Jump to content

Αρχίζει η 2η ψηφιακή μετάβαση της TV

Αξιολογήστε το θέμα


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Αρχίζει η 2η ψηφιακή μετάβαση της TV

05/05/2020

IMG-20191105-WA0008-1-1.thumb.jpg.e487c32edc3bd0bc75566baa2c2f3a64.jpg

Με καθυστέρηση έξι τουλάχιστον μηνών υπογράφηκε από τους Κ. Πιερρακάκη και Στ. Πέτσα η υπουργική απόφαση του νέου ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων με τον οποίο οι δυο πάροχοι δικτύου ΕΡΤ και Digea οφείλουν να μετακινηθούν στο φάσμα των συχνοτήτων κάτω από την 50η στα UHF.

Οι συχνότητες που θα πρέπει να απελευθερώσουν οι δυο πλατφόρμες ψηφιακού σήματος αλλά και οι Επικοινωνίες του στρατού, από την 50η ως και την 59η είναι το λεγόμενο Ψηφιακό Μέρισμα ΙΙ που πρέπει να δοθεί στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη των δικτύτων νέας γενιάς, δηλαδή του 5G. Υποθετικά το φάσμα των 700 MHz θα δινόταν οριστικά ως το τέλος του 2020 αλλά υπάρχει καθυστέρηση για την μετακίνηση της ψηφιακής τηλεόρασης. Οι δυο πάροχοι δικτύου είχαν λάβει το προσχέδιο του νέου ψηφιακού χάρτη ένα μήνα πριν την πανδημία και είχαν κάνει τις παρατηρήσεις τους.

 

Ο νέος ψηφιακός χάρτης οδηγεί σε μετακίνηση όλων των συχνοτήτων για όλους τους σταθμούς σε χρονικό διάστημα έξι μηνών. Η αρχή της μετακίνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει από τα Δωδεκάνησα και τον Έβρο. Για τους τηλεθεατές σημαίνει πως θα πρέπει να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις νέες συχνότητες που θα ανακοινώσουν η ΕΡΤ και η Digea.

http://www.typologies.gr/archizei-i-2i-psifiaki-metavasi-tis-tv/

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...