Jump to content

Σε 47 οικισμούς της Ηπείρου τηλεοπτικό σήμα

Αξιολογήστε το θέμα


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

21/09/2020

Σε 47 οικισμούς της Ηπείρου τηλεοπτικό σήμα

8922b09adeab8be3d9b25e5d44e62a4a_S.thumb.jpg.a009e1baebd1a36e2da3dd0607e77993.jpg

Οι κάτοικοι σε σαράντα επτά οικισμοί της Ηπείρου θα δουν επιτέλους τηλεόραση. Το πρόβλημα κρατάει από όταν το αναλογικό σήμα πέρασε στην ιστορία και εισήλθε στην καθημερινότητα όλων το ψηφιακό. Αυτό δεν έφτασε ωστόσο σε εκατοντάδες οικισμούς της ηπειρωτικής χώρας. Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναμένεται...

Οι κάτοικοι σε σαράντα επτά οικισμοί της Ηπείρου θα δουν επιτέλους τηλεόραση. Το πρόβλημα κρατάει από όταν το αναλογικό σήμα πέρασε στην ιστορία και εισήλθε στην καθημερινότητα όλων το ψηφιακό. Αυτό δεν έφτασε ωστόσο σε εκατοντάδες οικισμούς της ηπειρωτικής χώρας. Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναμένεται οριστική λύση και μάλιστα με ταχείς διαδικασίες.

Οι οικισμοί της Ηπείρου που θα καλυφθούν με τηλεοπτικό σήμα είναι 47. Επτά στο Νομό Άρτας, 23 στην Θεσπρωτία, 14 στο Νομό Ιωαννίνων και τρεις στην Πρέβεζα.

Αναλυτικά

ΑΡΤΑ

Λιμίνη, ΑΡΤΑΙΩΝ

Έλατος, ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ

Παντάνασσα ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

Ροδαυγή, ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

Αθαμάνιον, ΑΘΑΜΑΝΙΑΣ

Βουργαρέλι, ΑΘΑΜΑΝΙΑΣ

Μεγάρχη ΠΕΤΑ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Αετός ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Αμπελώνας ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Αχλαδιά ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Βαβούρι ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Γαρδίκι ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Κάτω Ξέχωρο ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Κερασοχώρι ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Κεφαλοχώρι ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Κοκκινολιθάρι ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Κουρεμάδιον ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Λεπτοκαρυά ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Λία ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Λίστα ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Άνω Παλαιοκκλήσι ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Κάτω Παλαιοκκλήσι ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Πηγαδούλια ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Ραβένη ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Ρίζο ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Φανερωμένη ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Βρυσέλλα, ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Κεφαλοχώριον, ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Λίστα, ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Χαραυγή ΦΙΛΙΑΤΩΝ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Νέα Μουσιωτίτσα ΔΩΔΩΝΗΣ

Πρωτόπαππας, ΖΙΤΣΑΣ

Βροσίνα ΖΙΤΣΑΣ

Ζωοδόχος, ΖΙΤΣΑΣ

Κουτσελιόν, ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Πέραμα, ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Ανήλιον, ΜΕΤΣΟΒΟΥ

Παρακάλαμος, ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ποντικάται ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Μονή Βελλάς ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Βρίστοβο ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Διμοκόριον ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Κάτω Λαβδάνη ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ψηλόκαστρο ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΠΡΕΒΕΖΑ

 Κερασώνα ΖΗΡΟΥ

Αγιά, ΠΑΡΓΑΣ

Κυψέλη, ΠΑΡΓΑΣ

https://www.epiruspost.gr/se-47-oikismoys-tis-ipeiroy-tileoptiko-s/

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Στον νομό Πρεβέζης ένας από τους οικισμούς...Δ.Δ.   Κερασώνα ΖΗΡΟΥ που παρ,οτι έχει αρκετά καλή λήψη εκτός κάποια λίγα σπίτια 4-5 θα έλεγα....  θα δοθεί τελικά σε όλους εξοπλισμός για την λήψη των καναλιών. Το ερώτημα βέβαια είναι τι είδος εξοπλισμός θα είναι αυτός ; μήπως δορυφορικός της Cosmote tv για να κάνουν λήψη των κρατικών και των πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια; τότε είμαι αυτόματα δικαιούχος και εγώ.:k05164::k05164:

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

digea.thumb.jpg.b2491c5972aaa9e14655784f7c3aa933.jpg

«Λευκές περιοχές» ως το… 2028!

22/09/2020

 

Μέχρι τουλάχιστον το 2028 θα συνεχιστεί το πρόγραμμα της καθολικής πρόσβασης των κατοίκων των παραμεθόριων και δύσβατων περιοχών τη χώρας στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που βρίσκεται ήδη στη Βουλή ρυθμίζει εκ νέου το ζήτημα της καθολικής κάλυψης σήματος στις λεγόμενες «λευκές περιοχές». Το πρόβλημα αφορά περίπου μισό εκατομμύριο κατοίκους της χώρας και προέκυψε από το 2014, με την ελλιπή ψηφιακή κάλυψη της χώρας από την Digea, η οποία είχε υποχρέωση να καλύψει πληθυσμιακά και όχι γεωγραφικά το 95% της Ελλάδας. Το λουκέτο στην ΕΡΤ το 2013, η οποία ήταν ο μόνος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός με σχεδόν 99% πληθυσμιακή κάλυψη, άφησε εκατοντάδες περιοχές της χώρας χωρίς τηλεοπτικό σήμα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον ν. 4563/2018 επιχείρησε να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα με επιδότηση νοικοκυριών, ώστε να αποκτήσουν τηλεοπτικό σήμα μέσω συνδρομητικής τηλεόρασης ή ελεύθερης. Μόνο η Cosmote και η Digea συμμετείχαν στο πρόγραμμα, με τριετή συμμετοχή η συνδρομητική της Cosmote και οκταετή η Digea. Μέχρι και σήμερα ελάχιστες περιοχές της χώρας έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης!

Με τις νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το έργο της καθολικής κάλυψης παρατείνεται για οκτώ έτη, ως το 2028 δηλαδή, και σε αυτό μπορούν να μετέχουν τόσο οι πάροχοι δικτύων όσο και οι πάροχοι ηλεκτρονικών επικοινωνιών που χρησιμοποιούν άλλα δίκτυα. Το ποσό της επιδότησης παραμένει στα 110 ευρώ ανά νοικοκυριό, ενώ στον κατάλογο των προς κάλυψη περιοχών εντάσσονται δεκάδες ακόμη χωριά και περιοχές.http://www.typologies.gr/leykes-perioches-os-to-2028/

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...