Jump to content

Συνεργασία ΕΡΤ – Digea στα κέντρα εκπομπής ψηφιακού σήματος


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Συνεργασία ΕΡΤ – Digea στα κέντρα εκπομπής ψηφιακού σήματος

06/08/2020digea150-190.jpg.85ad8356b9b8a29d3e8229a5249f1add.jpg

Στενότεροι γίνονται οι δεσμοί ανάμεσα στον ιδιώτη πάροχο δικτύου των ιδιωτικών καναλιών (Digea) και την κρατική τηλεόραση. Με απόφαση της διοίκησης τροποποιείται η σύμβαση του 2019, η οποία παρέτεινε την προηγούμενη συνεργασία τους για παροχή ευκολιών από το 2015, και ταυτόχρονα επεκτείνεται μέχρι και το τέλος του 2023. Σε αυτήν καθορίζονταν οι όροι συνεργασίας των δύο εταιρειών για τα κέντρα εκπομπής ανά την Ελλάδα, με συγκεκριμένο τιμολόγιο.

Με την ισχύ του νέου ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων και την αλλαγή των κέντρων εκπομπής, εξαιτίας της απώλειας του φάσματος των 700 MHz, που θα δοθεί στις τηλεπικοινωνίες, οι δύο πάροχοι δικτύου θα πρέπει να μετακινηθούν σε συχνότητες και να εγκαταστήσουν νέους πομπούς σε νέα σημεία. Τους όρους αυτής της συνεργασίας τροποποίησε η διοίκηση της ΕΡΤ με αιτιολογία ότι «το δίκτυο επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής των δύο εταιρειών είναι υπό ανάπτυξη και μέχρι σήμερα εξακολουθούν να υφίστανται θέσεις εκπομπής στις οποίες μία εκ των δύο συμβαλλόμενων δεν έχει εξασφαλίσει υποδομές ή / και ευκολίες». Έτσι, η Digea και η ΕΡΤ προσφέρουν ευκολίες εκπομπής σήματος όπου έχουν εγκατεστημένους πομπους.

Πηγή : http://www.typologies.gr/synergasia-ert-digea-sta-kentra-ekpompis-psifiakoy-simatos/

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...