Jump to content

Μεγαλώνει το ΙΟΝΙΑΝ TV


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Μεγαλώνει το ΙΟΝΙΑΝ TV

7e01d03639d04ba77355b964cc7fdd94_XL.thumb.jpg.e6ba2ea752e5892ac227b80a1883baf2.jpg

Σε υψηλή ευκρίνεια είναι έτοιμο να εκπέμψει το πρόγραμμα του το περιφερειακό κανάλι IONIAN TV το οποίο προχώρησε σε επέκταση στην Πάτρα, με την απόκτηση νέου κτιρίου και τηλεοπτικών στούντιο.

Το κανάλι διαθέτει τεχνολογία HD και μπορεί να εκπέμψει σε υψηλή ευκρίνεια αλλά το σήμα του υποβαθμίζεται προκειμένου να διανέμεται από τη Digea, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του καναλιού Σπύρος Καμπιώτης.

Το κανάλι που πρωτοβοβγήκε στον αέρα το 1992 στη Ζάκυνθο δηλώνει πως σήμερα καλύπτει 12 νομούς της χώρας.

https://digitaltvinfo.gr/news/media-news/item/29237-megalonei-to-ionian-tv?fbclid=IwAR2IuGNetX41gGZVqKX-avxMXgAkE-6ojVOQkfpGQr1-sYZAhyFZCKFXtOk

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Το ΙΟΝΙΑΝ συμμετέχει στην νέα ψηφιακή τηλεοπτική εποχή

ionian.thumb.jpg.4cbea0dfb0ce552b2618e8430d9583ea.jpg

Ημερομηνία ορόσημο αποτελεί για τα τηλεοπτικά δεδομένα της χώρας η 27η Ιουνίου 2014. Μια ιστορική ημέρα, αφού προχωράει στο switch off της αναλογικής τηλεοπτικής μετάδοσης, ξεκινώντας από ολόκληρη την Πελοπόννησο. Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (DVB-T) αποτελεί τη νέα τεχνολογία μετάδοσης σήματος η οποία σταδιακά αντικαθιστά την παραδοσιακή αναλογική. Το ρόλο του παρόχου εκπομπής έχει αναλάβει η Digea.

MAP_B.Peloponnisos.thumb.jpg.29c7b3b6724aeba56c4d69e6f702ed7c.jpg
Σε αυτή την διαδικασία, εκτός από τα πανελλαδικής εμβέλειας, εντάσσονται όλα τα περιφερειακά κανάλια της περιοχής. O Τηλεοπτικός Περιφερειακός Σταθμός Ionian Channel, καλωσορίζει αυτήν την νέα εποχή, με την συμμετοχή του στο μπουκέτο των περιφερειακών σταθμών.
Σήμερα λειτουργεί πλήρες ψηφιακό στούντιο στο κέντρο της Πάτρας, ένα ακόμη στο νησί της Ζακύνθου και ένα τρίτο στην Κεφαλονιά. Στο περιφερειακό πρόγραμμα εντάσσονται δεκατέσσερις εσωτερικές παραγωγές, ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης.
Το δίκτυο ενημέρωσης εκτίνεται στα Ιόνια Νησιά, στην Πελοπόννησο αλλά και την Αιτωλοακαρνανία. Ειδήσεις, διάλογος, αθλητισμός, αφιερώματα, έρευνες, καταγραφές, μεταδόσεις, διάλογο, πολιτισμός , πληροφόρηση, είναι στην πρώτη γραμμή των τηλεοπτικών παραγωγών.
Μια πλειάδα επαγγελματιών στην παραγωγή, την παρουσίαση και το τεχνικό μέρος, εγγυάται την καλύτερη δυνατή περιφερειακή τηλεόραση της περιοχής μας.

Η περιοχή κάλυψης
Η τοπική τηλεόραση, τελείωσε και τυπικά, ενώ η περιφερειακότητα στον ψηφιακό χάρτη της Πελοποννήσου, εκτείνεται από τις δυτικές ακτές της Αίγινας και το Λουτράκι, την Κορινθία, περικλείοντας το Ναύπλιο, τις Σπέτσες, την Αργολίδα, τα Κύθηρα, τη Λακωνία, τη Μεσσηνία, την Ηλεία, την Αρκαδία, την Αχαϊα, τη Ζάκυνθο, την ανατολική Κεφαλονιά, τη νότια Αιτωλοακαρνανία (Μεσολόγγι – Ναύπακτος), τη Νότια Φωκίδα (Άμφισσα – Ιτέα – Γαλαξίδι) και πολλές άλλες περιοχές γύρω από τους ψηφιακούς πομπούς. Η πληθυσμιακή περιοχή κάλυψης αφορά σε τουλάχιστον 1.200.000 μόνιμους κατοίκους -εκτός των επισκεπτών – και θεωρείται η μεγαλύτερη ελληνική τηλεοπτική περιφέρεια, μετά την Αττική και την Θεσσαλονίκη. Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που επελέγη για την έναρξη του εγχειρήματος.

Παρασκευή 27 Ιουνίου, ώρα 2 π.μ.
Η μετάβαση στην ψηφιακή «εποχή» είναι ένα άλμα εξέλιξης για τον κόσμο της τηλεόρασης. Εξέλιξη όχι μόνο στην ποιότητα της εικόνας και του ήχου, αλλά και στον τρόπο που έχουμε μάθει [και συνηθίσει] ως τηλεθεατές να χρησιμοποιούμε το μέσο μέχρι σήμερα. Περνώντας σε ένα τεχνολογικά πιο προηγμένο τηλεοπτικό περιβάλλον με περισσότερες δυνατότητες και λειτουργίες της τηλεόρασης, οι επιλογές μας ως τηλεθεατές πολύ απλά θα πολλαπλασιαστούν. Πλέον, δεν απέχουμε πολύ από μια καθημερινότητα όπου δεν θα βλέπουμε μόνο τηλεόραση, αλλά θα δείχνουμε και τι θέλουμε.
Σύμφωνα με το χάρτη συχνοτήτων για την Πελοπόννησο Θα ενεργοποιηθούν συνολικά 19 κέντρα εκπομπής που θα δώσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας καθώς και των νοτίων παραλιών της Στερεάς Ελλάδας και τμήματος της Ζακύνθου.
Από τα 19 κέντρα εκπομπής, τα τρία [Αρόη, Ξυλόκαστρο, Πεταλίδι] είναι ήδη ενεργά και εκπέμπουν στις μεταβατικές συχνότητες. Όσοι λαμβάνετε το ψηφιακό σήμα από αυτά τα κέντρα θα χρειαστεί να επανασυντονήσετε σας, καθότι οι συχνότητες θα αλλάξουν σε τελικές.
Τόσο οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας όσο και οι δημόσιοι θα εκπέμπουν το τηλεοπτικό τους πρόγραμμα σε νέες συχνότητες. Όσοι κάτοικοι ανήκετε σε περιοχή κάλυψης θα πρέπει να διαθέτετε τηλεόραση [με ενσωματωμένο δέκτη] ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή τεχνολογίας DVB-T MPEG-4 ή H.264 και από τις 27 Ιουνίου 2014 να τον συντονίσετε στις νέες συχνότητες. Αν σύμφωνα με τους χάρτες ανήκετε σε περιοχή ενδεχόμενης κάλυψης, ίσως χρειαστεί τα τοποθετήσετε ενισχυτή σήματος στην εγκατάστασή σας.

Πάτρα
Κέντρα Εκπομπής: Αρόη – Καλάβρυτα
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας: 25 | 31 | 35 | 42
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών περιφερειακής εμβέλειας:44 | 53
Συχνότητες Δημόσιας τηλεόρασης [Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ.]: 24 | 34

Κόρινθος
Κέντρα Εκπομπής: Ξυλόκαστρο – Κάτσικας – Όσιος Ποτάπιος – Λιδορίκι
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας: 29 | 41 | 47 | 48
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών περιφερειακής εμβέλειας: 51 | 56
Συχνότητες Δημόσιας τηλεόρασης [Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ.]: 26 | 43

Πύργος
Κέντρα Εκπομπής: Φραγκαπήδημα – Σμέρνα
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας: 30 | 38 | 47 | 49
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών περιφερειακής εμβέλειας:52 | 56
Συχνότητες Δημόσιας τηλεόρασης [Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ.]: 26 | 40

Τρίπολη
Κέντρα Εκπομπής: Δολιανά – Ασέα – Λεβίδι
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας: 23 | 24 | 42 | 45
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών περιφερειακής εμβέλειας: 50 | 60
Συχνότητες Δημόσιας τηλεόρασης [Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ.]: 21 | 28

Ναύπλιο
Κέντρα Εκπομπής: Δίδυμα – Ναύπλιο – Δαρδίτσα
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας: 35 | 39 | 53 | 55
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών περιφερειακής εμβέλειας: 58 | 59
Συχνότητες Δημόσιας τηλεόρασης [Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ.]: 33 | 44

Καλαμάτα
Κέντρα Εκπομπής: Πεταλίδι – Αετός
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας: 31 | 32 | 43 | 44
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών περιφερειακής εμβέλειας: 48 | 51
Συχνότητες Δημόσιας τηλεόρασης [Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ.]: 29 | 37

Σπάρτη
Κέντρα Εκπομπής: Ρειχέα – Αναβρυτή – Κύθηρα
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας: 25 | 27 | 36 | 40
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών περιφερειακής εμβέλειας: 52 | 57
Συχνότητες Δημόσιας τηλεόρασης [Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ.]: 22 | 30

Η “γέννηση” της ΕΡΖ
Εικοσιδύο χρόνια συμπληρώθηκαν από το 1992, οπότε λειτούργησε η πρώτη ιδιωτική τηλεόραση στη Ζάκυνθο, η ΕΡΖ. Η ΕΡΖ, είκοσι χρόνια δίπλα στον πολίτη, με την έγκαιρη, αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση των τηλεθεατών της, δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια σχέσεις αγάπης και εμπιστοσύνη με τους τηλεθεατές. Ωστόσο, η τεχνολογία προχωρά με αλματώδεις ρυθμούς, με αποτέλεσμα η ΕΡΖ να ακολουθήσει τις εξελίξεις, όπως έκανε πάντα, με επακόλουθο να εισέλθει, δυναμικά, στη νέα ψηφιακή εποχή. Πριν από δυο χρόνια η Ελεύθερη Ραδιοτηλεόραση Ζακύνθου σταματά να αποτελεί, πλέον, ένα μικρό τοπικό κανάλι, ενδυναμώνει τη φωνή της σε μια ευρύτερη γεωγραφική και τηλεοπτική περιφέρεια.

Μετονομάζεται σε “Ionian”
Οι ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής για σύγχρονη, άμεση ενημέρωση και επικοινωνία, με τέλεια εικόνα και ήχο, που δεν εστιάζει μόνο στα γεγονότα της μικρής μας κοινωνίας, μετονομάζουν το κανάλι από ΕΡΖ σε «Ionian Channel». Στο νότιο Ιόνιο, από τη Λευκάδα μέχρι τη Ζάκυνθο, κανένα τοπικό κανάλι δεν αδειοδοτήθηκε για τη μετάβασή του στην ψηφιακή πλατφόρμα, πλην της ζακυνθινής τηλεόρασης. Χρέος του καναλιού είναι να αποτελέσει συνολικότερα τη φωνή της περιφέρειας Ιόνιων νησιών, να κρατήσει την ποιότητα εικόνας και περιεχομένου και να συνδέσει τις νέες εξελίξεις με το όνομα του Ιονίου Πελάγους.
Το «Ionian Channel» είναι το μοναδικό αδειοδοτημένο κανάλι στο Νότιο Ιόνιο και με τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, η μετάδοση του προγράμματος θα γίνεται, μέσω επίγειου πομπού ψηφιακού σήματος, που παρέχει τέλεια εικόνα και ήχο. Με νέο χαρακτήρα και όνομα θα συνεχίσει, δυναμικά να προβάλει την τοπική και περιφερειακή επικαιρότητα.

Προβάλλει όλα τα γεγονότα της Περιφέρειας
Τα εκατομμύρια δυνητικών τηλεθεατών δημιουργούν την ανάγκη και το κίνητρο να υπηρετηθεί η δημοσιογραφία, με μεγαλύτερη ευθύνη και ζήλο. Το «Ionian Channel» θα εξακολουθήσει να είναι δίπλα στο πολίτη, με μοναδικούς στόχους την αντικειμενικότητα στην πληροφόρηση, υποσχόμενο μια νέα εποχή στην ενημέρωση, ενισχύοντας, παράλληλα, την ποιότητα στην εικόνα, τον ήχο και το περιεχόμενο ειδήσεων και εκπομπών.

Πώς γίνεται ο επανασυντονισμός
Για να συντονίσετε ή να επανασυντονίσετε το δέκτη σας απαιτούνται λίγα και απλά βήματα. Σημειώστε ότι κάθε μοντέλο συσκευής διαφέρει γι’ αυτό και μπορεί να ακολουθείται διαφορετική διαδικασία ρύθμισης των καναλιών. Τα παρακάτω βήματα αποτυπώνουν τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λεκτικά, συνεπώς για πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση θα χρειαστεί να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σας.
•Για τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4
1.Στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» [μενού].
2.Επιλέξτε «Ρυθμίσεις».
3.Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός».
4.Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
5.Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού.

•Για τηλεόραση με εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG-4
1.Στο τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» [μενού].
2.Επιλέξτε «Εγκατάσταση».
3.Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός».
4.Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
5.Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού.

Πληρέστερη ενημέρωση στο www.digea.gr

https://www.imerazante.gr/2014/06/26/84505

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Ειναι καλο καναλι το ΙΟΝΙΑΝ channel με αριστη ποιοτητα εικονας και καλο περιεχομενο :default_post_thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...