Jump to content

Τι μου έτυχε στα ξαφνικά ...

Αξιολογήστε το θέμα


Δημητρης

Recommended Posts

  • Super Συντονιστής

Όσοι οδηγείτε μεγάλη προσοχή και τα μάτια σας 14 που λένε.

Την παρασκευή και εκεί που ήμουν στο αμάξι και γύριζα από μια δουλειά με την αδερφή μου, ξαφνικά περνώντας από μια διασταύρωση ακούω ένα Μπαμ και αμέσως το αμάξι να πετάγεται αριστερά και να πέφτει πάνω σε μια κολόνα της ΔΕΗ τσιμεντένια κι ολας. Όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου και δεν πρόλαβα να αντιδράσω καν, μέχρι να καταλάβω τι είχε γίνει λίγα λεπτά μετά. Η αδερφή μου άρχισε της φωνές να ουρλιάζει από τον πανικό της. Αφού μετα από λίγο είδα ότι εγώ ήμουν ευτυχώς καλά και δεν είχαμε πάθει κάτι βγαίνουμε έξω. Πρέπει να έτρεχα με 35 - 40 χιλ το πολύ και ένας μαλάκας πέρασε το στοπ από δεξιά μου, με χτύπησε μπροστά δεξιά και με την δύναμη που ερχόταν με παρέσυρε περίπου 5 μέτρα αριστερά με αποτέλεσμα να πέσω πάνω στην κολόνα.

Μαζεύεται κόσμος σε λίγο και μια κυρία φέρνει μια καρέκλα να κάτσει η αδερφή μου και λίγο νερά. δεν πονούσε παρά μόνο λίγο στο κεφάλι απο την πρόσκρουση (δεν φορούσε ζώνη δυστυχώς) Πάω πιάνω τον τύπο και αφού του τα ψάλω ένα χεράκι του λέω πάρε την ασφαλιστική σου τηλέφωνο και εγώ παίρνω την δική μου τώρα αμέσως. Παίρνω και μου ζητάνε την ασφάλεια του άλλου (όνομα).Πάω τον ρωτάω να μου πει και μου τα μάσαγε, να δεν μπορώ να βρω το χαρτί, πρέπει να πάρω τηλ να ρωτήσω και διάφορα. Αφού τελειώνω εγώ με την δική μου και δεν βλέπω να κάνει κάτι, παίρνω την τροχαία και πάλι καλά που το έκανα.

Έρχετε και αφού παίρνει τα δικά μου στοιχεία, πάει στον τύπο. Μετά από λίγο βλέπω να του αφαιρούν της πινακίδες. Αφού φεύγει η τροχαία κοιτάζω το αντίγραφο της καταγραφής που μου έδωσε και βλέπω τι άλλο. (Ανασφάλιστο) και μάλιστα το αμάξι δεν ήταν δικό του αλλά σε αυτοκινητιστική εταιρία. Και με δίπλωμα ληγμένο αλλα είχε πάρει παράταση λόγο κορονοιό. Και μετά από αυτό σηκώνετε και φύγει σαν κύριος, ούτε να 'ρθει να ρωτήσει καν αν ειναι καλά η αδερφή μου αφού την έβλεπε στην καρέκλα ούτε τίποτα ο μαλάκας.

Φωνάζω μετά κάποιον φίλο και παίρνει την αδερφή μου να την πάει σε ένα γιατρό γιατί άρχισε και πονούσε. Τελικά έχει ραγισμένο πλευρό...... Μετά από 2 ώρες έρχεται και η οδική βοήθεια και πάω το αμάξι σε ένα κοντινό συνεργείο και περιμένω από αυριο τον πραγματογνώμονα. Για να δούμε τι θα γίνει και αν θα με καλύψει γιατί στο συμβόλαιο αναφέρει (κάλυψη από ζημίες ανασφάλιστου ευτυχώς).

Και η ειρωνεία της υπόθεσης ειναι. Απο εκεί περνάω συχνά και την περασμένη εβδομάδα έτυχε που πέρασα από εκεί και είχε γινει ξανά ατύχημα αλλα τότε είχαν βγει από το αριστερό ΣΤΟΠ.

Ο μαλάκας μου έχει δέσει τα χέρια και δεν έχω μέσω να κάνω της δουλείες μου και τα ψώνια μου.....:mad:

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Τροχαία ατυχήματα  συμβαίνουν κάθε μέρα εσύ όμως είχες την ατυχία να σε τρακάρει κάποιος που δεν έχει ασφάλεια και το ερώτημα είναι ποίος θα καλύψει  την ζημιά; σε τί ποσοστό θα ανέβει η κάλυψη της ζημιάς ; θα τα πληρωθείς όλα τα χρήματα της επισκευής ; και για το χρονικό διάστημα που το αμάξι σου είναι στο συνεργείο θα σου δώσει δανικό αμάξι η ασφάλεια του υπαίτιου ; ( εδώ ισχύει αυτό). Και για την αξία που θα χάσει το αμάξι σου....μια και έχει τρακαριστεί  τι γίνεται ; Παρεμπιπτόντως να σε ρωτήσω τι αμάξι έχεις και ποίας χρονολογίας είναι ; Θα πρέπει ακόμα  να διεκδικήσεις  και ιατρικά έξοδα για την αδερφή σου ή ακόμα ..ακόμα και ψυχική οδύνη ( εδώ ισχύουν όλα αυτά που σου λέω).

Επεξεργάστηκε από ioanis
Link to comment
Share on other sites

  • Super Συντονιστής

Δεν ξερω θα δούμε από αυριο λεπτομέρειες λόγο που έπεσαν αργίες. Το συμβόλαιο αναφέρει κάλυψη από ανασφάλιστο αλλα με μπερδεύει το ποσό.

image.png

Πως θα δώσει αυτοκίνητο αντικατάστασης αφού ασφάλεια δεν εχει το άλλο? Δεν γινετε αυτο. Ιατρικά έξοδα μέχρι τωρα δεν εχω γιατί την είδαν στο κέντρο υγείας. Για ψυχική  οδύνη θα το δούμε. Και τι να κανω φιλε ξέρεις πόσο καιρό θα πάρει ολο αυτό αν πω οτι το τραβάω δικαστικός αφού ολα τα δικαστήρια ειναι κλειστά? χρονια......

Το αμάξι ειναι παλιό 19 χρονών fiat stilo αλλα εχω κάνει μόνο 120.000 χιλιόμετρα και το προσέχω.

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Πρώτα απολα να είσαι ευτυχής που δεν έπαθες εσύ και η αδερφή σου καμία μεγάλη σωματική βλάβη που να σας αφήσει ανάπηρους, γιατί στα τροχαία ατυχήματα  τα πάντα συμβαίνουν, ακόμη και θάνατος. Τις υλικές ζημίες εύχομαι να σου τα καλύψει η ασφάλεια. Ίσως θα αναγκαστείς να πάρεις δικηγόρο και να πας δικαστικά. Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια όταν ήμουνα στην Ελλάδα ένας ταξιτζής παρέσυρε εμένα και την μηχανή μου και χάρη στον δικηγόρο που μήνυσε την ασφάλεια του ταξιτζή πήρα αρκετά καλή αποζημίωση για υλικές βλάβες στην μηχανή  και για την νοσηλεία μου στο νοσοκομείο.

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Προκειμένου να αποφύγεις δικαστήρια και δικηγόρους  προσπάθησε να τα βρείτε  με τον υπαίτιο  πέντε πάνω ...πέντε κάτω και να φτιάξεις το αμάξι σου αν πάλι αυτός αδιαφορεί τότε ο δικηγόρος για σένα είναι μονόδρομος αν πάλι ισχυριστεί  ότι δεν έχει χρήματα τότε πέφτει κατάσχεση σε ότι προβλέπει ο νόμος.

Link to comment
Share on other sites

  • Super Συντονιστής

Τα πραγματα ειναι λίγο καλύτερα τελικά. Πήρα τηλ την ασφαλιστική μου για να κλείσω ραντεβού να έρθει ο πραγματογνώμονας να δει το αμάξι και μου είπαν οτι τελικά εχει ασφάλεια αυτός. Τώρα τι έγραψε η τροχαία δεν ξέρω. Σχετικά με την αδερφή μου μπορώ να διεκδικήσω αποζημίωση μου είπε και από την δική μου ασφάλεια και από την δική του (σε μια από της 2).Αλλά θα περιμένω να δω τι θα πει αυριο ο γιατρός γιατί πρέπει να εχω γνωματεύσεις κ.τ.λ.π.

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Ωραίος.....τα πράγματα τελικά μέσα στην ατυχία σου πάνε καλά....μια και είναι ασφαλισμένος μπορείς να πάρεις δανικό αμάξι για το χρονικό διάστημα που το δικό σου επισκευάζεται  ή να πάρεις  ημερήσια αποζημίωση 20 ευρώ περίπου ( έτσι λέει η Ευρωπαική οδηγία που ασφαλώς ισχύει και στην Ελλάδα....ρώτα την ασφάλεια σου).

Link to comment
Share on other sites

  • Super Συντονιστής

Αυτο με το αυτοκίνητο αντικατάστασης το δίνει το συνεργείο αλλα ρώτησα και δεν εχει. Σήμερα πήγε από το συνεργείο αυτός που με χτύπησε και είπε οτι αναλαμβάνει λέει να πληρώσει όλη την ζημιά αυτός. Αυριο εχω ραντεβού στο συνεργείο να των ρωτησω. Για να ειμαι καλυμμένος μια και δεν τον ξέρω θα του ζητήσω υπεύθυνη δήλωση οτι τα αναλαμβάνει όλα αυτός η να δώσει τουλάχιστον τα μισά σαν προκαταβολή μπροστά. Αν το κλείσουμε ετσι σε 5 μέρες το πολυ θα εχω το αμάξι στα χέρια μου.

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Ισως το σκεφτηκε ο τυπος, τα υπολογισε και ειδε οτι του συμφερει να πληρωσει το συνεργειο αντι να μπλεξει με δικαστηρια που θα του κοστισει τα διπλα εξοδα. Εκτος αν ειναι τοσο βλακας που απλα υποσχεται και μετα θα εξαφανιστει. Καλου κακου εχε μια υπευθυνη δηλωση να σου την υπογραψει

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • Super Συντονιστής

Τελικά οι ασφαλιστικές ειναι μόνο για τα παίρνουνε και όταν της χρειαστείς κάνουν την πάπια. Περάσαν σχεδων 4 μήνες από το περιστατικό κσι σε αυτο το διαστημα καμιά επικοινωνια από την ασφαλιστική προς εμένα. Αντίθετα εγω έκανα πάνω από 10 τηλέφωνα να ρωτάω και να ξανά ρωτάω τι γινετε με το θέμα μου.

Να θυμίσω οτι 13/3 ειχα το ατύχημα, την ιδια ημέρα εγινε καταγραφή απο την ασφαλιστική και την ιδια ημέρα το αμάξι πήγε συνεργείο. Την επόμενη ήρθε ο πραγματογνώμονας να το δει και να βγάλει πόρισμα αν με καλυπτει και σε ποιο ποσό η αποζημίωση. Μετα απο μερικες ημέρες εστειλα αιτηση και για αποζημίωση σωματικών βλαβών. Από τότε και μέχρι σήμερα καμιά απολύτως ενημέρωση από πλευράς τους ασχέτως αν τηλεφωνικός είχα ζητήσει να με καλέσουν 2 φορες και δεν εγινε τίποτα. αντίθετα οπως έγραψα ποιο πάνω εγω ημουν στα τηλέφωνα και ρωτούσα.

Αποτέλεσμά αυτού όλου του σκηνικού ήταν να λάβω μια επιστολή πριν μερικες ημέρες η οποία αναφερει. Λογο που ο εμπλεκόμενος με το ατύχημα την συγκεκριμένη ημέρα ήταν ανασφάλιστος, η ασφαλιστική δεν μπορεί να προχωρήσει. Αντίθετα ζητούν από εμένα να βγάλω το φίδι από την τρύπα, δηλαδή να κανω τηλέφωνα να πάω Αθηνα στα γραφεία κ.τ.λ.π εγω ο ίδιος στο επικουρικό ταμείο μήπως και βγάλω άκρη......

Και εμείς σαν κορόιδα πληρώνουμε της ασφαλιστικές για να κάθονται σας ωραία γραφεία τους....  :classic_angry:

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Για    αυτό τον λόγο έχω επιλέξει εκεί στην Ελλάδα  την πιο φτηνή ασφάλεια για το Ι.Χ μου  για να είμαι και καλυμμένος από τον νόμο αφού έτσι κ,αλλιώς ότι και να μου συμβεί από την τσέπη μου θα πληρωθεί ( το  διατηρώ πάντα σε κυκλοφορία για τις μετακινήσεις μου όταν έρχομαι στην πατρίδα......τώρα κοιμάται στο γκαράζ  με κατεβασμένα τα ρολά).

Επεξεργάστηκε από ioanis
Link to comment
Share on other sites

  • Super Συντονιστής

Και εγω διαλέγω πάντα την φτηνότερη βιάση αναζήτησης που κανω (με το βασικό πακέτο δηλαδή).Αυτό που δεν γνωριζω και θα το ψάξω ειναι αν αυτό που ζητησα το να αναλαμβάνει η ασφαλιστική δηλαδή τα σχετικά, αν πρέπει να προστεθει σαν εξτρα κάλυψη στο συμβόλαιο. 

Υσ. Σκεφτείτε τώρα να μην είχα κάνει συμφωνία με αυτόν που με χτύπησε να μου πληρώσει της ζημίες, να περίμενα το πόρισμά τους που δεν έλαβα ποτέ, και να μην είχα αμάξι να κανω της δουλειές μου 4 μήνες..:default_post_thumbdown:

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Στην Ελλαδα το κρατος αρμεγει τους ιδιοκτητες των αυτοκινητων και οι ασφαλιστικες ειναι απλα να τα αρπαζουν χωρις να σε καλυπτουν. Στην Ελλαδα παρα το καποιο νοικοκυρεμα που εγινε υπαρχει ακομη πολλη δουλεια να γινει. Εγω για αυτο μετεφερα το αυτοκινητο μου στο εξωτερικο και στην Ελλαδα δεν εχω πια ουτε αυτοκινητο ουτε την μηχανη που την πουλησα και ησυχασα απο τα τρελα χαρατσια που μονο στην Ελλαδα υπαρχουν

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...