Jump to content

Δεύτερη ταχύτητα τα περιφερειακά κανάλια


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

a77bd0bca0ca4c7f39116b7e96dd729c_XL.thumb.jpg.6a577ac969ffe44b124f245b70e41158.jpg

Δεύτερη ταχύτητα τα περιφερειακά κανάλια

Τηλεόραση δυο ταχυτήτων δημιούργησε η ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης με την περιφέρεια να υφίσταται την ανισότητα τόσο σε τεχνολογικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Ο πρόεδρος της ένωσης ενημερωτικών σταθμών της περιφέρειας και ιδιοκτήτης του Κρήτη TV, Αντώνης Δημητρίου, περιέγραψε με μελανά χρώματα την υφιστάμενη κατάσταση της περιφερειακής τηλεόρασης στο συνέδριο της Salonica Electronix.

Τα ερωτήματα που έθεσε είναι σαφή: Πότε θα δοθεί ο Νέος Χάρτης συχνοτήτων και εάν θα πραγματοποιηθούν κάποιες αλλαγές στις περιφερειακές ζώνες που έχουμε ζητήσει.Η 2η μετάβαση επηρεάζει και πώς την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών; Πόσοι πολυπλέκτες θα διατεθούν στα περιφερειακά κανάλια από την Πολιτεία, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη χωρητικότητα; Θα ζητηθεί και η συνδρομή και των περιφερειακών σταθμών στην ενημέρωση του κοινού, εάν προχωρήσουμε με DVB-T2 νέες συσκευές, σε επανασυντονισμό κλπ.; Θα υπάρξει σαφές πλάνο μετάβασης από την Πολιτεία , ενημέρωση από τον πάροχο για τυχόν θέματα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της μετάβασης; Θα υπάρξει επιτέλους ισότιμη μεταχείριση τώρα, αλλά και στο μέλλον των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών με τους σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας σε τεχνικό επίπεδο, με απόλυτα ξεκάθαρους κανόνες λειτουργίας;

Όπως επεσήμανε ο Αν. Δημητρίου σήμερα τα περιφερειακά κανάλια εκπέμπονται με πολύ χαμηλή ποιότητα εικόνας εξαιτίας του κατώτατοι ορίου του 1,5-1,8 Mbit/S που δίνει η Digea για τα περιφερειακά κανάλια. «Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ένα θολό και άθλιο σήμα δίπλα στο τεχνικά άρτιο και διαυγές σήμα των Εθνικών Καναλιών που μεταδίδεται στο ανώτατο όριο, αλλά επίσης και πλήρη αδυναμία μετάδοσης «ζωντανών» εκδηλώσεων π.χ. οποιασδήποτε αθλητικής εκδήλωσης όπου ο τηλεθεατής αδυνατεί να διακρίνει που είναι η μπάλα, και πολλά άλλα ευτράπελα», επεσήμανε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως με όλα αυτά δεν υπάρχει λόγος να γίνουν επενδύσεις παραγωγής σε μηχανήματα και εγκαταστάσεις από τους περιφερειακούς σταθμούς.

Ανέφερε πως η μετάβαση σε DVB-T2 είναι μονόδρομος, αλλά είναι άγνωστες οι επιπτώσεις που θα έχει στην περιφερειακή τηλεόραση, καθώς όλα εξαρτώνται από την εμπορική πολιτική που θα ακολουθήσουν οι πάροχοι δικτύου και οι τεχνολογικές επιλογές που θα κάνουν. Αυτό που ανησυχεί τα περιφερειακά κανάλια είναι ότι για μια ακόμη φορά θα μεταφερθεί το κόστος επένδυσης για τη νέα τεχνολογία στους παρόχους περιεχομένου, αλλά και η συρρίκνωση του φάσματος.

Πηγή : Digitaltvinfo

 

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...