Jump to content

Ευρωπαϊκή Superleague: είμαστε κοντά σε μια νέα πραγματικότητα;

Αξιολογήστε το θέμα


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Ευρωπαϊκή Superleague: είμαστε κοντά σε μια νέα πραγματικότητα;

15/01/2019

 

Σα βόμβα έσκασαν το Νοέμβριο οι φήμες που διέρρευσαν από το Football Leaks για συζητήσεις σχετικά με τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Superleague από το 2021. Μια τέτοια είδηση δεν έρχεται φυσικά από το πουθενά, καθώς τα σενάρια για μια διοργάνωση αυτού του είδους «παίζουν» από το 1998. Πριν 20 χρόνια λοιπόν, η ιταλική εταιρία Media Partners είχε αρχίσει να διερευνά αυτή την ιδέα, όμως οι κινήσεις της UEFA προς τη διεύρυνση του Champions League και την κατάργηση του Winner’s Cup έκαναν τη σκέψη αυτή μάλλον περιττή.

Η ιδέα επανήλθε το 2009, όταν ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ ζήτησε έναν τρόπο να παίζουν οι καλύτεροι με τους καλύτερους, κάτι που όπως ο ίδιος υποστήριξε δε συμβαίνει με το Champions League. Το θέμα έμεινε στην άκρη για μία ακόμη φορά, με τις συζητήσεις να φουντώνουν ξανά το 2016, όταν αντιπρόσωποι των μεγαλύτερων συλλόγων της Αγγλίας (Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Τσέλσι) συναντήθηκαν με έναν μεγάλο αθλητικό παράγοντα, τον Αμερικάνο Στέφεν Ρος, για να συζητήσουν τη σύσταση μιας νέας διοργάνωσης.

Με την αμερικάνικη επιρροήνα αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, ειδικά επί αγγλικού εδάφους καθώς Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Άρσεναλ ανήκουν πλέον σε ιδιοκτήτες και εταιρείες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και με δεδομένη την πρόθεση να γίνονται παιχνίδια μεταξύ των καλύτερων ομάδων της Ευρώπης, η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Superleague φαντάζει πιο κοντά από ποτέ.

Φυσικά αυτές οι φήμες δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες από την UEFA, η οποία διαμήνυσε μέσω του προέδρου της Τζιάνι Ινφαντίνο πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα απαγορευτεί η συμμετοχή των παικτών των ομάδων της νέας λίγκας σε Euro και μουντιάλ. Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να αποδειχθεί μεγάλο πλήγμα, τόσο για την καριέρα των ποδοσφαιριστών όσο και για τα έσοδα των χορηγών. Ακόμα πιο αμείλικτος ο Ινφαντίνο προχώρησε σε δηλώσεις περί μεταφοράς των αγώνων του Champions League το Σαββατοκύριακο με τους εγχώριους αγώνες να λαμβάνουν χώρα μεσοβδόμαδα (Τρίτη και Τετάρτη). Ετοιμοπόλεμες παρουσιάζονται FIFA και UEFA απέναντι στην πιθανή αποστασία των μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης, κάτι που αν συμβεί θα φέρει μεγάλη ρήξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τότε αναμένεται να δούμε περισσότερες «ποινές» από τις ομοσπονδίες. Εντωμεταξύ, παρότι οι φήμες οργιάζουν από το Νοέμβριο, δεν έχουμε μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος.

Από την πλευρά της UEFA, το Champions League βρίσκεται εν εξελίξει για ακόμα μία σεζόν. Η διοργάνωση προχωρά στη φάση των 16, μετά από την κλήρωση που έγινε στις 16 Δεκεμβρίου. Την εβδομάδα 12-20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι 8 πρώτοι αγώνες, στους οποίους τα φαβορί-νικητές, όπως δείχνει το στοίχημα Τσάμπιονς Λιγκ της bwin ,είναι οι Παρί, Ρόμα, Τότεναμ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Ατλέτικο Μαδρίτης. Με 3 ισπανικές ομάδες, 3 αγγλικές, μία ιταλική και μία γαλλική ως κυρίαρχες των επόμενων παιχνιδιών βαδίζει το Champions League ενώ Τότεναμ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι είναι βάσει των μέχρι τώρα αποδόσεων, οι μεγαλύτεροι διεκδικητές του τίτλου.

Μη γνωρίζοντας ακόμα εάν μια Superleague Ευρώπης είναι όντως εφικτό να δημιουργηθεί στο άμεσο μέλλον, το Champions League παραμένει η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία αγωνίζονται οι καλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες. Σημαντικό παραμένει πάντως το επίτευγμα για όποια ομάδα σηκώσει και φέτος την «κούπα», ανεξάρτητα από σενάρια περί πιθανής παραγκώνισης του θεσμού από κάποια άλλη διοργανωση μεταξύ των κορυφαίων της Ευρώπης. Ο χρόνος θα δείξει άλλωστε αν αυτά τα σενάρια έχουν πραγματική βάση ή αν θρέφονται απλά από τις ήδη υπάρχουσες προσδοκίες των μεγαλύτερων συλλόγων, χωρίς όμως κάποια πρωτοβουλία υλοποίησης…

Πηγή Τυπολογίες

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Αν γινει κατι τετοιο και στηθει η σχεδιαζομενη απο τους μεγαλους προνομιακη Σουπερ Λιγκα τοτε οι πλουσιωτεροι θα γινουνε ακομη πιο πλουσιοι και οι φτωχοτεροι ακομη πιο φτωχοι.

Και ενω τοτε τα μικρα περιφεριακα ποδοσφαιρικα σωματεια θα αποκλειστουνε  εκ των προτερων, δεν  θα συμμετεχουνε  στην σχεδιαζομενη Σουπερ Λιγκα και δεν θα παρουνε ουτε ενα ευρω, απο την αλλη οι μεγαλες ποδοσφαιρικες εταιριες με τα τρανταχτα ονοματα θα θυσαυρισουνε και το χρημα θα τρεχει απο τα μπατζακια τους.

 

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...