Jump to content

Russkij mir - νέο ελεύθερο δορυφορικό πακέτο FTA στις 56°E

Αξιολογήστε το θέμα


tasos.cz

Recommended Posts

  • Μέλος

Russkij mir - νέο ελεύθερο δορυφορικό πακέτο FTA στις 56°E

Ένα νέο ρωσικό δορυφορικό πακέτο με τηλεοπτικά προγράμματα Russkij mir (Ρωσικός Κόσμος) εμφανίστηκε στον ρωσικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο Express AT1, που βρίσκεται στην τροχιακή θέση 56 μοιρών ανατολικά. Η εκπομπή διανέμεται σε ευρεία δέσμη η οποία  καλύπτει το ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας και τις ανατολικές περιοχές της, καθώς και μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Τσεχίας και της Σλοβακίας.

russkij-mir-rossija1.jpg
Εικόνα Νο. 1 - Rossiya 1 – στιγμιότυπο λήψης του πακέτου Russkij mir

Το Russkij mir χρησιμοποιεί δύο αναμεταδότες στον αναφερόμενο δορυφόρο για να διανείμει την προσφορά του προγράμματος. Τα multiplex λειτουργούν στο πρότυπο DVB-S2 και στη διαμόρφωση 8PSK. Οι αναμεταδότες λειτουργούν σε κυκλική πόλωση και συνιστάται  πλάκα αποπόλωσης για λήψη. Είναι δυνατή η λήψη του ακόμη και χωρίς αυτή.

Τα προγράμματα μεταδίδονται σε MPEG-4 σε κλασική ανάλυση SD, τα επιλεγμένα είναι σε υψηλή ευκρίνεια (HDTV).

russkij-mir-pervyj-krymskij.jpg
Εικόνα Νο. 2 - Pervyj krymskij - στιγμιότυπο λήψης του πακέτου Russkij mir

Στην πρώτη συχνότητα (12,168 GHz) υπάρχουν επιλεγμένα προγράμματα από την πρώτη και τη δεύτερη ρωσική ομοσπονδιακή επίγεια πολυπλεξία και στη δεύτερη συχνότητα (12,245 GHz) υπάρχουν προγράμματα για τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DNR) και Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ (LNR) και τα κατεχόμενα από τη Ρωσία ουκρανικά εδάφη στις περιοχές Kherson, Zaporozhye και στη χερσόνησο της Κριμαίας.

russkij-mir-luhansk24.jpg
Εικόνα Νο. 3 - Luhansk 24 - λήψη από την υποδοχή του πακέτου Russkij mir

Η δεύτερη συχνότητα τη στιγμή της δημοσίευσης της είδησης είχε εννέα επιπλέον θέσεις προγράμματος (RusMir 1 έως 9)  για τη διάδοση άλλων προγραμμάτων. Δεν είναι ακόμη σαφές τι θα εμφανιστεί σε αυτές τις θέσεις.

Η πλατφόρμα Russkij mir TV σκοπεύει να προσεγγίσει τηλεοπτικά νοικοκυριά στις περιοχές που προσαρτήθηκαν και κατέχονται από τη Ρωσία στην Ουκρανία.

russkij-mir-1respublikanskij.jpg
Εικόνα Νο. 4 - Pervyj respublikanskij - στιγμιότυπο λήψης του πακέτου Russkij mir

τεχνικές παράμετροι - πακέτο Russkij mir:

δορυφόρος: Express AT1 (56°Ανατολικά)
συχνότητα: 12,168 GHz
πόλωση: κυκλική, δεξιόστροφη
SR: 27500
FEC: 3/4
νόρμα: DVB-S2
Διαμόρφωση: 8PSK

Μεταδιδόμενα προγράμματα: 5 kanal, TVC (TV Center), Telekanal Domašnyj, Karusel, Match!, Mir, Muz TV, NTV, OTR, Pervyj kanal, Pjatnica, REN TV, Rossija 1, Rossija 24, Rossijka K, Spas, STS (CTC), TNT, TV3, Zvezda.

δορυφόρος: Express AT1 (56°Α)
συχνότητα: 12,245 GHz
πόλωση: κυκλική, δεξιόστροφη
SR: 27500
FEC: 3/4
νόρμα: DVB-S2
Διαμόρφωση: 8PSK

Μεταδιδόμενα προγράμματα: Pervyj respublikanskij (DNR), Crimea 24, Lugansk 24 (LNR), Oplot (DNR), Pervyj Crymskyj (Crimea), STV (Sevastopol), Tavria (Herson/Cherson) /momentálně nevysílá/, Union (DNR), VTV (Herson/Cherson) /επί του παρόντος δεν μεταδίδει/, Za TV (Melitopol). Για την ώρα το μη λειτουργούν InformChannel και 9 θέσεις δοκιμής του RusMir (1 έως 9)

σε ανάλυση HD:

Pervyj Respublikanskij (DNR)
Oplot (DNR)

russkij-mir-oplot-tv.jpg
Εικ. 5 - Oplot TV - στιγμιότυπο λήψης του πακέτου Russkij mir

Να προσθέσουμε ότι μια σειρά από ρωσικά προγράμματα είναι απαγορευμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Αυτοί είναι, για παράδειγμα, οι σταθμοί Pervyj και τα προγράμματα VGTRK (RTR). Το ειδησεογραφικό κανάλι RT (πρώην Russia Today) που υποστηρίζει το Κρεμλίνο είναι επίσης στη μαύρη λίστα. Αυτοί οι σταθμοί δεν επιτρέπεται να μεταδίδονται μέσω ευρωπαϊκών δορυφόρων και καλωδιακών και IPTV/OTT παρόχων. Ωστόσο, μπορούν ακόμα να μεταδοθούν μέσω δορυφόρων μέσω παρόχων εκτός Ευρώπης αλλά με ευρωπαϊκή κάλυψη. Χωρίς περιορισμούς, τα ρωσικά προγράμματα μπορούν να μεταδοθούν μέσω εγχώριων (ρωσικών) δορυφόρων, οι οποίοι καλύπτουν επίσης μέρος (ή ολόκληρη) Ευρώπη. Ρωσικά δημόσια και ιδιωτικά προγράμματα μεταδίδονται στην Ευρώπη από τον δορυφόρο Express στη θέση 14°Δυτικα. Αυτές είναι διεθνείς εκδόσεις των προγραμμάτων. Το προαναφερθέν πακέτο Russkij mir στη θέση 56°E μεταδίδει  σταθμούς με εθνικό περιεχόμενο προσαρμοσμένο για τη συγκεκριμένη περιοχή (έκδοση σύμφωνα με τη ζώνη ώρας και τα τοπικά τμήματα διαφημίσεων).

Πηγή: parabola.cz

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...