Jump to content

Προσφυγή για τη σύμβαση με την Digea καταθέτουν τα περιφερειακά κανάλια


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Προσφυγή για τη σύμβαση με την Digea καταθέτουν τα περιφερειακά κανάλια

18/06/2021

digea-eett.thumb.jpg.33466ec9ee28793cf48fd6ca4f26a8c5.jpg

Τα περιθώρια διαλόγου για να βρεθεί λύση στην εκρηκτική σχέση των περιφερειακών τηλεοπτικών καναλιών με τον πάροχο δικτύου ψηφιακού σήματος (Digea) έχουν εξαντληθεί. Αυτό δηλώνουν οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών καναλιών, που αποφάσισαν να προσφύγουν πάλι στη δικαιοσύνη και σε κάθε ελληνικό ή ευρωπαϊκό δικαστήριο με στόχο να καταγγείλουν τη «λεόντειο», όπως τη χαρακτηρίζουν, σύμβαση για τη μεταφορά του ψηφιακού τους σήματος.

Η προσφυγή θα γίνει ενάντια στους όρους της σύμβασης μεταφοράς του σήματος των καναλιών με επιχείρημα ότι γίνεται αθέμιτος ανταγωνισμός και κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά.

Τα μέλη της Ένωσης Ενημερωτικών Καναλιών της περιφέρειας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις εδώ και τρία χρόνια με την Digea, τους αρμόδιους υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της τωρινής της ΝΔ αλλά και την ΕΕΤΤ, με αίτημα να αναλάβει ο κρατικός φορέας της ΕΡΤ τη μετάδοση του σήματός τους χωρίς αντάλλαγμα. Η ενέργεια της ΕΕΤΤ για αναδρομικό οικονομικό έλεγχο του μοντέλου σύμφωνα με το οποίο καθορίζεται το ενοίκιο των περιφερειακών καναλιών, όπως αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα η στήλη, δεν ικανοποιεί τους ιδιοκτήτες των καναλιών, καθώς θεωρούν πως για μία ακόμη φορά παραπέμπεται στο μέλλον η ανεύρεση λύσης, ειδικά για την ποιότητα σήματος σε σχέση με τα πανελλαδικά κανάλια.

www.typologies.gr

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...