Jump to content

Και… επίγεια τηλεόραση από τη United Group

Αξιολογήστε το θέμα


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Και… επίγεια τηλεόραση από τη United Group

 

Δεν έπεισε την Κομισιόν η κυβέρνηση

1914734781_HOF--1.thumb.jpg.1239d8aad2eaa8bcb37f4ca649ca54d3.jpg

Ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο του United Group στην ελεύθερη, επίγεια τηλεόραση! Πρώτος στόχος φαίνεται να είναι ο Alpha, το 50% του οποίου έχει η Primus Media Sarl από το περασμένο καλοκαίρι αν και συζητήσεις υπήρξαν στο παρελθόν και με το Open Μετά την προσφυγή του United Group, την οποία αποκάλυψε η στήλη στις 4 Ιουλίου 2021, η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2022 να αλλάξει τη νομοθεσία που απαγορεύει στους φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης να επενδύουν στην ελληνική τηλεόραση.

Η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει ποιους θα… στενοχωρήσει. Εκείνους που είχαν ζητήσει τη σοβιετικού τύπου απαγόρευση ή τη United Group, που έχει ήδη περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, γυρίζοντας και βίντεο για την επένδυση της εταιρείας στις τηλεπικοινωνίες.

Το επίμαχο σημείο είναι το άρθρο 43 του ν. 4779/2021 (παρ. 2), που τροποποιούσε το άρθρο 2 του ν. 2644/1998. Η κυβέρνηση της ΝΔ απαγορεύει ρητά στους φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης (Nova, Cosmote TV) να επενδύουν στην ελεύθερη τηλεόραση, ενώ μπορεί να ισχύει το αντίθετο (περίπτωση ΑΝΤ1+). Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της απαγόρευσης που επέβαλε η κυβέρνηση, αρκεί κανείς να θυμηθεί πως το πάντρεμα της συνδρομητικής τηλεόρασης με την ελεύθερη TV στην Ελλάδα έγινε από την πρώτη της στιγμή, το 1993, όταν η πρώην Τηλέτυπος (Mega) επένδυσε στη Multichoice, τη σημερινή Nova Broadcasting.typologies.gr

Link to comment
Share on other sites

Τριτοκοσμικές νομοθεσίες... Ευτυχώς η Κομισιόν έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...