Jump to content

Ζητείται ανάδοχος για την τακτοποίηση του δικτύου της ΕΡΤ!


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Ζητείται ανάδοχος για την τακτοποίηση του δικτύου της ΕΡΤ!

10/09/2021

ert.thumb.jpg.ba98c0c6023845dd27d63519012d7e9b.jpg

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η κρατική ραδιοτηλεόραση σκοπεύει να αναθέσει σε εξωτερική εταιρεία την τακτοποίηση-νομιμοποίηση των ραδιοτηλεοπτικών κεραιών της! Ο σχετικός διαγωνισμός έχει ήδη αναρτηθεί, ενώ η δαπάνη ανέρχεται στα 5.521.670,40 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Πριν από το λουκέτο του 2013 η ΕΡΤ κατείχε το μεγαλύτερο δίκτυο τηλεοπτικής εκπομπής, με τουλάχιστον 1.300 πομπούς και αναμεταδότες στη χώρα. Μετά το 2015, όμως, εντάχθηκε στις εταιρείες που υποχρεούνται να νομιμοποιήσουν στην ΕΕΤΤ το δίκτυο των πομπών που διαθέτουν για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Οι απόπειρες τακτοποίησης των προηγούμενων ετών ήταν μεμονωμένες και χρονοβόρες, ενώ έχουν ήδη υποβληθεί πρόστιμα από την ΕΕΤΤ. Το ίδιο το κράτος δεν προχώρησε ποτέ στην ίδρυση και λειτουργία πάρκων κεραιών, παρά το γεγονός πως αυτό προβλέπεται στην πρόσφατη νομοθεσία. Έτσι, κάθε ξεχωριστός πάροχος τηλεοπτικού και τηλεπικοινωνιακού σήματος υποχρεούται να νομιμοποιήσει το δίκτυο εκπομπής. Η υποχρέωση αφορά την αδειοδότηση των κατασκευών κεραιών σύμφωνα με τον ν. 4635/2019. Σύμφωνα με αυτόν, ο ανάδοχος αναλαμβάνει την έκδοση όλων των προβλεπόμενων μελετών και εγκρίσεων για τη σύνταξη του πλήρους φακέλου αδειοδότησης από την ΕΕΤΤ. Οι κεραίες της ΕΡΤ είναι εγκατεστημένες σε 5 γεωγραφικές ενότητες, για καθεμία από τις οποίες υπάρχει ξεχωριστός προϋπολογισμός έργου.

www.typologies.gr

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...