Jump to content

Το Starlink δραστηριοποιείται ήδη στην Ουκρανία

Αξιολογήστε το θέμα


tasos.cz

Recommended Posts

  • Μέλος

Το Starlink δραστηριοποιείται ήδη στην Ουκρανία

620w

Ο ιδιοκτήτης της SpaceX, Elon Musk, επιβεβαίωσε στο Twitter ότι οι δορυφορικές ευρυζωνικές υπηρεσίες Starlink είναι ήδη διαθέσιμες στην Ουκρανία. Η SpaceX διέθεσε επιπλέον τερματικά Starlink στην Ουκρανία, όπου το Διαδίκτυο διακόπηκε λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

"Το Starlink λειτουργεί τώρα στην Ουκρανία. Περισσότερα τερματικά είναι καθ' οδόν", έγραψε ο Μασκ στο Twitter το Σάββατο.

Απάντησε έτσι σε ένα tweet του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ουκρανίας Mykhailo Fedorov, ο οποίος ζήτησε από τον Musk να παρέχει δορυφορικό internet Starlink στην Ουκρανία που μαστίζεται από εισβολές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

"@elonmusk, ενώ εσείς προσπαθείτε να αποικίσετε τον Άρη - η Ρωσία προσπαθεί να καταλάβει την Ουκρανία! Ενώ οι πύραυλοί σας προσγειώνονται επιτυχώς στο το διάστημα, οι ρωσικοί πύραυλοι επιτίθενται στους Ουκρανούς!", έγραψε ο Ουκρανός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Mykhailo Fedorov.

Η σύνδεση στο Διαδίκτυο στην Ουκρανία επηρεάστηκε από τη ρωσική εισβολή, ιδιαίτερα στα νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας, όπου διεξάγονται οι πιο σκληρές μάχες.

πηγή: satkurier.pl, παρουσίαση: parabola.cz, επιμέλεια:Tasos.cz

Link to comment
Share on other sites

Αυτό αναδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο ευάλωτο είναι το διαδίκτυο σε πολεμικές επιχειρήσεις και φυσικές καταστροφές, και παράλληλα το πόσο υπερτερούν οι δορυφορικές επικοινωνίες, τόσο για διαδίκτυο και τηλεφωνία αλλά και για τηλεόραση.

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...