Jump to content

Κι άλλο fund μπαίνει… σφήνα για την εξαγορά της Forthnet


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Κι άλλο fund μπαίνει… σφήνα για την εξαγορά της Forthnet

 

Κατέθεσε πρόταση η σερβική τηλεπικοινωνιακή εταιρία United Group

98929a2105909a5ed5fd242857a85104_XL.thumb.jpg.6751ebff652fd5d046e8dbc712bf4ce5.jpg

Νέα πρόταση για την εξαγορά των δανείων της Forthnet έλαβαν πρόσφατα οι πιστώτριες τράπεζες της εταιρείας. Μετά το βρετανικό επενδυτικό κεφάλαιο Duet Private Equity, το οποίο ανέμενε επιστολή από τις τράπεζες για έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων, η σερβική τηλεπικοινωνιακή εταιρία United Group έβαλε στο τραπέζι ανάλογου ύψους και αρχιτεκτονικής πρόταση.

Υπενθυμίζεται πως η πρόταση της Duet είναι στα επίπεδα των 41 εκατομμυρίων ευρώ για την εξαγορά δανείων της τάξης των 310 εκατομμυρίων ευρώ περίπου της Forthnet , στα οποία περιλαμβάνεται μετατρέψιμο ομολογιακό που δίδει τη δυνατότητα στον αγοραστή να ελέγξει έως και το 40% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου σε περίπτωση εξάσκησής του.

Η United Group είναι όμιλος με παρουσία σε επτά χώρες της ανατολικής Ευρώπης και δραστηριότητες στην κινητή και σταθερή τηλεφωνία, την συνδρομητική τηλεόραση και το internet. Μόλις πέρυσι εξαγοράστηκε από όχημα συμφερόντων της BC Partners, του μεγαλύτερου δηλαδή ευρωπαϊκού ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου.

Η United Group που εξαγοράστηκε πέρυσι σε μια συναλλαγή αξίας 2,568 δισεκατομμυρίων ευρώ, απέκτησε εσχάτως και τη Vivacom, τη μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή της Βουλγαρίας, η οποία με τη σειρά της έχει εξαγοράσει την Telekom Albania από τον ΟΤΕ. Στο χαρτοφυλάκιο της BC Partners βρίσκεται και η κροατική Tele2 πάλι υπό την ομπρέλα της United. Μαζί με τις παραπάνω τηλεπικοινωνιακές στα Βαλκάνια, η BC Partners κατέχει συνολικά στην Ευρώπη θέσεις σε 15 ομίλους σε επτά χώρες, ενώ έχει άλλες τρεις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και μέσων μαζικής ενημέρωσης στις ΗΠΑ.

https://digitaltvinfo.gr/news/media-news/item/30309-ki-allo-fund-bainei-sfina-gia-tin-eksagora-tis-forthnet?fbclid=IwAR2mFhHDWvfTe247WLvVJ6k-EIh1bfNDUemPqUgkq_J8YWtp7tdb3aYI1yA

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...