Jump to content

Ψάχνουν ακόμη για… τηλεοπτικό σήμα!


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Ψάχνουν ακόμη για… τηλεοπτικό σήμα!

08/05/2021

digea150-190.jpg.6d8a7a0edcb6b699351d679615a7dd16.jpg

Χωρίς ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα παραμένουν πολλές περιοχές της χώρας την εποχή της ανάπτυξης των υπηρεσιών 5G. Το περίφημο πρόγραμμα της «πρόσβασης καθολικού τηλεοπτικού σήματος» που ενέκρινε το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί σε πολλές περιοχές κυρίως εξαιτίας των περιορισμών που έχει θέσει ο ιδιώτης πάροχος δικτύου (Digea). Το πρόγραμμα αφορά αιτήσεις κατοίκων για σύνδεση ευρυζωνικής κάλυψης μέσω Cosmote για τρία έτη ή ελεύθερης επίγειας λήψης μέσω Digea για οκτώ έτη επιδότησης.

Όσες περιοχές επέλεξαν την Digea έμαθαν μετά από πολύ καιρό πως η εταιρεία έχει ως όρο την κατάθεση τουλάχιστον 400 αιτήσεων από ισάριθμα νοικοκυριά προκειμένου να αναλάβει το κόστος εγκατάστασης αναμεταδότη. Μετά τα χωριά της Ηπείρου, που παραμένουν χωρίς τηλεοπτικό σήμα, έγινε γνωστό πως η Digea απέρριψε και τις αιτήσεις κατοίκων στις περιοχές Νέστου και Παγγαίου στην Καβάλα, παρά το γεγονός ότι στους δήμους είχαν συγκεντρωθεί 551 και 246 αιτήσεις αντίστοιχα. Το θέμα αποκάλυψε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, η οποία κατέθεσε ερώτημα στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη μη κάλυψη της Θάσου.

Typologies.gr

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...