Jump to content

Πράσινο φως σε δήμους – περιφέρειες για την εγκατάσταση τηλεοπτικών πομπών


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Πράσινο φως σε δήμους – περιφέρειες για την εγκατάσταση τηλεοπτικών πομπών

 

digea150-190.jpg.5dea7348e7e67a90fc344345c22ed5a9.jpg

Ελεύθεροι από τις παρελθούσες μνημονιακές απαγορεύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι πλέον οι δήμοι και περιφέρειες της χώρας όσον αφορά την εγκατάσταση αναμεταδοτών για την εκπομπή του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος της Digea στις περιοχές τους. Η διάταξη που κατέθεσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ψηφίστηκε στο  νόμοτου υπουργείου Εσωτερικών για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ο οποίος ψηφίστηκε την περασμένη Τρίτη, έρχεται να δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα των λεγόμενων «λευκών περιοχών», στις οποίες η Digea δεν είναι υποχρεωμένη να εγκαθιστά αναμεταδότες.

Η ρύθμιση προβλέπει τη δυνατότητα χρηματοδότησης από τους ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού για πάσης φύσεως κόστη για την προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης (ΣΣΚ), συμπεριλαμβανομένου του κόστους αδειοδότησης κατασκευών κεραιών, οι οποίες εγκαθίστανται με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών τηλεοπτικής κάλυψης του τοπικού πληθυσμού, εντός των διοικητικών τους ορίων, που δεν εξυπηρετείται από τα αδειοδοτημένα δίκτυα επίγειας ψηψιακής ευρυεκπομπής.

Υπεύθυνος για την εγκατάσταση των πομπών-αναμεταδοτών είναι ο πάροχος δικτύου που κατέχει την άδεια, δηλαδή η Digea. Η χρηματοδότηση των δήμων και των περιφερειών για τη δαπάνη αυτή θα δίνεται από «τον προϋπολογισμό του υπουργείου ή του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης ή από το αποθεματικό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)».

www.typologies.gr

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...