Jump to content

Διαρκεια μπαταριας σε Λαπτοπ ACER E5-575

Αξιολογήστε το θέμα


tasos.cz

Recommended Posts

  • Μέλος

Πρόσφατα απέκτησα σε καλή τιμή ένα καλό μεταχειρισμένο λαπτοπ ACER E5-575 με επεξεργαστή Intel i5 έκτης γενεάς (i5-6200U). Έχει 8Gb Ram, δυο δίσκους και δυο γραφικές κάρτες. Ο κύριος δίσκος είναι ταχύτατος SSD Samsung 256GB με το λειτουργικό των Windows 10-64 bit. Ο δεύτερος δίσκος για αποθήκευση δεδομένων είναι HDD με χωρητικότητα 1 Tera (1000GB). Η μια κάρτα γραφικών είναι η Intel HD Graphics 520 και η άλλη είναι NVIDIA GeForce 940MX με 2 Gbytes.

Η μπαταρία του ήταν κατεστραμμένη και έτσι αγόρασα νέα μπαταρία με 2800 mAh. Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτό το λαπτοπ με αυτήν την μπαταρία έπρεπε να έχει αυτονομία περίπου 8 ώρες. Όμως η νέα μου μπαταρία διαπίστωσα ότι έχει διάρκεια αυτονομίας περίπου 4 ώρες. Που οφείλεται ότι έχω αυτονομία στο μισό της αναμενόμενης? Μήπως μου πούλησαν ναι μεν καινούργια μπαταρία η οποία όμως ήταν στην αποθήκη του καταστήματος μερικά χρόνια και για αυτό έχασε την δύναμη της?

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Μπορεί να παίζει και αυτό που σωστά λες........νέα μπαταρία αλλά για πολύ καιρό στην αποθήκη.:angry:

Link to comment
Share on other sites

  • Super Συντονιστής

Η παλιά μπαταρία του ήταν και αυτή 2800 mAh? Οι 8 ωρες που αναφέρεις είναι κατά προσέγγιση οπως γίνετε και στα κινητά που αναφέρουν πχ τόσες ωρες αναμονή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικά χρήση. Και αυτό ισχύει για όταν ειναι καινούργιο το μηχανημα φυσικά. Παίζει ρόλο ανάλογα την χρήση που κάνεις, ανάλογα πόσο φωτεινή είχες ρυθμίσει την οθόνη σου και πολλά ακόμα. Ολα αυτά παίζουν ρόλο στην κατανάλωση και γενικά πόσο θα κρατήσει η μπαταρία.

Τέλος αν η μπαταρία ηταν στην άκρη για αρκετό καιρό ας πούμε 2 χρόνια χωρείς να χρησιμοποιείτε και τώρα μπήκε σε laptop, σίγουρα εχει χάσει χωρητικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...