Jump to content

Νέα κρατική επιδότηση για τις «λευκές περιοχές» στην τηλεόραση

Αξιολογήστε το θέμα


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Νέα κρατική επιδότηση για τις «λευκές περιοχές» στην τηλεόραση

 

574345305_-digea.jpeg.856c4d2903228fb98099b8e7cfc10126.jpeg

Σε λίγο καιρό συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την έναρξη της ψηφιακής τηλεόρασης, μέσω Digea, στη χώρα μας, αλλά την ίδια στιγμή πολλές περιοχές της επικράτειας δεν έχουν ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Στις δεκάδες υπουργικές αποφάσεις που αφορούν την κρατική μέριμνα για την ψηφιακή λήψη των σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας προστέθηκε η υπ’ αριθμ. 47447/3-11-2023 απόφαση, σύμφωνα με την οποία προστίθενται στις περιοχές προς επιδότηση σήματος ακόμη 64 οικισμοί και χωριά σε όλη τη χώρα.

Το ποσό της επιδότησης από το κράτος ανέρχεται σε 1.391.665,50 ευρώ, ενώ οι κάτοικοι μπορούν να επιλέξουν ψηφιακό σήμα είτε μέσω της Digea είτε μέσω της Cosmote TV. Όσον αφορά τη Digea, ωστόσο, υπάρχει όρος να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 75 νοικοκυριά προκειμένου να εγκατασταθεί αναμεταδότης. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη νέα απόφαση, διενήργησε ελέγχους και διαπίστωσε πως συνολικά 67 οικισμοί στους Δήμους Κυθήρων, Γορτυνίας, Καλύμνου, Έδεσσας, Γρεβενών, Βόλβης, Ρεθύμνου, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Αργοστολίου, Σάμης και Λέρου  δεν λαμβάνουν ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα ή έχουν εν μέρει πρόσβαση σε αυτό.  Η ΕΕΤΤ διαπίστωσε πως 21 οικισμοί είναι εκτός του χάρτη ψηφιακής κάλυψης της Digea.

Σύμφωνα, πάντως, με στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης την 1η Νοεμβρίου ξεκίνησε ο νέος κύκλος αιτήσεων για την υπαγωγή των νοικοκυριών στο μητρώο των «λευκών περιοχών», προκειμένου να συνεχιστεί η κρατική επιδότηση και το επόμενο διάστημα. Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί ήδη 1.216 αιτήσεις και από αυτές οι 837 έχουν καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα της δράσης των «λευκών περιοχών».

typologies.gr

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...