Jump to content

ΕΙΙΡΑ: Ως και 8 σταθμοί ανά εταιρεία!

Αξιολογήστε το θέμα


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

ΕΙΙΡΑ: Ως και 8 σταθμοί ανά εταιρεία!

04/10/2021

radiofone.thumb.jpg.a73a88909fc3bddc03d3c101b34c78a4.jpg

Σύμφωνα με όσα προτείνει η ΕΙΙΡΑ στην εισήγησή της, οι άδειες θα χορηγούνται έναντι οικονομικού ανταλλάγματος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου για τη χρήση συχνότητας, μέσω επίγειων πομπών, που παραχωρείται στους σταθμούς.

Το ύψος του οικονομικού ανταλλάγματος θα καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου υπουργού για τα ΜΜΕ. Προτείνεται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής, με την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας. Το ύψος της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής θα οριστεί με την προκήρυξη.

Το ελάχιστο καταβεβλημένο μετοχικό/εταιρικό κεφάλαιο, το οποίο ειδικά για την Αττική ορίζεται σε 500.000 ευρώ για ενημερωτικό σταθμό και 300.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποβολής περισσότερων αιτήσεων ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει συνολικά για την υποβολή δεύτερης υποψηφιότητας το ελάχιστο καταβεβλημένο κεφάλαιο προσαυξημένο κατά 80%. Εάν ένα νομικό πρόσωπο θέλει να υποβάλει υποψηφιότητα για τέσσερις άδειες μη ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού στον Νομό Αττικής θα πρέπει να έχει ελάχιστο συνολικό καταβεβλημένο κεφάλαιο 790.000 ευρώ.

Μέγιστο αριθμό αδειών μη ενημερωτικού χαρακτήρα ανά φορέα προτείνει η ΕΙΙΡΑ. Για την Αττική έως 7, έως 3 στη Θεσσαλονίκη και έως 1 στις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας. Ειδικά για την Αττική προτείνεται η συμμετοχή σε έως 7 μη ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε έναν ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ακόμη προτείνει ειδική κατηγορία αδειών –άδειες ειδικού σκοπού–, οι οποίες θα χορηγούνται σε ΟΤΑ ή επιχειρήσεις των ΟΤΑ, σε Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που έχουν συνταγματική κατοχύρωση (Εκκλησία) ή εταιρείες που ιδρύονται από αυτά, σε Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα, σε πολιτικά κόμματα κ.λπ.

www.typologies.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Μέλος

Πόσοι ραδιοφωνικοί σταθμοί ανά εταιρεία;

29/11/2021

radiofono.thumb.jpg.07598d9028764e32731e583cee407e93.jpg

Χωρίς να τεθεί ως προϋπόθεση ο μέγιστος αριθμός ραδιοφωνικών σταθμών ανά εταιρεία ολοκληρώθηκε , σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προκήρυξης των ραδιοφωνικών αδειών. Η πρόταση της ΕΙΙΡΑ κάνει λόγο για 8 σταθμούς ανά εταιρεία (7 μουσικοί + 1 ενημερωτικός), καθ’ υπέρβαση και του νόμου περί συγκέντρωσης, ενώ το ενδιαφέρον είναι πως στη συζήτηση αυτή δεν συμμετέχει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, που δεν έχει εξετάσει μέχρι σήμερα την αγορά του ραδιοφώνου.

Την ίδια ώρα, άλλοι ιδιοκτήτες ΜΜΕ αναρωτιούνται γιατί το ΕΣΡ δεν προκηρύσσει τις συχνότητες που έχουν επιστραφεί στο Δημόσιο, τις οποίες έχει αφήσει να καταλαμβάνονται από «πειρατές», ενώ οι τιμή πώλησης για έναν σταθμό φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ. Με τη στάση αυτή χάνει έσοδα το Ελληνικό Δημόσιο.

www.typologies.gr

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...