Jump to content

Επανεξέταση των οικονομικών μοντέλων της Digea


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Επανεξέταση των οικονομικών μοντέλων της Digea

08/07/2021

DIGEA-PHOTO.jpg.a79879eb2ba0188401c131118b28b31e.jpg

Ύστερα από τέσσερις συνολικά επιστολές της ΕΕΤΕΠ προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για το ύψος των ενοικίων που πληρώνουν οι πελάτες της (περιφερειακά κανάλια) στην Digea, η ρυθμιστική αρχή, όπως έγραψε η στήλη, αποφάσισε να επανεξετάσει το οικονομοτεχνικό μοντέλο με το οποίο καθορίζεται το ύψος των ενοικίων του ιδιώτη παρόχου.

Κατά πληροφορίες μας, η Ένωση Ιδιοκτητών κατέθεσε στοιχεία στην ΕΕΤΤ για την κερδοφορία της Digea και το ύψος των επενδύσεων, ενώ ρόλο φαίνεται πως έπαιξε και η απόφαση επιδότησης του κράτους εξαιτίας της πανδημικής κρίσης. Η ΕΕΤΤ στέλνει τον διαγωνισμό με τον οποίο αναζητείται εταιρεία η οποία θα αναλάβει το έργο της «επικαιροποίησης-ενημέρωσης του τεχνοοικονομικού μοντέλου» και μάλιστα αναδρομικά για τα έτη 2018, 2019 και 2020, με τα «πραγματικά στοιχεία κόστους ανάπτυξης και λειτουργίας» του δικτύου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Το έργο μετά την ανάθεση θα έχει διάρκεια τεσσεράμισι μήνες και, πρακτικά, μέχρι το τέλος του 2021 τα περιφερειακά κανάλια θα λάβουν επίσημη απάντηση από την ΕΕΤΤ για το ενοίκιο προς τον ιδιώτη πάροχο δικτύου.

www.typologies.gr

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...