Jump to content

Στην ψηφιακή τηλεόραση της ΕΡΤ τα περιφερειακά κανάλια;


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

 Στην ψηφιακή τηλεόραση της ΕΡΤ τα περιφερειακά κανάλια;

04/02/2021

1113135667_-digea.jpeg.c908b162a9f24f650082a99986aa72de.jpeg

Ο νόμος για την τηλεόραση επαναφέρει με νέους όρους το αίτημα των περιφερειακών καναλιών να αποχωρήσουν από την πλατφόρμα δικτύου της Digea και να αναλάβει τη μετάδοσή τους ο πάροχος δικτύου της ΕΡΤ. Το αίτημα επανέρχεται στο υπόμνημα που κατέθεσε η ΕΕΤΕΠ στον νέο αρμόδιο υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο, με την επισήμανση πως για αυτήν την αλλαγή «συμφωνεί και η Digea»!

Αξίζει να σημειωθεί πως η λύση αυτή είχε προκριθεί και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ιδιώτης πάροχος δικτύου μαζί με την ΕΙΤΗΣΕΕ προσέφυγαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όταν δινόταν η μάχη των τηλεοπτικών αδειών, η οποία και αποφάνθηκε πως η ΕΡΤ δεν μπορεί να αναπτύξει«εμπορικές συμφωνίες» μέσω του δικτύου ψηφιακής τηλεόρασης. Το νέο αίτημα, όπως είναι διατυπωμένο από την ΕΕΤΕΠ, υποκρύπτει τη δωρεάν μεταφορά του σήματος των περιφερειακών καναλιών από την ΕΡΤ, με επιχείρημα πως τα «περιφερειακά κανάλια είναι βασικό στοιχείο περιφερειακής ανάπτυξης».

Typologies.gr

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...