Jump to content

Συμφωνήθηκε νέο θεσμικό πλαίσιο για ραδιόφωνο

Αξιολογήστε το θέμα


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Συμφωνήθηκε νέο θεσμικό πλαίσιο για ραδιόφωνο

281367c1c8cb202f414e89143433ed81_XL.thumb.jpg.7521275608f907d1deb276e628cf55da.jpg

 

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και εκπρόσωποι της ιδιωτικής ραδιοφωνίας συμφώνησαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές πως το ραδιόφωνο χρειάζεται νέο θεσμικό πλαίσιο! Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη γενική γραμματεία υπήρξαν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε η ειδική ομάδα η οποία συγκροτήθηκε πριν περίπου ένα μήνα.

Έτσι: Υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα θεσμοθέτησης και εφαρμογής πλήρους και αποτελεσματικού νομοθετικού πλαισίου με στόχο την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών όλης της χώρας. Στο πλαίσιο της παραπάνω κοινής παραδοχής, αποφασίστηκε ότι η αρμόδια Υπηρεσία της ΓΓΤΤ θα κοινοποιήσει στα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας Εργασίας το σχέδιο του Χάρτη Συχνοτήτων για το ραδιόφωνο, το οποίο έχει εκπονηθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), προκειμένου τα μέλη της να λάβουν πλήρη γνώση του περιεχομένου του και να εκφράσουν τις απόψεις τους επί αυτού.

Επισημάνθηκαν οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της λειτουργίας του ραδιοφώνου και αποφασίστηκε ότι η Ομάδα θα εργαστεί συστηματικά με στόχο την εκπόνηση ενός αποτελεσματικού σχεδίου για τη μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο, με παράλληλη διατήρηση της αναλογικής εκπομπής, την αξιοποίηση και την ανάπτυξη των νέων εργαλείων και μέσων ραδιοφωνικής μετάδοσης (5G, διαδίκτυο, multiplatform radio). Η ΕΙΙΡΑ δεσμεύτηκε να παραδώσει ένα υπόμνημα με τις θέσεις για τη μετάδοση ραδιοφωνικού σήματος μέσω όλων των διαθέσιμων τεχνολογιών (multiplatform radio).

Αποφασίστηκε ότι στην επόμενη συ- νεδρίαση της Ομάδας Εργασίας θα κληθούν να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών (ΠΕΪΡΑΣ), προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Η επόμενη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας προγραμματίστηκε για την Τετάρτη 03/07/2019. Στην Ομάδα μετέχουν υπηρεσιακά στελέχη της ΓΓΤΤ και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και εκπροσώποι της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Aττικής (ΕΙΙΡΑ).

Πηγή : Digitaltvinfo

Επιμέλεια : ioanis

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...