Jump to content

Σταματάει η μετάδοση του ΕΡΤOPEN από την Πάρνηθα

Αξιολογήστε το θέμα


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Σταματάει η μετάδοση του ΕΡΤOPEN από την Πάρνηθα

30/06/2021

ERTOPEN-106_71.thumb.jpg.7b0e8db7aeb6ef19dbfcc4e8c6d3e65f.jpg

Σταματάει την εκπομπή του ραδιοφωνικού προγράμματος ΕΡΤOPEN από τον πομπό της ΕΡΤ, η εταιρεία. Το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε, μετά από εισήγηση του  Διευθύνοντος Συμβούλου Γιώργου Γαμπρίτσου,  “να παύσει η εκπομπή του προγράμματος ΕΡΤOPEN από πομπό της ΕΡΤ ΑΕ, που είναι εγκατεστημένος στο Κέντρο Εκπομπής Πάρνηθας και από τη συχνότητα 106,7, που
ανήκει στην ΕΡΤ ΑΕ”. Ο σταθμός εξέπεμπε συνέχεια, μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ, το 2013 ως φωνή των εργαζομένων της ΕΡΤ ως και σήμερα.  Πληροφορίες αναφέρουν πως το ραδιοφωνικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί στο Internet.

www.typologies.gr

Link to comment
Share on other sites

  • Super Συντονιστής

Εδω που τα λεμε το προγραμμα της ήταν ένα μηδενικοί από θέμα ακροαματικότητας.

Η ΕΡΤ το 2018 παρουσίαζε την συχνότητα σαν δική της, με πομπό στα 2KW και χωρείς πρόγραμμα και ονομασία σταθμού, Κάτι που φυσικά δεν ειναι και τόσο αληθες καθώς δεν εξέπεμπε τίποτα από εκεί την συγκεκριμένη περίοδο.

bbad492a-013d-4bf9-b781-fb97e6cc0081-max

Για την ιστορία σχετικά με την εν λογο συχνότητα.

Το Ράδιο Φιλία ήταν το ξενόγλωσσο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, το οποίο καλλιεργούσε αμοιβαία αισθήματα αποδοχής και αλληλεγγύης μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών του εξωτερικού. Ξεκίνησε την λειτουργία του το 1999, όταν βγήκε στον αέρα από τους 107 MHz FM (εκεί όπου εξέπεμψε αργότερα ο Kosmos 93.6) και τους 666 μεγάκυκλους στα μεσαία, αντικαθιστώντας το Δεύτερο Πρόγραμμα.

Το πρόγραμμά του περιελάβανε κλασική μουσική και προγράμματα σε πολλές γλώσσες για τους μετανάστες του εξωτερικού και των ελλήνων πολιτών. Ο σταθμός μετέδιδε δελτία ειδήσεων και ειδικές ψυχαγωγικές εκπομπές στα Αγγλικά, στα Γαλλικά, στα Γερμανικά, στα Ισπανικά, στα Αλβανικά, στα Αραβικά, στα Βουλγαρικά, στα Πολωνικά, στα Σέρβικα, στα Ρώσικα, στα Ρουμάνικα και στα Τούρκικα. Το 2010 επέστρεψε στα FM από τη συχνότητα 106.7 και το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, διατηρώντας την εκπομπή του στα μεσαία, ενώ στις 11 Ιουνίου 2013 με αιφνιδιαστική απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, σταμάτησε να εκπέμπει ο ραδιοφωνικός σταθμός. Από τότε και μετά, ο Φιλία είχε 1 ώρα το 24ωρο, στην ενωμένη πλέον ΕΡΑ.

Μετά την επαναλειτουργία του φορέα ΕΡΤ Α.Ε. το 2015, το Ράδιο Φιλία ενσωματώθηκε στη "Φωνή της Ελλάδας" ενώ στην συχνότητά του εκπέμπει σήμερα η ΕΡΤ Open από την Πάρνηθα.

https://el.wikipedia.org/wiki/Φιλία_106.7

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...