Μέλος ioanis Δημοσίευσε χθές 08:57 AM Μέλος Δημοσίευσε χθές 08:57 AM Τα Κυπριακά κανάλια είναι ήδη στον Hellas Sat και το ερώτημα είναι ποίος είναι τελικά ο κατάλληλος δέκτης για να έχουμε ....φώς ? 2
neoktistos Δημοσίευσε χθές 09:03 AM Δημοσίευσε χθές 09:03 AM (επεξεργασμένο) Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Ωραίο θέμα, άνοιξες! Ευελπιστώ όμως, αυτή την εβδομάδα, να κάνω λήψη (χωρίς μοτέρ, αλλά με το πεδιόμετρο) του δορυφόρου και να... "πιάσει δουλειά" ο Octagon SF8008 (1η έκδοση), μια που ήδη έχει 'προϋπηρεσία', κάνοντας λήψη των Ιταλικών Multistream,, στις 9° Ανατολικά και 5° Δυτικά, όπως καί των Γαλλικών! Επεξεργάστηκε χθές 09:03 AM από neoktistos 2
Μέλος ioanis Δημοσίευσε χθές 01:20 PM Συγγραφέας Μέλος Δημοσίευσε χθές 01:20 PM (επεξεργασμένο) Δηλαδή μόνο δέκτες Linux βλέπουν τα κανάλια ? οι δέκτες κλειστού τύπου δεν....... Επεξεργάστηκε χθές 01:21 PM από ioanis
neoktistos Δημοσίευσε 18 ώρες πριν Δημοσίευσε 18 ώρες πριν (επεξεργασμένο) Ήδη έχουν κυκλοφορίσει στην αγορά και δέκτες, "κάτω των 50€" και αναφέρομαι, στους α) REDLINE S150 και ο β) PICCO S2 pro * Σε διάφορες αναφορές που είχαν γραφτεί στα forum, εμφάνιζαν τον πρώτο (REDLINE S150) να κάνει ορθότερη διαχείριση των παραμέτρων της εκπομπής Multistream T2-MI, σε σχέση με τον δεύτερο (PICCO S2 pro), για παράδειγμα, ο "REDLINE", έδειχνε κανονικά εικόνα την περασμένη εβδομάδα, στην πρώτη κωδικοποιημένη δοκιμαστική εκπομπή, σε σχέση με πολλούς άλλους δέκτες της αγοράς, ακόμη κι ακριβούς, μεταξύ των οποίων καί ο δικός μου (Octago SF8008), που όμως, δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω, καθώς πλέον, είναι ελεύθερα και πάντα στην μορφή που περιγράφεται πιό πάνω και έχουν εμφανιστεί κανονικά καί στον δέκτη μου (πάντα, σύμφωνα με τις αναφορές)! Σε κάθε περίπτωση καί οι δύο έχουν την δυνατότητα, όπως αναφέρουν τα χαρακτηριστικά τους, των σχετικών παραμέτρων λήψης των συχνοτήτων! Παρακάτω, οι παράμετροι λήψης: Συχνότητα αναφοράς Πόλωση Ρυθμός συμβόλου FEC Τύπος Εκπομπής Κατηφορία Παράμετροι 11761 Οριζόντια 15157 3/4 DVB S2 / 8PSK T2-MI PLS: Gold 211867 - PLP : 0 11778 Οριζόντια 15157 3/4 DVB S2 / 8PSK T2-MI PLS: Gold 242133- PLP: 0 Για τους Enigma 2 δέκτες (αντιγράψτε, στο "satellites.xml" <transponder frequency="11761000" symbol_rate="15157000" polarization="0" fec_inner="3" system="1" modulation="2" pls_mode="1" pls_code="211867" t2mi_plp_id="0"/> <transponder frequency="11778000" symbol_rate="15157000" polarization="0" fec_inner="3" system="1" modulation="2" pls_mode="1" pls_code="242133" t2mi_plp_id="0"/> Στο KingOfSat,στην παράμετρο "PLS", την έχει ίδια καί στις δύο συχνότητες, δηλαδή ως: "Gold 242133", κάτι που όπως προανέφερα σε προηγούμενο μήνυμά μου, δεν έχω ελέγξει μέχρι στιγμής (είναι διαφορετικές, στο κείμενο-εντολή που παρέθεσα για τους Enigma 2 δέκτες)! Επεξεργάστηκε 18 ώρες πριν από neoktistos 1
Μέλος ioanis Δημοσίευσε 8 ώρες πριν Συγγραφέας Μέλος Δημοσίευσε 8 ώρες πριν Σε ευχαριστώ για την αναλυτική κατατόπιση. Έχω ακόμα μία ερώτηση : Αυτοί οι δύο δέκτες που ανέφερες παραπάνω ο REDLINE S150 και PICCO S2 pro έχουν την δυνατότητα να δίνουν φως και στα κανάλια της ΕΡΤ και της Digea ? δηλαδή θα μπορώ να βλέπω όλα τα Ελληνικά και Κυπριακά κανάλια ? ή έχουν φως μόνο τα Κυπριακά κανάλια ....γίνε λίγο ποίο αναλυτικός να μην αγοράσω δέκτη και να είναι μόνο για το ένα ή το άλλο πακέτο. Και πάλι σε ευχαριστώ
neoktistos Δημοσίευσε 6 ώρες πριν Δημοσίευσε 6 ώρες πριν (επεξεργασμένο) Καλημέρα ή μάλλον... ενέκα, πλέον της 12ης μεσημβρινής, καλησπέρα! Γενικά, για τους EDISION, έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια, κυρίως όσον αφορά την υποστήριξή τους, στα λογισμικά, είτε από την επίσημη σελίδα τους, είτε μέσω τρίτων! Δεν αναφέρει όμως, στην σελίδα του δέκτη (μπορείς να το διαπτιστώσεις καί ο ίδιος, πατώντας πάνω στο link του ονόματος των δεκτών), αν υποστηρίζει ή όχι (που σίγουρα πιστεύω θα υποστηρίζει)! Για τον REDLINE S150 αναφέρει εδώ, ότι υποστηρίζει κανονικά το σύστημα της Digea στον δορυφόρο! Το κακό για μένα είναι ότι δεν είναι καί "4Κ", δηλαδή υποστηρίζουν, μέχρι "1080p", που για μένα είναι πλέον, το σημαντικότατο κριτίριο επιλογής δέκτη, για τα επόμενα 10 χρόνια (με την σωστή χρήση τους)!!! Το θετικό είναι ότι δεν είναι linux, δηλαδή Enigma 2, κάτι που το προσυπογράφω μ' επιφύλαξη, καθώς, δεν έχω κανέναν από τους δύο, αν και εγώ είμαι στην πρόθεση ν' αγοράσω κάποιον από τους δύο! Στην αρχή, είχ' αποφασίσει ν' αγοράσω τον EDISION, αλλά μετά από τις αναφορές για τον REDLINE και σύμφωνα με τις εξελίξεις που συνέβαιναν την προηγούνμενη εβδομάδα, μ' είχαν βάλει σε σκέψεις, για τον δεύτερο! Το ακόμη καλύτερο (αν κρίνω από το ύψος της επένδυσης του μέσου Έλληνα), είναι πως ο EDISION, που είναι -ας το πούμς πιό ακριβός από τους δύο- κοστίζει το πολύ περίπου, στα ~37 €, ενώ ο REDLINE, μέχρι καί 30 € (υποθέτω με τα έξοδα αποστολής)!!! Επεξεργάστηκε 6 ώρες πριν από neoktistos
Μέλος ioanis Δημοσίευσε 6 ώρες πριν Συγγραφέας Μέλος Δημοσίευσε 6 ώρες πριν Απ ότι βλέπω εδώ https://sat-soft.net/index.php/158-picco-s2-pro/159-software ο εντισιον υποστηρίζει τα Ελληνικά κανάλια. Τέλος πάντων θα χτυπήσω έναν Edision και φαντάζομαι θα δω φως 1
Μέλος ioanis Δημοσίευσε 1 ώρα πριν Συγγραφέας Μέλος Δημοσίευσε 1 ώρα πριν Λοιπόν είχα στην άκρη έναν δέκτη που .....κοιμόταν και είπα να τον δοκιμάσω...ο δέκτης είναι ο AMIKO Mini 4K Combo S2X+T2C και με μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι τα Κυπριακά κανάλια και από τις δύο συχνότητες παίζουν κανονικά καθώς και το info κανάλι παίζει κανονικά....επιτέλους έχω φώς και στα κανάλια της Κύπρου και μάλιστα χωρίς κλειδιά. Συνιστώ ότι δέκτη έχετε να τον δοκιμάσετε.
Recommended Posts
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας.
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα