Jump to content

«VIENNA BLOOD» - Nέα αστυνομική σειρά στην ΕΡΤ2


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

«VIENNA BLOOD» - Nέα αστυνομική σειρά στην ΕΡΤ2

321f2047909b3e28060fcc85bbd706b1_XL.thumb.jpg.0e26cc1a9d9e86787227a8f2ebce4777.jpg

«VIENNA BLOOD» A΄ ΚΥΚΛΟΣ – Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Αστυνομική σειρά μυστηρίου, συμπαραγωγής Αγγλίας- Αυστρίας 2019.
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ντορνχάιμ, Ούμουτ Νταγκ.
Σενάριο: Στιβ Τόμσον (βασισμένο στα δημοφιλή μυθιστορήματα του συγγραφέα και κλινικού ψυχολόγου Φρανκ Τάλις).
Πρωταγωνιστούν: Μάθιου Μπίαρντ, Γιόργκεν Μάουερ.

Αρχές του 20ου αιώνα στη Βιέννη, έντονες συζητήσεις για φιλοσοφικά, επιστημονικά και καλλιτεχνικά ζητήματα, μια σύγκρουση πολιτισμών και ιδεών στην πόλη με τα μεγάλα καφέ και τις αίθουσες των συναυλιών. Ο Μαξ Λίμπερμαν είναι ένας εξαίρετος νεαρός Άγγλος φοιτητής του περίφημου ψυχαναλυτή Σίγκμουντ Φρόιντ. Όταν ο Μαξ έρχεται σε επαφή με τον Όσκαρ Ρέινχαρτ, τον επιθεωρητή της αυστριακής αστυνομίας που προσπαθεί να εξιχνιάσει μια περίεργη υπόθεση, συμφωνεί να τον βοηθήσει να ερευνήσουν μια σειρά από ασυνήθιστους όσο και ανησυχητικούς φόνους. Οι εξαιρετικές γνώσεις που διαθέτει ο Μαξ, καθώς και η ικανότητά του να αποκωδικοποιεί την ανθρώπινη συμπεριφορά και τις παρεκκλίσεις της, τους οδηγούν στη λύση κάποιων από τις πιο επικίνδυνες υποθέσεις φόνων στη Βιέννη.

Τα γυρίσματα έγιναν στη Βιέννη με πρωταγωνιστές τους Μάθιου Μπίαρντ στον ρόλο του Μαξ Λίμπερμαν και τον Γιόργκεν Μάουερ στον ρόλο του αστυνομικού επιθεωρητή Όσκαρ Ρέινχαρτ. Η σκηνοθεσία είναι του βραβευμένου με Όσκαρ και EMMY σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ντορνχάιμ και του Ούμουτ Νταγκ.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 00:10

Eπεισόδιο 2ο: «Βασίλισσα της νύχτας» (Α΄ Μέρος)

Το πάρτι των αρραβώνων του Μαξ διακόπτεται από την είδηση για μια σειρά φόνων στις φτωχογειτονιές της Βιέννης. Τα στοιχεία που υπάρχουν για τον δολοφόνο είναι ο αποτρόπαιος ακρωτηριασμός με στρατιωτικό μαχαίρι, καθώς και το ενδιαφέρον του για τις κάρτες ταρό. Ο Όσκαρ συλλαμβάνει πολύ γρήγορα έναν ύποπτο και βρίσκει και αρκετές αποδείξεις για να στηρίξει την υπόθεσή του. Ο Μαξ δεν είναι σίγουρος ότι έχει συλληφθεί ο σωστός άνθρωπος. Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό του μυστηρίου, ο Μαξ Λίμπερμαν παλεύει με τους δικούς του δαίμονες. Η θεραπεία ενός ασθενούς που πάσχει από ερωτική παράνοια οδηγεί τον Μαξ να εξετάσει την περίπτωση της εμμονής και τη γοητεία που ασκεί πάνω του η Αμέλια Λαϊντγκέιτ.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 00:15

Eπεισόδιο 2ο: «Βασίλισσα της νύχτας» (Β΄ Μέρος)

Η εξέλιξη των ερευνών για τον φόνο οδηγούν τον Όσκαρ και τον Μαξ σε ομάδες εθνικιστών που δρουν εις βάρος των μεταναστών στη Βιέννη. Η αρραβωνιαστικιά του Μαξ, η Κλάρα, θα δεχθεί την πρόκληση και θα ριψοκινδυνεύσει πριν ο επιθεωρητής και ο νευρολόγος καταφέρουν τελικά να αποκαλύψουν ένα εκπληκτικό και συνάμα σοκαριστικό τρόπο σκέψης που κυριαρχεί στο μυαλό του δολοφόνου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 23:50

Eπεισόδιο 3ο: «Το χαμένο παιδί» (Α΄ Μέρος)

Βιέννη, 1907. Ο αστυνομικός επιθεωρητής Όσκαρ Ρέινχαρτ ζητεί τη στήριξη του δόκτορος Μαξ Λίμπερμαν για να αντιμετωπίσει μια προσωπική τραγωδία. Ο νεαρός ανιψιός του, σπουδαστής σε στρατιωτική σχολή, καταρρέει μετά τον θάνατο ενός συμμαθητή του. Πίσω από τους τοίχους της Στρατιωτικής Ακαδημίας, πρώην στρατιωτικοί προετοιμάζουν τη νέα γενιά αξιωματικών για τον επικείμενο πόλεμο στην Ευρώπη. Επιβάλλουν την πειθαρχία με βάρβαρους και συχνά μυστηριώδεις τρόπους, όμως, οι παραδόσεις της σχολής παραμένουν καλά κρυμμένες από τον έξω κόσμο. Ο πατέρας του Μαξ ανυπομονεί να συμφιλιώσει τον Μαξ με την Κλάρα, όμως η καρδιά του Μαξ ανήκει πλέον στην Αμέλια Λαϊντγκέιτ και η οικογένειά του συγκλονίζεται από την είδηση της προδοσίας. Παράλληλα, η αλλοπρόσαλλη σύζυγος του Όσκαρ επιστρέφει. Οι δυο τους δεν αισθάνονται πολύ σίγουροι για μια πιθανή επανασύνδεση.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 23:45

Eπεισόδιο 3ο: «Το χαμένο παιδί» (Β΄ Μέρος)

Υποψίες προκαλεί μια ομάδα νεαρών στη Στρατιωτική Ακαδημία με σαδιστικές τάσεις και έξη στα επικίνδυνα παιχνίδια. Ο Μαξ και ο Όσκαρ χρησιμοποιούν ψυχαναλυτικές μεθόδους με σκοπό να διερευνήσουν τον τρόπο σκέψης σπουδαστών και διδασκόντων. Η έκπληξη, τελικά, έρχεται από το εργαστήριο της Αμέλια Λαϊντγκέιτ. Η επίλυση της συγκεκριμένης υπόθεσης θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την επαγγελματική ζωή τόσο του Όσκαρ όσο και του Μαξ.

digitaltvinfo.gr

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...