεχνολογίας, για την αποτροπή της παράνομης αναμετάδοσης του περιεχομένου. Επιπλέον, σε τακτική βάση προχωράει σε αιτήσεις προς την ΕΔΠΠΙ και την ΕΕΤΤ για τη διακοπή πρόσβασης σε domain names και IP διευθύνσεις, όπως προβλέπει και η νομοθεσία για το live dynamic blocking, δηλαδή μαζική διακοπή της πειρατικής μετάδοσης κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.
    «Η συνεισφορά και των δύο Αρχών είναι πολύτιμη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πειρατείας», σημειώνει ο κ. Μιχαλάκης. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη περαιτέρω τροποποίησης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου με αυστηροποίηση των προβλεπόμενων αστικών και ποινικών κυρώσεων. Ταυτόχρονα, οι νομοθετικές διαδικασίες θα πρέπει να απλοποιηθούν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποφασιστικά κάθε παράνομη ενέργεια των πειρατών».
    Στα σχέδια των δύο παρόχων είναι η διοργάνωση μιας ενημερωτικής καμπάνιας για το κοινό, προκειμένου όλοι οι πολίτες, και ιδιαίτερα όσο διαθέτουν πειρατικές συνδρομές, να γνωρίζουν τις συνέπειες. «Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να αποφασίσουμε εάν θέλουμε να χρηματοδοτούμε το οργανωμένο έγκλημα ή εάν θέλουμε να χρηματοδοτούμε τον ελληνικό αθλητισμό και τον πολιτισμό. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ενημερώσουμε τους πολίτες για τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από την επιλογή μιας παράνομης συνδρομής και για το “ντόμινο” επιπτώσεων σε όλους τους τομείς, από την οικονομία, την εγχώρια παραγωγή περιεχομένου μέχρι την κυβερνοασφάλεια, τη δική μας προσωπική και οικογενειακή ασφάλεια», καταλήγει η κ. Σιλβεστριάδου.
    «Η αμαρτία είναι γλυκιά, είναι όμως καταστροφικό φαινόμενο» 
    Ο Γιώργος Γκικαπέππας έχει υπογράψει γνωστές τηλεοπτικές σειρές και αξιόλογα ντοκιμαντέρ, στην ελεύθερη αλλά και στη συνδρομητική τηλεόραση, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες. «Η αμαρτία είναι γλυκιά. Είναι δελεαστικό να σου προσφέρει κάποιος πρόσβαση σε όλες τις πλατφόρμες και τα κανάλια, με ένα μικρό ποσό κάθε μήνα. Ο επίδοξος χρήστης θεωρεί ότι έχει ένα θησαυρό στα χέρια του», λέει σχετικά με την πειρατεία. «Είναι όμως καταστροφικό ως φαινόμενο. Επειδή ξέρω πολύ καλά πόσα χρήματα δαπανούν τα συνδρομητικά κανάλια για πνευματικά δικαιώματα, πόσα χρήματα παίρνουν οι ομάδες, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αν ο καθένας προμηθευτεί από ένα τέτοιο παράνομο μηχανάκι, οι ομάδες δεν θα έχουν έσοδα, εμείς ως καλλιτέχνες και δημιουργοί δεν θα μπορούμε να προτείνουμε παραγωγές. Οι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι ασκήσαμε πίεση στη συνδρομητική τηλεόραση εδώ και καιρό, ώστε να εισπράττουμε τα πνευματικά μας δικαιώματα από τις επαναλήψεις και τα καταφέραμε. Αν έρθει ένας τύπος και μοιράσει μηχανάκια στον κόσμο, εγώ δεν θα πάρω χρήματα γι’ αυτές τις επαναλήψεις. Βλέπετε, λοιπόν, πόσο το ένα επηρεάζει το άλλο». 
    Για τον λόγο αυτόν είναι κατηγορηματικός ότι αυτό πρέπει με κάποιον τρόπο να σταματήσει. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι η συνδρομητική τηλεόραση δεν είναι ένα δημόσιο αγαθό και ότι κάποιοι την παράγουν. Πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι της συνδρομητικής; Πώς θα γίνουν παραγωγές; Αν συνεχιστεί αυτό, θα κλείσουν τα συνδρομητικά. Η πειρατεία, όμως, δεν συνεπάγεται μόνον απώλεια εσόδων για τη συνδρομητική τηλεόραση, μπορεί να οδηγήσει στο να βρεθούν άνθρωποι χωρίς δουλειά. Η πειρατεία παράγει ανεργία».
    Επισημαίνει επιπλέον ότι η μείωση ή αδυναμία παραγωγής πρωτότυπου περιεχομένου μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ έχει ευρύτερες κοινωνικοπολιτικές συνέπειες. «Η ζωή και ο κόσμος εξελίσσονται και αλλάζουν και πρέπει να υπάρχουν δημιουργοί, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και παραγωγοί, που θα προτείνουν τα έργα που εκφράζουν την εποχή μας. 
    Διότι την εποχή μας δεν τη βλέπουμε τη στιγμή που τη ζούμε, αλλά περνάει ένα διάστημα και μέσα στο διάστημα αυτό έρχονται αυτές οι προτάσεις, είτε είναι μυθοπλασία, είτε ντοκιμαντέρ, είτε μια ενημερωτική εκπομπή, και αναγνωρίζουμε και αποκωδικοποιούμε τον κόσμο που υπάρχει γύρω μας. Αν δεν συμβαίνει αυτό, είναι σαν να ζούμε σε έναν κόσμο που δεν τον παρακολουθεί κανείς».
    www.kathimerini.gr
  17. Like
    Ο savvas70 αντέδρασε to ioanis στο Covid-19   
    Έχω κάνει 3 δώσεις  μέχρι τώρα ή τέταρτη θα πάει αρκετά πίσω περίπου ένα εξάμηνο μου είπε ο γιατρός......αλλά και πάλι τι νόημα έχει να κάνουμε εμβόλιο και από την άλλη να κολλάμε την νόσο ? Θα κάνω ότι μου πεί ο γιατρός παιδιά και ο θεός βοηθός.
  18. Ευχαριστώ
    savvas70 got a reaction from ioanis στο Covid-19   
    Περαστικά Γιάννη και γρήγορη ανάρρωση! Καλά θα ήταν μετά τους 4 μήνες να κάμεις και την 4η επικαιροποιημένη δόση (αν δεν την έκαμες ήδη).
  19. Like
    Ο savvas70 αντέδρασε to ioanis στο Και… επίγεια τηλεόραση από τη United Group   
    Και… επίγεια τηλεόραση από τη United Group
     
    Δεν έπεισε την Κομισιόν η κυβέρνηση

    Ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο του United Group στην ελεύθερη, επίγεια τηλεόραση! Πρώτος στόχος φαίνεται να είναι ο Alpha, το 50% του οποίου έχει η Primus Media Sarl από το περασμένο καλοκαίρι αν και συζητήσεις υπήρξαν στο παρελθόν και με το Open Μετά την προσφυγή του United Group, την οποία αποκάλυψε η στήλη στις 4 Ιουλίου 2021, η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2022 να αλλάξει τη νομοθεσία που απαγορεύει στους φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης να επενδύουν στην ελληνική τηλεόραση.
    Η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει ποιους θα… στενοχωρήσει. Εκείνους που είχαν ζητήσει τη σοβιετικού τύπου απαγόρευση ή τη United Group, που έχει ήδη περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, γυρίζοντας και βίντεο για την επένδυση της εταιρείας στις τηλεπικοινωνίες.
    Το επίμαχο σημείο είναι το άρθρο 43 του ν. 4779/2021 (παρ. 2), που τροποποιούσε το άρθρο 2 του ν. 2644/1998. Η κυβέρνηση της ΝΔ απαγορεύει ρητά στους φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης (Nova, Cosmote TV) να επενδύουν στην ελεύθερη τηλεόραση, ενώ μπορεί να ισχύει το αντίθετο (περίπτωση ΑΝΤ1+). Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της απαγόρευσης που επέβαλε η κυβέρνηση, αρκεί κανείς να θυμηθεί πως το πάντρεμα της συνδρομητικής τηλεόρασης με την ελεύθερη TV στην Ελλάδα έγινε από την πρώτη της στιγμή, το 1993, όταν η πρώην Τηλέτυπος (Mega) επένδυσε στη Multichoice, τη σημερινή Nova Broadcasting.typologies.gr
  20. Like
    Ο savvas70 αντέδρασε to ioanis στο Η κρίση χτυπά τη Eurovision!   
    Η κρίση χτυπά τη Eurovision!

    Η πολιτική των δυτικών χωρών έναντι της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει σημαντικές επιπτώσεις στον θεσμό της Eurovision για το 2023. Η μεταφορά της έδρας του διαγωνισμού από το Κίεβο στο Λίβερπουλ ήταν η αρχή των προβλημάτων. Ο αποκλεισμός της Ρωσίας έφερε μεγάλη αύξηση στο κόστος συμμετοχής των χωρών-μελών της Eurovision, κόστος που αναμένεται να αυξηθεί, εξαιτίας νέων… παραιτήσεων. Μετά τη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο, που δήλωσαν πως δεν λάβουν μέρος εξαιτίας του αυξημένου κόστους συμμετοχής, και η Βουλγαρία ανακοίνωσε την αποχώρησή της. Αυξημένο είναι το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει και η ΕΡΤ. Για τον διαγωνισμό του 2022 η ΕΡΤ πλήρωσε 150.000 ευρώ.
    typologies.gr
  21. Like
    Ο savvas70 αντέδρασε to tasos.cz στο Russkij mir - νέο ελεύθερο δορυφορικό πακέτο FTA στις 56°E   
    Russkij mir - νέο ελεύθερο δορυφορικό πακέτο FTA στις 56°E

    Ένα νέο ρωσικό δορυφορικό πακέτο με τηλεοπτικά προγράμματα Russkij mir (Ρωσικός Κόσμος) εμφανίστηκε στον ρωσικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο Express AT1, που βρίσκεται στην τροχιακή θέση 56 μοιρών ανατολικά. Η εκπομπή διανέμεται σε ευρεία δέσμη η οποία  καλύπτει το ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας και τις ανατολικές περιοχές της, καθώς και μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Τσεχίας και της Σλοβακίας.


    Εικόνα Νο. 1 - Rossiya 1 – στιγμιότυπο λήψης του πακέτου Russkij mir

    Το Russkij mir χρησιμοποιεί δύο αναμεταδότες στον αναφερόμενο δορυφόρο για να διανείμει την προσφορά του προγράμματος. Τα multiplex λειτουργούν στο πρότυπο DVB-S2 και στη διαμόρφωση 8PSK. Οι αναμεταδότες λειτουργούν σε κυκλική πόλωση και συνιστάται  πλάκα αποπόλωσης για λήψη. Είναι δυνατή η λήψη του ακόμη και χωρίς αυτή.

    Τα προγράμματα μεταδίδονται σε MPEG-4 σε κλασική ανάλυση SD, τα επιλεγμένα είναι σε υψηλή ευκρίνεια (HDTV).


    Εικόνα Νο. 2 - Pervyj krymskij - στιγμιότυπο λήψης του πακέτου Russkij mir

    Στην πρώτη συχνότητα (12,168 GHz) υπάρχουν επιλεγμένα προγράμματα από την πρώτη και τη δεύτερη ρωσική ομοσπονδιακή επίγεια πολυπλεξία και στη δεύτερη συχνότητα (12,245 GHz) υπάρχουν προγράμματα για τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DNR) και Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ (LNR) και τα κατεχόμενα από τη Ρωσία ουκρανικά εδάφη στις περιοχές Kherson, Zaporozhye και στη χερσόνησο της Κριμαίας.


    Εικόνα Νο. 3 - Luhansk 24 - λήψη από την υποδοχή του πακέτου Russkij mir

    Η δεύτερη συχνότητα τη στιγμή της δημοσίευσης της είδησης είχε εννέα επιπλέον θέσεις προγράμματος (RusMir 1 έως 9)  για τη διάδοση άλλων προγραμμάτων. Δεν είναι ακόμη σαφές τι θα εμφανιστεί σε αυτές τις θέσεις.

    Η πλατφόρμα Russkij mir TV σκοπεύει να προσεγγίσει τηλεοπτικά νοικοκυριά στις περιοχές που προσαρτήθηκαν και κατέχονται από τη Ρωσία στην Ουκρανία.


    Εικόνα Νο. 4 - Pervyj respublikanskij - στιγμιότυπο λήψης του πακέτου Russkij mir

    τεχνικές παράμετροι - πακέτο Russkij mir:

    δορυφόρος: Express AT1 (56°Ανατολικά)
    συχνότητα: 12,168 GHz
    πόλωση: κυκλική, δεξιόστροφη
    SR: 27500
    FEC: 3/4
    νόρμα: DVB-S2
    Διαμόρφωση: 8PSK

    Μεταδιδόμενα προγράμματα: 5 kanal, TVC (TV Center), Telekanal Domašnyj, Karusel, Match!, Mir, Muz TV, NTV, OTR, Pervyj kanal, Pjatnica, REN TV, Rossija 1, Rossija 24, Rossijka K, Spas, STS (CTC), TNT, TV3, Zvezda.

    δορυφόρος: Express AT1 (56°Α)
    συχνότητα: 12,245 GHz
    πόλωση: κυκλική, δεξιόστροφη
    SR: 27500
    FEC: 3/4
    νόρμα: DVB-S2
    Διαμόρφωση: 8PSK

    Μεταδιδόμενα προγράμματα: Pervyj respublikanskij (DNR), Crimea 24, Lugansk 24 (LNR), Oplot (DNR), Pervyj Crymskyj (Crimea), STV (Sevastopol), Tavria (Herson/Cherson) /momentálně nevysílá/, Union (DNR), VTV (Herson/Cherson) /επί του παρόντος δεν μεταδίδει/, Za TV (Melitopol). Για την ώρα το μη λειτουργούν InformChannel και 9 θέσεις δοκιμής του RusMir (1 έως 9)

    σε ανάλυση HD:

    Pervyj Respublikanskij (DNR)
    Oplot (DNR)


    Εικ. 5 - Oplot TV - στιγμιότυπο λήψης του πακέτου Russkij mir

    Να προσθέσουμε ότι μια σειρά από ρωσικά προγράμματα είναι απαγορευμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Αυτοί είναι, για παράδειγμα, οι σταθμοί Pervyj και τα προγράμματα VGTRK (RTR). Το ειδησεογραφικό κανάλι RT (πρώην Russia Today) που υποστηρίζει το Κρεμλίνο είναι επίσης στη μαύρη λίστα. Αυτοί οι σταθμοί δεν επιτρέπεται να μεταδίδονται μέσω ευρωπαϊκών δορυφόρων και καλωδιακών και IPTV/OTT παρόχων. Ωστόσο, μπορούν ακόμα να μεταδοθούν μέσω δορυφόρων μέσω παρόχων εκτός Ευρώπης αλλά με ευρωπαϊκή κάλυψη. Χωρίς περιορισμούς, τα ρωσικά προγράμματα μπορούν να μεταδοθούν μέσω εγχώριων (ρωσικών) δορυφόρων, οι οποίοι καλύπτουν επίσης μέρος (ή ολόκληρη) Ευρώπη. Ρωσικά δημόσια και ιδιωτικά προγράμματα μεταδίδονται στην Ευρώπη από τον δορυφόρο Express στη θέση 14°Δυτικα. Αυτές είναι διεθνείς εκδόσεις των προγραμμάτων. Το προαναφερθέν πακέτο Russkij mir στη θέση 56°E μεταδίδει  σταθμούς με εθνικό περιεχόμενο προσαρμοσμένο για τη συγκεκριμένη περιοχή (έκδοση σύμφωνα με τη ζώνη ώρας και τα τοπικά τμήματα διαφημίσεων).

    Πηγή: parabola.cz
  22. Like
    Ο savvas70 αντέδρασε to Δημητρης στο Κουμπί προεπισκόπησης   
    Προστέθηκε ένα νέο χρήσιμο πλήκτρο στης επιλογές όταν γράφουμε ένα μήνυμα για (προεπισκόπηση), ώστε να μπορείτε να ελέγξετε και να δείτε οπτικά πως θα φαίνεται το μήνυμά σας πριν πατήσετε αποστολή.
     

  23. Like
    Ο savvas70 αντέδρασε to ioanis στο Προετοιμάζεται το επίγειο One-Μαζί Action24 και Attica   
    Προετοιμάζεται το επίγειο One-Μαζί Action24 και Attica

     
    Τρεις περιφερειακοί σταθμοί της Αττικής αλλάζουν. Η Greenhill Investments Limited, για λογαριασμό των Δημήτρη Μπάκου, Γιάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου, υπέγραψε τη μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών του Action 24 από τον Διονύση Παναγιωτάκη. Παράλληλα, στέλεχος του Αστέρα Τρίπολης, μέσω της εταιρείας Media Time, απέκτησε το 30% του χρόνου λειτουργίας του περιφερειακού σταθμού Attica TV, ενώ η συμμαχία των τριών επεκτείνεται και στον τομέα της ανακύκλωσης, μέσω της απόκτησης νέας εταιρείας.


    Στον αντίποδα, ο Διονύσης Παναγιωτάκης απέκτησε το Channel 9, το οποίο προορίζεται να μετεξελιχθεί σε One Channel. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν οι απαραίτητες συμβάσεις έτσι ώστε να μπορεί ο σταθμός να χρησιμοποιεί το λογότυπο του One Channel. Παράλληλα, τρίτη εταιρεία θα προμηθεύει το επίγειο κανάλι με πρόγραμμα, ντοκιμαντέρ, μαγκαζίνο και ίσως σειρές από την ταινιοθήκη του Mega.

    Δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει και την κίνηση του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος έβγαλε στον αέρα το διαδικτυακό οικονομικό κανάλι Naftemporiki.gr, με στόχο κάποια στιγμή να αποκτήσει τη δυνατότητα και επίγειου σήματος σε όλη τη χώρα.
    typologies.gr
  24. Like
    Ο savvas70 αντέδρασε to ioanis στο Ελεύθερη η Εθνική Ποδοσφαίρου, “κλειδωμένη” η Εθνική Μπάσκετ με τη σύμφωνη γνώμη της Κυβέρνησης!   
    Ελεύθερη η Εθνική Ποδοσφαίρου, “κλειδωμένη” η Εθνική Μπάσκετ με τη σύμφωνη γνώμη της Κυβέρνησης!

    Ποια είναι η τηλεοπτική απήχηση της Εθνικής Ποδοσφαίρου; Τον αγώνα ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδας και την Βόρεια Ιρλανδία για το Nations League είδαν -ελεύθερα- στον Alpha  883.926 τηλεθεατές την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και 544.205  την αναμέτρηση με την Κύπρο στον ίδιο σταθμό το Σάββατο 24 του προηγούμενου μήνα.
    Η συμφωνία του Alpha για τη μετάδοση των αγώνων της Εθνικής έχει διάρκεια 4 χρόνια. Η Κυβέρνηση όμως δεν έχει συντάξει και εκδώσει τη λίστα των αγώνων μείζονος σήμασίας, τα τελευταία 3 χρόνια, με αποτέλεσμα οι αγώνες της Εθνικής Μπάσκετ για το Mundobasket να μεταδίδονται μόνο συνδρομητικά παρά το αίτημα της ΕΡΤ προς τη Nova, για την παράλληλη ελεύθερη μετάδοση όπως συμβαίνει με τη συνδρομητική πλατφόρμα και τον Alpha και την Εθνική Ποδοσφαίρου
    typologies.gr
  25. Like
    Ο savvas70 αντέδρασε to Δημητρης στο Εν αναμονή των χρεώσεων του ΑΝΤ1+ για το Μουντιάλ   
    Αυτό το απαράδεκτο πράγμα που κάνει ο ANT1 ειναι καθαρά για να ψαρέψει κόσμο να κάνουν συνδρομή μια και το ANT1+ δεν δείχνει να εχει ενδιαφέρον από τους τηλεθεατές. 
×
×
  • Δημιουργία νέου...