Jump to content

Το RT τερμάτισε  στους δορυφόρους Astra και Eutelsat

Αξιολογήστε το θέμα


tasos.cz

Recommended Posts

  • Μέλος

Το RT τερμάτισε  στους δορυφόρους Astra και Eutelsat

Το ειδησεογραφικό κανάλι  RT (πρώην Russia Today) δεν είναι πλέον διαθέσιμο στους ευρωπαϊκούς δορυφόρους. Ο λουξεμβουργιανός δορυφορικός φορέας SES (Astra) και η γαλλική Eutelsat απενεργοποίησαν σήμερα τη διαμόρφωση του προγράμματος RT βάσει απόφασης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το RT HD στα Αγγλικά έχει εξαφανιστεί από τους δορυφόρους Astra 2G (28,2 ° E), Astra 1L (19,2 ° E) και Eutelsat Hot Bird (13 ° E). Το γαλλόφωνο κανάλι RT France HD και το ισπανόφωνο RT Espaňol αποχώρησαν από τον δορυφόρο Astra 1L. Η δορυφορική διανομή της γερμανικής τροφοδοσίας RT DE (RT auf Deutsch) στον δορυφόρο Eutelsat 16A (16 ° E) έληξε επίσης.

117.jpg
RT HD πριν από την απενεργοποίηση της δορυφορικής διανομής

Προς το παρόν (?) στους  τηλεθεατές στην Ευρώπη απομένει η διάθεση στο αραβόφωνο ειδησεογραφικό κανάλι RT Arabic HD στους 13° Α και στο πρόγραμμα ντοκιμαντέρ RT Doc HD στην ίδια θέση.

Καθώς αναμενόταν η διακοπή της δορυφορικής διανομής του RT, ο πάροχος πρόλαβε να ενημερώσει τους τηλεθεατές ότι η μετάδοση θα ήταν διαθέσιμη σε μια ενιαία πλατφόρμα ροής (stream). Για ευνόητους λόγους, δεν θα αναφέρουμε το όνομα εδώ.

Τα κανάλια RT έχουν χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μέσο παραπληροφόρησης που εξυπηρετεί τις ανάγκες της ρωσικής κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, τα κανάλια RT έχουν τοποθετηθεί στη λίστα κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλοι οι πάροχοι τηλεοπτικών υπηρεσιών, καλωδιακών, δορυφορικών ή IPTV, έπρεπε να αφαιρέσουν το RT από τα προγράμματά τους σήμερα (ΣΣ 02.03.2022).

Πηγή: parabola.cz, Επιμέλεια:Tasos.cz

Επεξεργάστηκε από tasos.cz
Link to comment
Share on other sites

Ρωσία: Ο ραδιοφωνικός σταθμός ''Ηχώ της Μόσχας'' και το τηλεοπτικό δίκτυο Dojd υποχρεώθηκαν να κλείσουν:

https://www.skai.gr/news/world/rosia-ekleisan-o-radiofonikos-stathmos-ixo-tis-mosxas-kai-to-tileoptiko-diktyo-dojd#

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...