Μέλος tasos.cz Δημοσίευσε 22 ώρες πριν Μέλος Δημοσίευσε 22 ώρες πριν (επεξεργασμένο) Θαυμάστε την νέα επιτυχημένη μου αγορά μόλις με 53 ευρώ! Ο φορητός υπολογιστής CLEVO BLUΕCHIPE είναι το καινούργιο μου απόκτημα στην στρατιά των φορητών λαπτοπ μου, που είναι όλα σε λειτουργία (από ΧΡ μέχρι WINDOWS11) και είναι ο μεγαλύτερος από όλους με την τεράστια 17,3 FHD οθόνη, με επεξεργαστή Intel δέκατης γενιάς i5-10120U. Τον μεταχειρισμένο αυτόν υπολογιστή τον απέκτησα σε δημοπρασία πριν μια εβδομάδα με το ευτελές ποσό μόλις 1315 κορόνες 53 ευρω! Δηλαδή σε τιμή πολύ λιγότερη αποτι αξίζει μόνο η FHD οθόνη του! Πουλιόταν γυμνός, χωρίς μνήμη RAM, χωρίς δίσκο SSD, χωρίς μπαταρία και χωρίς τροφοδοτικό. Όλα αυτά τα έχω σε περίσσεια στο σπίτι μου. Έτσι του έβαλα μνήμη 24 GB DDR4 (16Gb στο πρώτο σλοτ και 8GB στο δεύτερο σλοτ), του εγκατάστησα WINDOWS 10 PRO στον καλύτερο SSD δίσκο στην αγορά SSD/M.2/NVME SAMSUNG 500GB. Μια και είχε θέση και για δεύτερο δίσκο 2,5'' του έβαλα για τα δεδομένα μου HDD δισκο 1 Terabyte. Μπαταρία δεν χρειάζεται λόγο του ότι τον προορίζω για επιτραπέζιο φορητό λαπτοπ μου. Για μετακίνηση έχω τον 14'' FHD λάπτοπ μου DELL-7400 με επεξεργαστή i5-8365U και δεκαωρη αυτονομία μπαταριας. Για πηγή ρεύματος χρησιμοποίησα το 90w τροφοδοτικό με 11 επιλεγμένους ακροδέκτες, αυτός που αντιστοιχεί ήταν το Μ4 18,5V. Έχει ακόμη DVD για να παίζει ταινίας και τα μουσικά CD από το πλούσιο αρχείο μου. Παραθέτω μερικές φωτογραφίες του 17,3 γίγαντα. Σύμφωνα με το δοκιμαστικό τεστ από την εφαρμογή Perfomance test 9.0 η επίδοση του νέου μου μαργαριταριού φτάνει στους 3733 βαθμούς που είναι υπεραρκετά για την κατηγορία του, μια και δεν τον χρησιμοποιώ για βαριά προγράμματα με απαιτητικά γραφικά, ούτε παιγνίδια παίζω. Επεξεργάστηκε 22 ώρες πριν από tasos.cz 3
Μέλος Michaeldx Δημοσίευσε 21 ώρες πριν Μέλος Δημοσίευσε 21 ώρες πριν Μπράβο Τάσο καλορίζικο το νέο σου λάπτοπ.Desktop έχεις;. 1
Μέλος tasos.cz Δημοσίευσε 21 ώρες πριν Συγγραφέας Μέλος Δημοσίευσε 21 ώρες πριν Ευχαριστω Μιχαλη. Και επιτραπεζιους Desktop εχω, δυο στο σπιτι και ενα στο εξοχικο 1
Μέλος tasos.cz Δημοσίευσε 21 ώρες πριν Συγγραφέας Μέλος Δημοσίευσε 21 ώρες πριν (επεξεργασμένο) Εσυ Μιχαλη, πως τα πας με τους Η.Υ. Εισαι το ιδιο "μερακλης" στους υπολογιστες και εσυ? Επεξεργάστηκε 21 ώρες πριν από tasos.cz
Μέλος Michaeldx Δημοσίευσε 20 ώρες πριν Μέλος Δημοσίευσε 20 ώρες πριν 17 λεπτά πριν, Ο tasos.cz έγραψε Εσυ Μιχαλη, πως τα πας με τους Η.Υ. Εισαι το ιδιο "μερακλης" στους υπολογιστες και εσυ? Από format έχω κάνει μόνος μου αρκετές φορές,ξέρω να αλλάζω μνήμες ram,να αλλάζω πάστα cpu,και να καθαρίζω με πιστολάκι το εσωτερικό του υπολογιστή δηλαδή ξέρω τα βασικά τώρα από προγραμματισμό πληροφορικής δεν μου αρέσει να σε καλά φίλε μου Τάσο.
Μέλος tasos.cz Δημοσίευσε 8 ώρες πριν Συγγραφέας Μέλος Δημοσίευσε 8 ώρες πριν (επεξεργασμένο) Αφού Μιχάλη ξέρεις να αλλάζεις πάστα στο cpu αυτό είναι πολύ σημαντικό, η θερμοκρασία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των cpu και των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων γενικά. Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο λαπτοπ είμαι χαρούμενος που βρήκα τέτοιο λαπτοπ που παντρεύει τον σύγχρονο επεξεργαστή Intel i5-10210 που έχει με την δυνατότητα σύνδεσης με νέα αλλά και παλαιοτέρα μέσα. Το νέο μαργαριτάρι μου 17.3'' CLEVO BLUΕCHIPE NJ70CU είναι ένα από τα λίγα σύγχρονα laptop 17.3 ιντσών που διατηρεί εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα στις νέες και τις παλιές τεχνολογίες. Έχει τις παρακάτω εξόδους, εισόδους και θύρες: Έξοδοι Εικόνας (Σύνδεση με Οθόνες/TV) Το συγκεκριμένο μοντέλο επιτρέπει την σύνδεση ταυτόχρονα παλιές και νέες συσκευές προβολής: HDMI: Για σύνδεση με σύγχρονες Smart TV, monitors και προτζέκτορες υψηλής ανάλυσης. VGA (D-Sub): Η "κλασική" μπλε θύρα για παλαιότερες οθόνες υπολογιστή ή παλιούς προτζέκτορες που δεν έχουν HDMI. Θύρες USB & Δεδομένων 1x USB-C (USB 3.2 Gen 2): Η πιο σύγχρονη θύρα για γρήγορη μεταφορά δεδομένων, σύνδεση με σύγχρονα κινητά ή docking stations. 1x USB 3.2 Gen 1 (Type A): Για γρήγορα στικάκια και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. 2x USB 2.0: Ιδανικές για σύνδεση ποντικιού, πληκτρολογίου ή παλαιότερων εκτυπωτών. RJ-45 Ethernet: Για ενσύρματη σύνδεση στο internet (Gigabit LAN). Πολυμέσα & Ήχος Συσκευή DVD/CD: Το NJ70CU υποστηρίζει εσωτερικό slimline optical drive, επιτρέποντάς σας να παίζετε και να γράφετε κανονικά CD και DVD. 6-in-1 Card Reader: Για κάρτες μνήμης από κάμερες (SD, MMC, κλπ). Ήχος: Διαθέτει ξεχωριστές υποδοχές 3.5mm για Ακουστικά και Μικρόφωνο. Το ενδιαφέρων αυτό λαπτοπ με σύγχρονο επεξεργαστή Intel i5-10120U δηλαδη μπορεί να συνδεθεί με διάφορες συσκευές παλαιάς και νέας τεχνολογίας. Παλαιάς τεχνολογίας: Παλιά μόνιτορ (μέσω VGA), εξωτερικά floppy disk drives (μέσω USB), παλιούς εκτυπωτές, και φυσικά όλη τη συλλογή μου από CD/DVD. Νέας τεχνολογίας: Εξωτερικούς δίσκους SSD, 4K τηλεοράσεις, smartphone μέσω USB-C, και ασύρματες συσκευές μέσω Bluetooth 5.1 και Wi-Fi 6. Συμπερασματικά το Clevo NJ70CU είναι ένα μηχάνημα που "γεφυρώνει" δύο εποχές, προσφέροντας θύρες που έχουν καταργηθεί από τα περισσότερα σημερινά laptop (όπως η VGA και το DVD). Έχει επιπλέον στο εσωτερικό του χώρο εκτός του κυρίου SSD/M.2 δίσκου και θέση για τοποθετηση δευτέρου δίσκου 2,5'' πράγμα που εκτιμώ ιδιαίτερα και έχω ήδη εκεί συνδέσει ένα μεγάλο δίσκο HDD χωρητικότητας 1000gb (1 tera) για τα δεδομένα μου. Εκτιμω επισης οτι το λαπτοπ εχει φωτισμενο πληκτρολογιο και ετσι μπορει να εργαζομαι σε αυτο ακομη σε απολυτο σκοταδι χωρις να ειμαι υποχρεωμενος να αναψω το φως στο δωματιο. Επεξεργάστηκε 8 ώρες πριν από tasos.cz 2
neoktistos Δημοσίευσε 2 ώρες πριν Δημοσίευσε 2 ώρες πριν (επεξεργασμένο) Πολύ ωραίος, Τάσο!!! Αλλά.... τί τους κάνεις (γιατί δηλαδή, τους έχεις), τόσους πολλούς; Λόγω δουλειάς: Επεξεργάστηκε 2 ώρες πριν από neoktistos
Μέλος tasos.cz Δημοσίευσε 1 ώρα πριν Συγγραφέας Μέλος Δημοσίευσε 1 ώρα πριν 1 ώρα πριν, Ο neoktistos έγραψε Πολύ ωραίος, Τάσο!!! Αλλά.... τί τους κάνεις (γιατί δηλαδή, τους έχεις), τόσους πολλούς; Λόγω δουλειάς: Κλασσική ερώτηση που η απάντηση μου ίσως θα σε καλύψει με την τοποθέτηση κάποιου φίλου βλέπε παρακάτω, που έχει όπως εγώ, το χόμπι με τους πολλούς υπολογιστές
Μέλος ioanis Δημοσίευσε 1 ώρα πριν Μέλος Δημοσίευσε 1 ώρα πριν Ρε ....τι τους θέλετε όλους αυτούς ? ένας αίντε δύο το πολύ είναι αρκετοί....παλιόπαιδα
Μέλος tasos.cz Δημοσίευσε 28 λεπτά πριν Συγγραφέας Μέλος Δημοσίευσε 28 λεπτά πριν 41 λεπτά πριν, Ο ioanis έγραψε Ρε ....τι τους θέλετε όλους αυτούς ? ένας αίντε δύο το πολύ είναι αρκετοί....παλιόπαιδα Το ονειρο βλεπε φωτο ενος χομπιστα ηλεκτρονικων υπολογιστων
Recommended Posts
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας.
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα