Jump to content

ΔΕΠΘΕ: Ανανεώνει πρόγραμμα και εξοπλισμό το 2020


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

ΔΕΠΘΕ: Ανανεώνει πρόγραμμα και εξοπλισμό το 2020

107810818_.thumb.jpg.543f6335df8b39d2556a64cef3658295.jpg

Αύξηση του προϋπολογισμού κατά 45% και αλλαγές στο πρόγραμμα των δημοτικών μέσων ενημέρωσης αποφάσισε για το τρέχον έτος το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης και Θεάματος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι αλλαγές στοχεύουν καταρχάς στην τεχνική αναβάθμιση τόσο της δημοτικής τηλεόρασης, όσο και των δημοτικών ραδιοφώνων, αλλά και στην αναδιάρθρωση του προγράμματός τους, προκειμένου να αυξηθεί η τηλεθέαση και η ακροαματικότητά τους αντίστοιχα.

Γι’ αυτό και στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης που ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα υποβληθεί  προς έγκριση στην οικονομική επιτροπή του δήμου, ο προϋπολογισμός για το 2020 έχει προσδιοριστεί στο ποσό των 5,442 εκ. ευρώ, έναντι 3,735 εκ. ευρώ του 2019. Η αύξηση, πάντως, προβλέπεται να γίνει χωρίς επιβάρυνση για τον δήμο, από τον οποίο θα ζητηθεί επιχορήγηση ύψους 3,3 εκ. ευρώ, όπως και πέρσι.

«Αναγκαίες δαπάνες»

Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, Γιώργος Αβαρλής, ο προηγούμενος προϋπολογισμός δεν άφηνε πολλά περιθώρια για βελτιωτικές παρεμβάσεις για την ποιοτική αναβάθμιση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης. Παρεμβάσεις που φάνηκε πόσο απαραίτητες ήταν από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα κυρίως σε ζωντανές μεταδόσεις της δημοτικής τηλεόρασης.

«Ο εξοπλισμός είναι πολύ παλιός και έπρεπε οπωσδήποτε να αντικατασταθεί», τόνισε ο κ. Αβαρλής, ο οποίος επισήμανε επίσης ότι θα ανανεωθεί και ο στόλος των οχημάτων, πιθανότατα μέσω leasing.

Εκτός από κινηματογραφικές μηχανές και είδη εξοπλισμού τους, έχει προβλεφθεί δαπάνη και για την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και λογισμικού.

Βασικός στόχος της ΔΕΠΘΕ είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση της ισχύος εκπομπής και της εμβέλειας του ηχητικού σήματος των δύο ραδιοφωνικών σταθμών (FM100, FM100.6), αλλά και η αυτονομία εκπομπής ηχητικού ή και τηλεοπτικού σήματος σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕΤΤ και του ΕΣΡ σε περιόδους εκτάκτου ανάγκης.

Αλλαγές στο πρόγραμμα

Παρότι βρισκόμαστε στη μέση της τηλεοπτικής σεζόν, σχεδιάζονται σημαντικές αλλαγές και στο πρόγραμμα των δημοτικών μέσων ενημέρωσης, με το ζωντανό νυχτερινό δελτίο ειδήσεων που θα μεταδίδεται στις 22.00.

«Υπάρχουν κάποιες εκπομπές που θα αλλάξουν, θα προστεθεί ενημερωτική εκπομπή το μεσημέρι, ενώ θα επιδιώξουμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα και μία ζωοφιλική εκπομπή», ανέφερε ο κ. Αβαρλής.

Αλλαγές θα υπάρξουν και σε επίπεδο των προσώπων που θα παρουσιάζουν τις ειδήσεις και τις εκπομπές, μέσα, πάντως, από το υπάρχον δημοσιογραφικό δυναμικό της επιχείρησης.

Βαρύτητα θα δοθεί και στην τηλεοπτική κάλυψη σημαντικών διοργανώσεων και δράσεων που υλοποιούνται στην πόλη από τον δήμο και άλλους φορείς, ενώ θα επιστρέψει η ζωντανή μετάδοση θρησκευτικών εκδηλώσεων και εθνικών επετείων.

Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ο κ. Αβαρλής, δεδομένου ότι οι αλλαγές απαιτούν προεργασία, υπολογίζεται ότι το νέο πρόγραμμα θα βγει στον αέρα μέσα στον Απρίλιο.

Βασικοί στόχοι

Η νέα διοίκηση έχει θέσει νέους στόχους, όπως η διαμόρφωση μονάδας εξωτερικών μεταδόσεων (τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής), ώστε να είναι δυνατή η χρήση της έναντι μισθώματος από κάθε ενδιαφερόμενο για την κάλυψη αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης, προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός δικτύου δημοτικών ΜΜΕ στην Ε.Ε. (αξιοποιώντας καταρχάς τα δημοτικά ΜΜΕ των αδελφοποιημένων πόλεων με τον δήμο Θεσσαλονίκης για την ανταλλαγή προγράμματος υψηλών προδιαγραφών και την συμπαραγωγή οπτικοακουστικού προγράμματος.

Αξιοποίηση χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων

Κομβικός στόχος εξάλλου είναι η αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων με τρίτες χώρες όπως:

Την ενεργοποίηση συμμετοχής της ΔΕΠΘΕ στο νόμο 1866/1989 (άρθρο 7) για την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών με στόχο την συμμετοχή της ΔΕΠΘΕ σε οπτικοακουστικό προϊόν με κατεύθυνση την κινηματογραφική αίθουσα.

Ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα της Ε.Ε. (Creative Europe – «Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη 2014 – 2020») για την συμπαραγωγή οπτικοακουστικού υλικού, την προώθηση πολιτιστικού προϊόντος στις χώρες των Βαλκανίων και της Ε.Ε., την εκπαίδευση προσωπικού και τη συμμετοχή σε πλατφόρμες ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Ε.Ε.

Ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και συμπαραγωγές με χώρες εκτός Ε.Ε.

Συνεργασία με Εθνικούς φορείς όπως το ΕΚΟΜΕ, το Ε.Κ.Κ, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την αξιοποίηση πόρων διάσωσης αρχείων, εκπαίδευσης προσωπικού και συμπαραγωγών.

https://www.grtimes.gr/ellada/thessaloniki/depthe-ananeonei-programma-kai-exoplismo-to-2020?_route_=ellada/thessaloniki/depthe-ananeonei-programma-kai-exoplismo-to-2020&_route_=ellada/thessaloniki/depthe-ananeonei-programma-kai-exoplismo-to-2020&_route_=ellada%2Fthessaloniki%2Fdepthe-ananeonei-programma-kai-exoplismo-to-2020

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...