Jump to content

Στο (πολιτικό) τραπέζι οι περιφερειακές άδειες


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Στο (πολιτικό) τραπέζι οι περιφερειακές άδειες

0557d37cc0ad3b6e6789f64b19216302_XL.thumb.jpg.89698681d607b97a746e2d89eda07db8.jpg

Πρώτα αλλαγή του νόμου, μετά άδειες. Η θέση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όπως εκφράστηκε στον αρμόδιο υπουργό παρά τον πρωθυπουργό Στέλιο Πέτσα είναι σαφής. Για να προχωρήσει το ΕΣΡ στη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών θα πρέπει να προηγηθεί η αλλαγή του νόμου για να καθοριστούν τα κριτήρια της μοριοδότησης, αλλά και το ύψος της τηλεοπτικής άδειας. Όλα αυτά με την προϋπόθεση πως η κυβέρνηση έχει πράγματι αποδεχθεί το αίτημα των ιδιοκτητών περιφερειακής τηλεόρασης για κατάργηση της δημοπρασίας σε ότι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή τηλεοπτικής άδειας θα καθοριστεί ανάλογα της περιφερειακής ζώνης και της πληθυσμιακής κάλυψης.

Η διαπραγμάτεσυη αφορά κυρίως στα κριτήρια μοριοδότησης και ένα από αυτά θεωρείται για τους σταθμούς μείζον. Πρόκειται για την «παλαιότητα», η οποία είχε καταργηθεί με το νόμο τηλεοπτικών αδειοδοτήσεων του Νίκου Παππά. Για τους περιφερειακούς σταθμούς ωστόσο έχει μεγάλη σημασία. Ένα δεύτερο αγκάθι είναι το κριτήριο προγράμματος και πώς θα ελεγχθεί. Η ένωση περιφεριακών καναλιών έχει θέσει το ζήτημα των «σταθμών τηλεμάρκετινγκ», ζητώντας αυστηρότερο έλεγχο. Στα προβλήματα που έθεσε το ΕΣΡ περιλαμβάνεται και η υποστελέχωση του, καθώς δεν διαθέτει τον μηχανισμό για να φέρει με επιτυχία το έργο τηλεοπτικής αδειοδότησης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

https://digitaltvinfo.gr/news/media-news/item/29521-sto-politiko-trapezi-oi-perifereiakes-adeies?fbclid=IwAR3nWqYTwbeiPRLWnwPHKZCxylzWc-b1mRv3VZp4KzvkdzzzFJnVcVSNNyQ

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...