Jump to content

Σε ανταγωνισμό με το Netflix η Cosmote TV

Αξιολογήστε το θέμα


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Σε ανταγωνισμό με το Netflix η Cosmote TV

09/03/2020

Ενισχύει την πλατφόρμα της με νέες υπηρεσίες

COSMOTE-TV_new-streaming-service.thumb.jpg.1dd7bdc3bdf7095b10100460d804bce0.jpg

 

Η νέα πλατφόρμα της Cosmote TV συνδυάζει τη ζωντανή παρακολούθηση των προγραμμάτων των τηλεοπτικών σταθμών με το κατά παραγγελία περιεχόμενο των αγώνων, των σειρών, των ταινιών και των ντοκιμαντέρ. Μέχρι πρότινος αποκαλούσαν την υπηρεσία «Over The Top», αλλά πλέον παρουσιάζεται ως υπηρεσία streaming, προσεγγίζοντας τον μεγάλο ανταγωνιστή της, το Netflix.

Η υπηρεσία της Cosmote TV έχει το πλεονέκτημα ότι επιτρέπει στον καταναλωτή, ασχέτως του τηλεπικοινωνιακού του φορέα, να παρακολουθεί την πλατφόρμα είτε μέσω internet, αγοράζοντας έναν αποκωδικοποιητή, είτε μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το είδος της συνδρομής (ημερήσιο ή μηνιαίο) και το πακέτο των προγραμμάτων που επιθυμεί (κινηματογραφικό, αθλητικό, ντοκιμαντέρ, πλήρες). Επίσης, η Cosmote TV διατίθεται και ως εφαρμογή για Samsung Smart TVs. Σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλες τηλεοράσεις, όπως LG, Sony κ.ά., ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα για download περιεχομένου σε φορητές συσκευές, για περισσότερους από 4.000 τίτλους ταινιών, σειρών και εκπομπών, μέσα από το δωρεάν on demand περιεχόμενο της Cosmote TV ή την υπηρεσία ενοικίασης ταινιών, Movies Club.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της υπηρεσίας είναι δύο. Το πρώτο είναι ότι η πλατφόρμα επιτρέπει στον θεατή να δει κι άλλα προγράμματα με βάση την προηγούμενη θέαση, όπως συμβαίνει με το Netflix, και το δεύτερο ότι έχει ένα «παράθυρο» επτά ημερών για την παρακολούθηση προγραμμάτων που έχουν ήδη προβληθεί. Δίνει, επίσης, τη δυνατότητα αγοράς ταινιών πρώτης προβολής, με την πληρωμή φυσικά επιπλέον χρημάτων.

Από την άλλη πλευρά, η Cosmote TV, αν και έχει πλούσιο περιεχόμενο, προς το παρόν έχει μικρό κύκλο δικών της παραγωγών, δηλαδή έχει μια μικρή ταινιοθήκη κυρίως με ντοκιμαντέρ και τη σειρά «Έτερος Εγώ», σε αντίθεση με το Netflix, που πουλάει τις δικές του παραγωγές. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι η ελληνική πολιτεία έχει φορολογήσει άγρια τη συνδρομητική τηλεόραση, ενώ το Netflix την ανταγωνίζεται χρησιμοποιώντας τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της και αποδίδοντας μόνο ΦΠΑ σε χώρα-μέλος της ΕΕ. Και το αποτέλεσμα φαίνεται στη μεγάλη διαφορά των συνδρομών ανάμεσα στα ανταγωνιστικά δίκτυα.

http://www.typologies.gr/se-antagonismo-me-to-netflix-i-cosmote-tv/

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...