Jump to content

Ρυθμίσεις για τα ψηφιακά ραδιόφωνα DAB+ στο αυτοκίνητο

Αξιολογήστε το θέμα


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Ρυθμίσεις για τα ψηφιακά ραδιόφωνα DAB+ στο αυτοκίνητο

15/09/2020

radio-dab.thumb.jpg.03028f0a179a86ac755a69e45856988d.jpg

Το ψηφιακό ραδιόφωνο DAB+ έρχεται στη χώρα μας διά της πλαγίας οδού, συγκεκριμένα μέσα από τα αυτοκίνητα! Στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προβλέπεται η έκδοση υπουργικής απόφασης για την ένταξη και ανάπτυξη του ψηφιακού ραδιοφώνου, για το οποίο υπάρχει ήδη νομοθεσία από την προηγούμενη κυβέρνηση, που δεν εφαρμόζεται από το ΕΣΡ.

Η έκδοση καθίσταται αναγκαία εξαιτίας των ευρωπαϊκών εξελίξεων, καθώς στο πολυνομοσχέδιο ενσωματώνεται η Οδηγία Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και ρυθμίζεται η διαλειτουργικότητα των ραδιοφωνικών δεκτών. Όπως αναφέρεται στη ρύθμιση, «οποιοσδήποτε ραδιοφωνικός δέκτης αυτοκίνητων είναι ενσωματωμένος σε καινούργιο όχημα κατηγορίας Μ, το οποίο διατίθεται στην αγορά προς πώληση ή μίσθωση στην ελληνική αγορά από τις 21 Δεκέμβριου 2020 περιλαμβάνει δέκτη ο οποίος επιτρέπει τη λήψη και αναπαραγωγή τουλάχιστον ραδιοφωνικών υπηρεσιών που παρέχονται μέσω ψηφιακής επίγειας ραδιοφωνικής μετάδοσης».

Το DAB+ δεν βρίσκεται, μέχρι στιγμής, στις προτεραιότητες των ελληνικών ραδιοφωνικών σταθμών. Μάλιστα, ο σχετικός διαγωνισμός που είχε προκηρύξει το 2018 η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για πάροχο δικτύου κατέληξε άγονος. Υπάρχει ωστόσο ενδιαφέρον από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών για αυτές τις υπηρεσίες και η ένταξη του DAB+ στα αυτοκίνητα αναμένεται να ανοίξει το θέμα και στη χώρα μας.http://www.typologies.gr/rythmiseis-gia-ta-psifiaka-radiofona-dab-sto-aytokinito/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Συντονιστής

Και λογικά που κατέληξε άγονος ο διαγωνισμούς. Ποιος θα επενδύσει σήμερα στην ελλάδα στο dab+?? Και αντε και έστησε δύκτιο, ποιους πελάτες θα εχει? Αν δεν υποχρεωθούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί να εκπεμπουν σε dab+? Eδω και τόσα χρονια δεν έχουν λύσει το θεμα με της άδειες και ολοι εκπέμπουν με βνλ το DAB+ μας έλειπε.

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...