Jump to content

Digea


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Digea

107298069_1816210265205795_3148118409020626756_n.thumb.jpg.53308437c64007151bf252e2077cba77.jpg

Έλεγχος τριών σημείων σε περίπτωση προβλήματος στη λήψη του σήματος.

Οι τηλεοπτικές εγκαταστάσεις που έχουν παραμείνει αρκετό καιρό ανενεργές, όπως αυτές στις εξοχικές κατοικίες, ενδέχεται να παρουσιάζουν πρόβλημα που δημιουργήθηκε είτε από ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους στην περιοχή, είτε από φυσιολογική φθορά που κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές, λόγω της έκθεσης της εγκατάστασης στο αλάτι, εμφανίζεται συχνότερα.

Αν η τηλεόραση σας παρουσιάζει πρόβλημα στη λήψη του τηλεοπτικού σήματος και είστε βέβαιοι ότι η εκπομπή πραγματοποιείται κανονικά στην περιοχή σας (πράγμα που μπορείτε να διαπιστώσετε αρχικά ρωτώντας κάποιον περίοικο και στη συνέχεια αποστέλλοντας σχετικό ερώτημα σε εμάς μέσω του messenger για την περίπτωση που πραγματοποιούνται κάποιες εργασίες), κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα προέρχεται από την εγκατάστασή σας. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε/αντιμετωπίσετε, πραγματοποιώντας στην εγκατάστασή σας, έναν αρχικό έλεγχο τριών βασικών «σημείων»:

Ελέγξτε πρώτα από όλα, τα μέρη της εγκατάστασης που βρίσκονται εκτεθειμένα σε εξωτερικό χώρο.

Συγκεκριμένα ελέγξτε ότι η κεραία είναι σωστά στερεωμένη στη βάση της και στραμμένη προς το κέντρο εκπομπής της περιοχής σας, καθώς και ότι το καλώδιο είναι σωστά συνδεδεμένο επάνω της. Στη συνέχεια ελέγξτε την καλωδίωση σε όλο το μήκος της. Θα πρέπει να είναι άρτια και χωρίς φθορές στο εξωτερικό μέρος.

Το τρίτο σημείο που θα πρέπει να ελέγξετε, είναι οι συνδέσεις με το δέκτη. Αν όλα τα προηγούμενα είναι εντάξει και συνεχίζετε να μην λαμβάνετε το σήμα, προχωρήστε σε επανασυντονισμό του δέκτη σας ή σε επαναφορά στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις και στη συνέχεια επανασυντονισμό. Κάποιες φορές ξαφνικές διακοπές ρεύματος ενδέχεται να προκαλέσουν απώλεια ρυθμίσεων σε κάποιες συσκευές.

Αν όλα μοιάζουν εντάξει και παρόλα αυτά το πρόβλημα παραμένει, απευθυνθείτε σε κάποιον ιδιώτη τεχνικό για να σας βοηθήσει στην επίλυση του καθώς ενδέχεται το πρόβλημα που υπάρχει να μην είναι άμεσα ορατό.

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...