Jump to content

Διατηρούνται τα Βραχέα!

Αξιολογήστε το θέμα


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Διατηρούνται τα Βραχέα!

07/06/2022

radiofonia.thumb.jpg.170b506229744f876c04e068349a9da1.jpg

Με παρέμβαση του υπουργείου Άμυνας και με βάση την τελευταία οδηγία της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), η διοίκηση της ΕΡΤ ανέκρουσε πρύμναν, αποφασίζοντας την παράταση λειτουργίας του κέντρου εκπομπής των Βραχέων Κυμάτων στην Αυλίδα. Βέβαια, επισήμως δεν υπάρχει παραδοχή για τη λάθος απόφαση να κλείσουν τα Βραχέα, ωστόσο το ΔΣ της ΕΡΤ δηλώνει πως η παράταση λειτουργίας ισχύει ως τις 15 Ιουνίου, καθώς θα επαναξιολογηθούν «οι συνθήκες λειτουργίας τους», έπειτα από παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Θυμίζουμε, όπως έγραψε η στήλη, πως και η EBU, σε οδηγία προς τα μέλη της-κρατικούς ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς, τονίζει πως σε περιόδους κρίσεων και πολεμικών συγκρούσεων απαιτείται η λειτουργία και μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων με κάθε τεχνικό μέσο, αναφέροντας στη λίστα και τα Βραχέα Κύματα ως τα μόνα που μπορούν να μεταφέρουν πληροφορίες, σε περίπτωση δολιοφθοράς σε άλλες τεχνικές μεθόδους (διαδίκτυο, δορυφόροι). Η ΕΡΤ θα περμένει –κατά πληροφορίες– τις προτάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε ό,τι αφορά την οικονομική στήριξη της λειτουργίας του κέντρου εκπομπής.

www.typologies.gr

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...