Jump to content

Digea: Είμαστε πανέτοιμοι για τη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Digea: Είμαστε πανέτοιμοι για τη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση

03/07/2020digea150-190.jpg.d0c9ca7576f44dd744e4e9e0261d27b5.jpg

Αξιότιμοι κύριοι.

Διαβάσαμε με έκπληξη το δημοσίευμά σας υπό τον τίτλο «Ψηφιακές τηλεοπτικές επενδύσεις µετ’ εµποδίων για ΕΡΤ-Digeahttp://www.typologies.gr/psifiakes-tileoptikes-ependyseis-met-empodion-gia-ert-digea/  δεδομένου ότι πρόκειται για πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας , προϊόν –υποθέτουμε– στρεβλής πληροφόρησης σε ό,τι αφορά τουλάχιστον στην εταιρεία μας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλούμε να σημειωθούν τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς, ο σχεδιασμός της διάθεσης της  χρησιμοποιούμενης σήμερα από την ψηφιακή τηλεόραση φασματικής περιοχής των 700 ΜΗΖ στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την ανάπτυξη ευρυζωνικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τα δίκτυα 5G εξελίσσεται, όπως γνωρίζετε, στο πλαίσιο  του  συντεταγμένου κεντρικού κρατικού σχεδιασμού. Αυτό σημαίνει ότι οι πάροχοι δικτύου, δηλαδή η DIGEA και η ΕΡΤ οφείλουν να ακολουθούν τα χρονοδιαγράμματα και τα τεχνολογικά πρότυπα έτσι όπως τίθενται, εξελίσσονται και μεταβάλλονται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την ΕΕΤΤ.

Σε ό,τι αφορά στη DIGEA , η πραγματικότητα – σε αντίθεση με τα αναγραφόμενα στην ανάρτηση σας – είναι πως το δίκτυο μας είναι απολύτως αναβαθμίσιμο προκειμένου να προχωρήσει στην εφαρμογή της νέας τεχνολογίας εκπομπής DVB–T2 χρησιμοποιώντας τεχνολογία συμπίεσης MPEG4 ή HEVC, όπως είχε εξάλλου επισήμως ανακοινωθεί σε σχετική συνέντευξη τύπου που είχε δώσει η εταιρεία μας στις 12/7/2017. Λόγω αυτής ακριβώς της δυνατότητας του δικτύου της η DIGEA ουδέποτε αιτήθηκε, είτε γραπτώς είτε προφορικώς οιαδήποτε και οιασδήποτε χρονικής διάρκειας παράταση προκειμένου να προχωρήσει στα απαιτούμενα βήματα, διότι όπως γίνεται αντιληπτό δεν υφίστατο κανένας λόγος για να το πράξει.

Το γεγονός, τέλος, ότι το ρεπορτάζ σας για το συγκεκριμένο θέμα  συνιστά πλήρη αναστροφή της πραγματικότητας σε ό,τι αφορά στο βαθμό ετοιμότητας DIGEA – ΕΡΤ επιβεβαιώνεται και από τα αναφερόμενα σε απολογιστική επιστολή του πρώην Γ.Δ. Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ κ. Π. Φίλου, στην οποία αναφέρεται  – σε πλήρη αντιδιαστολή προς τα αναφερόμενα στο δικό σας δημοσίευμα- ότι η αντικατάσταση του συνόλου των πομπών και των αναμεταδοτών στις δύο πολυπλεξίες που διαθέτει η ΕΡΤ, αντικατάσταση που είναι απολύτως αναγκαία προϋπόθεση για τη μετάβαση από το DVB–Τ στο DVB–Τ2, θα έχει ολοκληρωθεί σταδιακά έως το 2023.

Παρακαλούμε να σημειώσετε ότι είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση προκειμένου, να αποφεύγονται ανακρίβειες στα όσα δημοσιεύονται  στον ιστότοπο www.typologies.gr  και αφορούν στην εταιρεία μας.

Με εκτίμηση,

Για την εταιρεία

«DIGEA – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.»

http://www.typologies.gr/digea-eimaste-panetoimoi-gia-ti-deyteri-psifiaki-metavasi/

Επεξεργάστηκε από ioanis
Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...