Jump to content

Αποζημίωση στην Digea λόγω καθυστέρησης του DVB-T2


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Αποζημίωση στην Digea λόγω καθυστέρησης του DVB-T2

16/05/2021

digea150-190.jpg.dbd4bd58823728f783a6824c76794146.jpg

Το θέμα της επιδότησης του ιδιώτη παρόχου της Digea έφθασε στη Βουλή για μία ακόμη φορά με την ερώτηση που κατάθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη. Σύμφωνα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ως απόρροια της σύμβασης παραχώρησης του συνόλου των τηλεοπτικών συχνοτήτων το 2014 το κράτος θα αποζημιώσει την Digea εξαιτίας της απώλειας της μίας από τις τέσσερις ψηφιακές συχνότητες που είχε, η οποία δόθηκε για την ανάπτυξη των υπηρεσιών 5G από την κινητή τηλεφωνία.

Η μετατόπιση του τηλεοπτικού σήματος στο φάσμα κάτω από τη συχνότητα 50 στα UHF ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2021 με την ψηφιακή μετάβαση στην Αττική. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να αποζημιώσει την Digea επειδή οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν έχουν προχωρήσει στην επένδυση αλλαγής του ψηφιακού σήματος σε DVB-T2, σε αντίθεση με όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Typologies.gr

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...