Jump to content

“Φόρος Netflix” στη Δανία, απραξία στην Ελλάδα!

Αξιολογήστε το θέμα


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

“Φόρος Netflix” στη Δανία, απραξία στην Ελλάδα!

04/02/2022

netflix.jpeg.417e2b2538a3ee68603de8a83f805e7f.jpeg

Ραγδαίες εξελίξεις στις υπηρεσίες streaming. Ενώ η Ελλάδα δεν διαθέτει πολιτική να αντιμετωπίσει την επέλαση των τηλεοπτικών υπηρεσίων, με ευθύνη του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Δανία σχεδιάζει να εισάγει το λεγόμενο “φόρο Netflix” έως και του 5% του τζίρου  για τη χρηματοδότηση τοπικών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών. Στην Ελλάδα , η Cosmote και η Nova επιβαρύνονται με φόρους και επιπλέον χρεώσεις και με αποτέλεσμα να έχουν ακριβότερες συνδρομές έναντί των ανταγωνιστών τους.  Η Δανία ανοίγει το δρόμο μέσω Netflix για να χρηματοδοτηθεί η μετάβαση των εντύπων στην ηλεκτρονική εποχή.

Η πολιτική της Κυβέρνησης της Δανίας έχει στόχο την υποστήριξης των εθνικών μέσων ενημέρωσης συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για τη μετάβαση των έντυπων μέσων σε ψηφιακές μορφές. Η υπουργός Πολιτισμού, σοσιαλδημοκράτης Ane Halsboe-Jørgensen, δηλώνει  ότι θέλει να ενισχύσει την ευκαιρία των μέσων ενημέρωσης να εκπληρώσουν τον ρόλο τους στη δημοκρατία. «Η Δανία πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στη διασφάλιση μεγαλύτερου δημοκρατικού ελέγχου στους τεχνολογικούς γίγαντες, οι οποίοι σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν αποκτήσει τεράστια επιρροή στη ζωή μας, την κοινωνία μας και την κοινότητά μας», δήλωσε ο Halsboe-Jørgensen. «Ανυπομονώ για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις, όπου πρέπει από κοινού να εξασφαλίσουμε το μέλλον της δημοκρατικής μας υποδομής. ” Οι εταιρείες ροής, συμπεριλαμβανομένων των Disney+, HBO και Viaplay, θα υποχρεωθούν επίσης να δώσουν μια εικόνα για τους αλγόριθμούς τους. Ένα νέο κέντρο για την Τεχνολογία και τη Δημοκρατία θα αναπτύξει γνώσεις σχετικά με τις επιπτώσεις των τεχνολογικών κολοσσών στη δημοκρατία, τη συνοχή και την ευημερία, καθώς και θα συμβάλει στην ανάπτυξη πολιτικής.www.typologies.gr

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...