Jump to content

«Πόσο κοστίζει η ΕΡΤ; Πόσοι είναι οι εργαζόμενοι;»


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

«Πόσο κοστίζει η ΕΡΤ; Πόσοι είναι οι εργαζόμενοι;»

ERT-LOGO-RADIOMEGARO.thumb.jpg.d75550a9a4fca252e7aca2f87053140e.jpg

Δύο ερωτήσεις με κατάθεση εγγράφων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με δύο ερωτήσεις, με παράλληλη αίτηση εγγράφων, ενεργοποιήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ προ των εκλογών στο ζήτημα της λειτουργίας της ΕΡΤ. Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, τον αριθμό των συμβασιούχων εργαζομένων και ενημέρωση για το ζήτημα των αυξήσεων των στελεχών.

Η πρώτη ερώτηση, που υποβλήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2023 στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Οικονόμου, ζητάει μεταξύ άλλων να υπάρξει ενημέρωση για την «ακριβή οικονομική κατάσταση της ΕΡΤ» και αν «προβλέπεται πλεόνασμα ή έλλειμμα για το 2023 (συνυπολογιζόμενου του μερίσματος αλλά και όποιου άλλου ποσού αποδίδει η ΕΡΤ στον κρατικό προϋπολογισμό;».

Ζητούνται επίσης στοιχεία για τον αριθμό των εργαζομένων στην ΕΡΤ, «συμπεριλαμβανομένων των συμβασιούχων, καθώς και των εργαζομένων μέσω εταιρειών διάθεσης προσωπικού», για «το ακριβές ποσό που έχει δεσμεύσει η διοίκηση της ΕΡΤ από τα επόμενα έτη και σε τι δαπάνες αφορά» και «πόσες είναι οι μικτές και εξωτερικές παραγωγές και ποιο είναι το ακριβές ποσό που δαπανά η ΕΡΤ σε αυτές;»

Η δεύτερη ερώτηση αφορά τις αποδοχές των στελεχών της εταιρείας, υποβλήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2023 και απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών και στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτάνε αν οι υπουργοί «έχουν εγκρίνει το νέο σχέδιο για την Πολιτική Αποδοχών Στελεχών της ΕΡΤ ΑΕ, τα οποία έχει υποβάλει η διοίκησή της;» και «ποιο είναι το συνολικό κόστος των ‘‘χρυσών’’ μισθολογίων στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ ΑΕ;». Ζητούν ακόμη μεταξύ άλλων ενημέρωση για τον μισθό του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.

typologies.gr

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...