Jump to content

Οριστικά χωρίς ενοίκιο σε δήμους τα κέντρα εκπομπής Digea – ΕΡΤ


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Οριστικά χωρίς ενοίκιο σε δήμους τα κέντρα εκπομπής Digea – ΕΡΤ

10/03/2022

IMG_1525.thumb.jpg.43b7e678d5687b96c4a183cb54b7b5bc.jpg

Μία από τις πιο χρονοβόρες διαμάχες για τη χρήση δημοτικής γης στην οποία είναι εγκατεστημένοι τηλεοπτικοί πομποί ψηφιακής τηλεόρασης έληξε υπέρ της Digea. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αποφάνθηκε πως οι πάροχοι δικτύου δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν ενοίκιο στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων στα σημεία που έχουν οριστεί ως κέντρα εκπομπής από τον ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων. Στις περισσότερεςπεριπτώσεις, που έχουν οδηγήσει σε ανοιχτές δικαστικές διαμάχες, τα οικόπεδα αυτά ανήκουν σε δήμους, οι οποίοι έκλειναν συμφωνίες ενοικίασης με τους παρόχους ψηφιακού δικτύου, είτε την Digea είτε την ΕΡΤ.

Τα ποσά δεν ήταν μεγάλα, όπως καταδεικνύεται από την πιο μακροχρόνια διαμάχη ανάμεσα σε Δήμο Ιωαννίνων και Digea. Ο δήμος είχε συνάψει συμφωνία με τον ιδιώτη πάροχο της Digea το 2016 για ενοίκιο περίπου 12.000 ευρώ στη θέση Λιγκιάδες. Το 2017 η εταιρεία αμφισβήτησε την υποχρέωση πληρωμής ενοικίου και ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη. Οι δύο πλευρές προσέφυγαν στην ΕΕΤΤ, η οποία γνωμοδότησε πως για τα σημεία εκπομπής του ψηφιακού χάρτη, στον οποίο υπάρχει η θέση Λιγκιάδες του Δήμου Ιωαννίνων, οι πάροχοι δικτύου υποχρεούνται να πληρώνουν μόνο τέλη διέλευσης.

www.typologies.gr

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...