Jump to content

Ενημερωτικός σταθμός ο …Easy έκρινε το ΕΣΡ!

Αξιολογήστε το θέμα


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Ενημερωτικός σταθμός ο …Easy έκρινε το ΕΣΡ!

21/03/2022

627879183_easy-97.2-o---.thumb.jpg.c4930e5873d50d7231dcbb668efce027.jpg

Σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας δημοσιογράφων στο ραδιόφωνο!

Μία απόφαση ιδιαίτερα επικίνδυνη για τις θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων στο ραδιόφωνο, έλαβε το ΕΣΡ. Στην περίπτωση της αλλαγής των όρων χρήσης της άδειας του Easy FM (11/22, ΔΙΑΥΓΕΙΑ)  το ΕΣΡ απέρριψε τη σχετική προσφυγή της ΕΤΕΡ,  κρίνοντας πως ο σταθμός διατηρεί τον ενημερωτικό του χαρακτήρα επειδή μεταδίδει δελτία ειδήσεων -ηχογραφημένα- τη νύχτα και επειδή έχει νεανικό σχολιασμό της επικαιρότητας στις (μουσικές) εκπομπές του σταθμού.

Ένας μέλος  του ΕΣΡ  από τα 9 του οργάνου, διαφώνησε με την απόφαση με το εξής σκεπτικό:

“Κατά την άποψη όμως ενός μέλους, από τα στοιχεία που παρατίθενται στην καταγραφή προγράμματος και στην εισήγηση του ειδικού επιστήμονα προκύπτει ότι ο ρ/σ έχει πράγματι μεταβάλει τη φυσιογνωμία του προγράμματος σε μη ενημερωτικό σταθμό, διότι η προβλεπόμενη στο άρθρο 8 παρ. 13 στοιχ. β’ υποστοιχ. ii του Ν. 3592/2007 υποχρέωση μετάδοσης για «είκοσι πέντε (25) τουλάχιστον ώρες εβδομαδιαίως ενημερωτικών εκπομπών και σχολιασμού της πολιτικής και οικονομικής ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητας» (για τους ενημερωτικούς σταθμούς) δεν τηρείται.

Ούτε μπορεί να θεωρηθεί ότι η μετάδοση σύντομων αναφορών στην επικαιρότητα «με πιο νεανικά στοιχεία» (όπως υποστηρίζεται στο Υπόμνημα του σταθμού) κατά τις πρωινές ώρες ικανοποιεί τους όρους του νόμου. Επίσης, η μετάδοση ηχογραφημένου ωριαίου δελτίου ειδήσεων κατά την 4η πρωινή δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ικανοποιεί την προβλεπόμενη στην ως άνω διάταξη (υποστοιχ. i) υποχρέωση, αφού κατά την ορθή ερμηνεία αυτής της διάταξης, η υποχρέωση αυτή αφορά «ζωντανή» μετάδοση του δελτίου ειδήσεων και μάλιστα σε ώρα μεγάλης ή κανονικής ακροαματικότητας.”

κάθε περίπτωση είναι εμφανές ότι από την γενικότερη εικόνα του προγράμματος του ρ/σ υπερισχύει το μουσικό περιεχόμενο.

www.typologies.gr

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...