Jump to content

Ληψη digea και ΕΡΤ απο Hellasat

Αξιολογήστε το θέμα


ehetleos

Recommended Posts

Γεια σας,

ποιος ειναι ο καλυτερος συνδυασμος για να βγαλω με ενα πιατο και τους 2 δορυφορους μιας και εκει στη ερτ ειχαν την τρομερη ιδεα να παιδεψουν και αλλο αυτους που δεν πιανουν καθολου επιγειο σημα και να πανε στην αλλη ακρη τα καναλια τους.Δεν λεω πως ηταν τελειως λαθος η κινηση αφου μας ανηκει ο δορυφορος,αλλα χωρις κανεναν σχεδιασμο για αυτους τους 1000-2000 κοσμο που εβλεπαν με εναν δεκτη ενα πιατο ολα τα καναλια.

Εχω λοιπον το πιατο στο χωριο και επειδη σε εμας ουτε εχει ερθει αλλα δεν νομιζω να ερθει και ποτε το  ψηφιακο σημεα,ψαχνω πατεντες πιο πολυ λογω ελειψης χωρου να βγαλω και τους 2 δορυφορους με ενα πιατο.Αυτο που εχω ειναι 1,10.Τωρα το εχω νοβα στις 13 και εβλεπα,αλλα αν υπαρχει περιπτωση να πιασω με κεντρικο τις 13 και τους αλλους 2 εστω και οριακα για τα ελληνικα καναλια να το προσπαθησω.

Αλλιως πως μπορω να το κανω,αν γινεται βεβαια με καποια αλλη τεχνικη.Πχ να βαλω κεντρο τον αστρα και οι αλλοι παρακεντρα.Η κεντρο τις 9 και τους αλλους παρακεντρα.

Σας ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Το κάτοπτρο που έχεις (  διάμετρο 110  cm) είναι αρκετά καλό υποθέτω ότι με κέντρο τον Astra στις  19,2  μοίρες  έχεις πιθανότητες να κατεβάσεις ....  τον Hellas sat  με χαμηλό σήμα το δε   Eutelsat 3B με πάρα πολύ πεσμένα σήματα. Μήν ξεχνάς το γεγονός ότι σε υφιστάμενη εγκατάσταση  με κέντρο τις 3,1 μοίρες η 12702  Η  13960 έχει πολύ πεσμένο σήμα αλλά μας αποζημιώνει η 12683 Η  13960 μια και μεταφέρει τα ίδια κανάλια και έχει πιό ισχυρό σήμα.Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κάνεις δοκιμές να δείς τι .....ψάρια θα πιάσεις , εγώ θα συνιστούσα για απρόσκοπτη λήψη των δορυφόρων που σε ενδιαφέρει να κατεβάσεις να εγκαταστήσεις ανεξάρτητα κάτοπτρα.  Η λύση για την χρήση μοτερ  σε ενδιαφέρει καθόλου ;

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω για την απαντηση.Σιγουρα θα παιξω και οτι βγαλω.Περισσοτερα απο 2 κατοπτρα δεν μπορω να βαλω.Θα πρεπει να θυσιασω καποιο πακετο.Την νοβα λογικα αφου αυτη ειναι μονο για εμενα οποτε πηγαινω στο χωριο.Θα την θυσιασω να βαλω κεντρο τις 3,1 και παρακεντρα οτι βγαλω απο νοβα.Μοτερ οχι γιατι θα παμε σε 4 δεκτες,οποτε ενας θα θελει νοβα πχ αν βαλω παρακεντρα,ο αλλος ισως ερτ και ο τριτος Σταρ..οποτε το μοτερ αποκλειεται.Μια εποχη εκανα κατι ταρζανιες βαζωντας το lnb πιο ψηλα απο την βαση παρακεντρα και εβγαζα,αλλα δεν θυμαμαι για ποιους δορυφορους το εκανα.

Για αρχη θα παω να βγαλω με κεντρο τις 13 τις 3,1 και μετα θα κανω αλλαγη.Τουλαχιστον ετσι θα εχω και το ΕΡΤ WORLD απο τις 13 για αρχη και ισως μπορεσω στον ιδιο ιστο πιο πανω να βαλω ενα 60αρι για τον hellasat.Με 60αρι,εχω ελπιδες στον hellasat να βγαλω την ερτ τουλαχιστον? Θα παρω αυτο του ΟΤΕ που ετσι και αλλιως στην ακρη το εχω αφου εχω το μπουκετο στο δικο μου πιατο.

Επεξεργάστηκε από ehetleos
Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Σε ποιά περιοχή θέλεις να κάνεις την εγκατάσταση ;  είναι τόσο χάλια η λήψη των καναλιών στην επαρχεία ;

Link to comment
Share on other sites

Ειναι,ναι...Σε ενα χωριο στον Παρνωνα.Αλλα το προβλημα δεν ειναι εκει.Το προβλημα ειναι πως ενω ειχαμε θεμα και δεν βγαζαμε,ηρθε ενα συνεργειο και εβαλε αναμεταδοτη.Τωρα τι λεφτα του εδωσαν και τι εκανε ειναι αλλο θεμα,γιατι πιανει μονο το μισο χωριο..ο ανω μαχαλας που λενε.Ο Κατω μαχαλας δεν πιανει αν και ο αναμεταδοτης ειναι απεναντι απο το χωριο.Πως εβαλε ,τι ειδε,τι μετρησε και πως δεν πιανουμε το κατω χωριο δεν μπορω να στο εξηγησω.Το μονο που σιγουρα μπορω να σου πω ειναι πως αν ημουν εγω δεν θα εφευγα αν δεν καλυπτα με οποιοδηπτε τροπο ΟΛΟ το χωριο.αν εισαι μπαχαλακης αυτα κανεις και μετα οσα παραπονα και αν σου κανουν δεν σε νοιαζει τιποτα και αυτο στο γραφω για προλαβω μια πιθανη ερωτηση σου ,γιατι δεν του κανουμε παραπονα.Μια φορα του ειπα και η απαντηση ειναι πως φταιω εγω αφου το πανω χωριο πιανει.Αυτα...

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Προφανώς το πάνελ ( δίπολο) εκπομπής να μην είναι γυρισμένο προς όλο το χωριό  να μην καλύπτει και τους δύο μαχαλάδες..... μήπως ήθελε να καλύψει και κάποια διπλανή περιοχή και έτσι εσείς μείνατε απ έξω;

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχει τιποτα γυρω-τριγυρω.Μονο εμεις.Δεν βγαζεις ακρη με κακους επαγγελματιες,αυτο ειναι το μονο σιγουρο.Εχει 7 διπολα εκπομπης χωρις να ξερω ποσα απο αυτα ειναι ενεργα.Ειναι η παλια εγκατασταση της αναλογικης μεσω των καναλιων R που εδινε η νοβα για τετοιους σταθμους σε χωρια κλπκλπ.Κρατησαν τις κεραιες εκπομπης και αλλαξαν τα υπολοιπα.Απο τοτε με την αναλογικη ειχαμε προβλημα,αλλα εστω με λιγα χιονακια που λεγαμε βλεπαμε καλυτερα.Πιστευω πως αν εδινε μια μικρη κληση,κατω - αριστερα (συγκεκριμενα για το χωριο) θα ηταν ολο το χωριο κομπλε.Αλλα που να το κανει αυτο...θα βαρεθηκε.

Αυτο που με νοιαζει ειναι αν πιστευεις για αρχη αν αξιζει τον κοπο να παιξω κεντρο 13 και να βγαλω παρακεντρα τις  3,1 και αν θα βγαλω με 60αρι πιατο τουλαχιστο την ερτ στον hellasat.

Επεξεργάστηκε από ehetleos
Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Κέντρο να βάλεις 3,1  ....παράκεντρα 13  και θα έχεις πάρα πολύ καλά αποτελέσματα( μπορείς άνετα να κατεβάσεις και τις 9 μοίρες με αντίστοιχο lnb  για να βλέπεις Anti1  Europe)  και 60αρι κάτοπτρο στις 39  και αν θέλεις παρκάρισε και ένα lnb δίπλα στις 39 να τσιμπήσεις και κάτι απο τον Turksat στις 42  ή μπορεί ακόμα  ακόμα και από τις 45.

Ο Hellas Sat  κατεβαίνει άνετα με 60αρι κάτοπτρο....κανένα πρόβλημα....είναι δυνατά τα σήματα του μην τον φοβάσαι.

Επεξεργάστηκε από ioanis
Link to comment
Share on other sites

Ναι σιγουρα αλλα θα χρειαστω slim lnb για 39 και 42.Αν τα βαλω στο μπατζετ θα τα παρω.Προσπαθω να κανω την εγκατασταση με οσο πιο λιγα εξοδα γινεται.Και αυτο γιατι εξαιτιας της κεραιας που εβαλαν πιστευα πως θα εβγαζα τα επιγεια καναλια και αγορασα 3 κεραιες.Η πρωτη δεν τα εβγαλε και ειπα να παρω μια 2η καλυτερη απο τα 15 ευρω που εδωσα για την πρωτη.Η 2η πηγε περιπου στα 30 και τιποτα και με αυτην.Ετσι πηγα και σε 3η περιπου στα 50 και τοτε εβαλα τα κλαμματα για τα χαμε 100 ευρω περιπου....

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Κώστα όταν κάνεις την εγκατάσταση μοιράσου μαζί μας τα αποτελέσματα.....να προσέξεις το  skew στα lnb που θα βάλεις ,,,δώσε την σωστή στροφή που πρέπει.....καλή επιτυχία  φίλε.

Link to comment
Share on other sites

Ok

Απλα θα αργησω.Αν δεν την κανω μεχρι τελη Νοεμβρη θα παει για την ανοιξη που θα ξανακατεβουν οι δικοι μου.Αν προλαβω να κατεβω τωρα να το φτιαξω εστω για εναν μηνα που θα κατσουν ακομη θα το κανω.

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος
Στής 26/10/2019 καί ώρα 3:01 ΜΜ, Ο ioanis έγραψε

...... Ο Hellas Sat  κατεβαίνει άνετα με 60αρι κάτοπτρο....κανένα πρόβλημα....είναι δυνατά τα σήματα του μην τον φοβάσαι.

Θα φτασει το 60αρι κατοπτρο για τον Hellasat? Εδω στην Τσεχια δεν θα αρκουσε, με τις βροχιες,την βαρια  συνεφεια και τα χιονια  το σημα θα χανοτανε. Για την Ελλαδα ομως δεν ξερω? 

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Φτάνει και .....παραφτάνει αρκεί ο Κώστας να σκοπεύσει σωστά τον δορυφόρο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η λυση που θα δωσω σε αυτο θα ειναι να βαλω το μεγαλο πιατο με κεντρο τις 9 και παρακεντα 13 και 3,1 για αρχη.Αν μου βγουν σωστα οι συχνοτητες που θελω για να εχω DIGEA,NOVA,COSMOTE TV τοτε ειναι οκ.Αλλιως θα παω στην 2η λυση να βαλω κεντρο τις 3,1 που με ενδιαφερει περισσοτερο και μετα οτι πιασω παρακεντα απο τις αλλες.Και για τον hellasat θα ξηλωσω αυτο που εχω ταρατσα και ειναι ετοιμο απο ανυψωση και lnb και απλα θα κανω την στοχευση στο χωριο.Αυτο για να γλιτωσω χρονο και να εχω σιγουρα αποτελεσματα.Και στην ταρατσα θα στρεψω στον hellasat το πιατο του οτε που ειναι αχρηστο (απλα επρεπε ο τεχνικος βαση συμβασης να το τοποθετησει) αφου εχω σε δικο μου πιατο το COSMOTE TV.

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...