Jump to content

Τα δορυφορικά κανάλια κρυπτογράφησης BISS

Αξιολογήστε το θέμα


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

e3f430c569c7941111667147f52d89c4_XL.thumb.jpg.328aee4b362a0fa1af59cc07d332809b.jpg

Τα δορυφορικά κανάλια κρυπτογράφησης BISS

Με ποια κλειδιά ανοίγουν στην οθόνη σας

 

 

Τα δορυφορικά κανάλια που εκπέμπουν με κρυπτογράφηση BISS βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των φίλων της δορυφορικής λήψης. Η αποκρυπτογράφησή τους προϋποθέτει την εισαγωγή στο δορυφορικό δέκτη κατάλληλων BISS κλειδιών που ξεκλειδώνουν την εικόνα τους, κάτι που αποτελεί μια ενδιαφέρουσα όσο και απολαυστική ενέργεια για τους χρήστες. Τα κλειδιά αυτά βρίσκονται εύκολα στο internet και εισάγονται στο δέκτη είτε μέσω USB stick, είτε μέσω υπολογιστή, ενώ τα περισσότερα από αυτά δεν αλλάζουν και παραμένουν αμετάβλητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η δυνατότητα διαχείρισης κλειδιών BISS κρυπτογράφησης αποτελεί μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την αγορά ενός δέκτη από τους φίλους της δορυφορικής λήψης, ακόμα και από τους μη προχωρημένους, ενώ αρκετοί δέκτες του εμπορίου έρχονται με προ-εγκατεστημένα κλειδιά για τη διευκόλυνση των εντελώς αρχάριων. Με δεδομένο μάλιστα ότι υπάρχουν στη χώρα μας “λευκές περιοχές” που δεν καλύπτονται από το επίγειο ψηφιακό σήμα, πολλοί είναι οι χρήστες που χρησιμοποιούν τέτοιους δέκτες για να μπορούν να παρακολουθούν στην τηλεόραση τα κρυπτογραφημένα BISS κανάλια των ΕΡΤ και DIGEA από το δορυφόρο Eutelsat 3B στις 3.1 μοίρες ανατολικά. Στα κανάλια αυτά έχει προστεθεί πλέον και το ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ που έχει ξεκινήσει να εκπέμπει δοκιμαστικά από το δορυφόρο Hellas Sat στις 39Ε, τα κανάλια των οποίων διαθέτουν επίσης κρυπτογράφηση BISS. Πριν παρουσιάσουμε τα κλειδιά που θα χρησιμοποιήσετε για να ξεκλειδώσετε τα ελληνικά αλλά και άλλα ξένα κανάλια, θα αναφερθούμε πρώτα στο σύστημα BISS και τον τρόπο χειροκίνητης εισαγωγής των κλειδιών αυτής της κρυπτογράφησης.

Σύστημα κρυπτογράφησης BISS (Basic Interoperable Scrambling System)

Το βασικό διαλειτουργικό σύστημα κρυπτογράφησης BISS είναι ένα σύστημα κρυπτογράφησης δορυφορικού σήματος, το οποίο είναι προϊόν της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU) με μια κοινοπραξία κατασκευαστών αποκωδικοποιητών. Πριν την ανάπτυξη του BISS οι δορυφορικές μεταδόσεις χρησιμοποιούσαν περιστασιακά ιδιόκτητες μεθόδους κρυπτογράφησης. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας δημιουργίας ενός συστήματος κρυπτογράφησης ανοιχτής πλατφόρμας έφερε τη γέννηση του BISS, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού.

Όπως και στα υπόλοιπα συστήματα κρυπτογράφησης, έτσι και στο BISS η κρυπτογράφηση προγραμμάτων βασίζεται στον αλγόριθμο DVB-CSA. Για την κρυπτογράφηση των μεταδόσεων χρησιμοποιούνται δύο βασικοί τύποι BISS, το BISS-1 και το BISS-E. Οι μεταδόσεις BISS-1 διαθέτουν προστασία ενός 12ψήφιου δεκαεξαδικού "κλειδιού συνεδρίας" που συμφωνείται από τις πλευρές εκπομπής και λήψης πριν από το ξεκίνημα της μετάδοσης. Το κλειδί εισάγεται στον κωδικοποιητή αλλά και στον αποκωδικοποιητή, αποτελώντας έτσι μέρος της κρυπτογράφησης του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος, ώστε κάθε δέκτης με δυνατότητα υποστήριξης BISS και το σωστό κλειδί να μπορεί να αποκρυπτογραφεί το σήμα. Για το BISS-E ακολουθείται μια διαφορετική διαδικασία, σύμφωνα με την οποία ο κάτοχος δικαιωμάτων περιεχομένου έχει αποθηκεύσει ένα μυστικό κλειδί BISS στον αποκωδικοποιητή, το οποίο είναι άγνωστο στο χρήστη. Στη συνέχεια, στέλνεται στο χρήστη ένας 16ψήφιος δεκαεξαδικός κωδικός, ο οποίος εισάγεται στον αποκωδικοποιητή ως "κλειδί συνεδρίας". Το κλειδί αυτό με μαθηματικό τρόπο συνδυάζεται εσωτερικά με το μυστικό κλειδί BISS, ώστε να υπολογιστεί το κλειδί BISS-1 που θα αποκρυπτογραφήσει το σήμα. Η κρυπτογράφηση BISS-E ικανοποιεί τις ανάγκες γρήγορης και απλής κωδικοποίησης κι έτσι εφαρμόζεται από την EBU σε δορυφορικά feeds με μεταδόσεις σπουδαίων αθλητικών γεγονότων, όπως είναι οι αγώνες του UEFA Champions League. Επίσης, αρκετά από τα δορυφορικά κανάλια που χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία επίγειων ψηφιακών αναμεταδοτών, εκπέμπουν με κρυπτογράφηση BISS. Οι πάροχοι που εκπέμπουν τα κανάλια αυτά δεν επιθυμούν κατά βάθος την κρυπτογράφηση των μεταδόσεών τους, κάτι που όμως γίνεται αναγκαστικά για λόγους προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων. To BISS διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα συστήματα κρυπτογράφησης στο γεγονός ότι δε χρησιμοποιείται για την αποκωδικοποίηση προγραμμάτων smart card που θα άλλαζε τα κλειδιά αυτόματα. Έτσι, τα περισσότερα κλειδιά BISS παραμένουν αμετάβλητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που κάνει την εύρεσή τους στο internet εύκολη.

Χειροκίνητη εισαγωγή κλειδιών BISS σε δορυφορικούς δέκτες

Στους δέκτες του εμπορίου που έχουν δυνατότητα να διαχειρίζονται κλειδιά BISS η εισαγωγή κλειδιών πραγματοποιείται μέσω του μενού για κάθε κανάλι ξεχωριστά, ή μέσω USB stick που περιέχει αρχείο έτοιμης λίστας με κωδικούς καναλιών. Ορισμένοι δέκτες που λειτουργούν με ανεπίσημο λογισμικό διαθέτουν κρυφό μενού με κατάλογο κλειδιών και για την ενεργοποίηση του απαιτείται η πληκτρολόγηση ενός κωδικού. Για τους δέκτες Enigma2 ακολουθείται διαφορετική διαδικασία εισαγωγής των κλειδιών BISS. Κυκλοφορούν στο internet έτοιμα αρχεία softcam.key που περιλαμβάνουν κατάλογο κλειδιών, τα οποία συνεργάζονται με τους emulator που χρησιμοποιούνται στο κάθε image. Ένα τέτοιο αρχείο ο χρήστης θα πρέπει να το αποστείλει στον κατάλληλο φάκελο (π.χ. /var/keys) του δέκτη, διαδικασία που πραγματοποιείται με τη χρήση ενός προγράμματος FTP client από τον υπολογιστή. Η αποκρυπτογράφηση καναλιών BISS επιτυγχάνεται επίσης από όλους τους δέκτες που διαθέτουν Common Interface, εφόσον δεχτούν κατάλληλο BISS CAM (Conditional Access Module), το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε επαγγελματικά Compact Headend διανομής τηλεοπτικού σήματος.

Τα κανάλια BISS μπορούν να αποκρυπτογραφούνται και με χρήση δορυφορικών καρτών DVB που είναι εγκατεστημένες σε υπολογιστή, κάτι που γίνεται μέσω του plug-in Vplug. Τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης των καναλιών περιλαμβάνονται μέσα σε αρχείο v_sids.db που μπορεί να βρεθεί από το χρήστη στο διαδίκτυο, ενώ μπορούν να προστεθούν κλειδιά και χειροκίνητα μέσω του editor του Vplug από τον υπολογιστή.

Δορυφορικά κανάλια BISS με τα κλειδιά τους

Hellas Sat 39.0E

ERT 1, ERT 2, ERT HD (12.223H – 13.381 – 3/4 - DVB-S2/QPSK): Τα κανάλια ανήκουν στο πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ που εκπέμπει δοκιμαστικά με κρυπτογράφηση BISS από τον Hellas Sat, το οποίο περιλαμβάνει την ΕΡΤ 3 και το κανάλι της Βουλής που εκπέμπουν χωρίς κωδικοποίηση. Τα κρυπτογραφημένα κανάλια εκπέμπουν όμως χωρίς αναγνωριστικό flag και δεν ανοίγουν στους περισσότερους δέκτες, εκτός των Enigma2 και αυτών που διαθέτουν ανεπίσημο λογισμικό με κατάλληλο patch.

(A1 B2 C3 16 D4 E5 F8 B1)

 

ASTRA 31.5E

VTV Belarus (BTB) (11.758H – 27.500 – 3/4 - DVB-S/MPEG-4): Το VTV Belarus (BTB) είναι ένα ψυχαγωγικό κανάλι της Λευκορωσίας, το οποίο εμφανίστηκε ως μετεξέλιξη του καναλιού "First music". Παρουσιάζει τηλεοπτικές σειρές, ενημερωτικά προγράμματα, ταινίες και μουσικά βίντεο. Απευθύνεται κυρίως σε ηλικίες 10 έως 45 ετών.

(11 11 11 33 11 11 11 33)

 

EUTELSAT 21.5E

Topaz Tazı Yarışı 1 (11.394H – 2.690 – 3/4 - DVB-S2/QPSK): Είναι κανάλι από το Αζερμπαϊτζάν και ανήκει στο μεγαλύτερο bookmaker της χώρας, το Topaz. Όπως είναι φυσικό, η θεματολογία του ασχολείται αποκλειστικά με το στοίχημα, ενώ προβάλλει και αγώνες κυνοδρομιών. Εδώ και μερικά χρόνια το Topaz είναι ο κύριος χορηγός της ποδοσφαιρικής Premier League του Αζερμπαιτζάν.

(Α9 Ε7 46 D6 83 58 Ε5 C0)

MBC Maghreb Al-Arabia (11.582V – 2.850 – 7/8 - DVB-S/MPEG-2): Είναι αραβικό κανάλι που μεταδίδει πρόγραμμα με ποικίλης ύλης περιεχόμενο και ανήκει στον όμιλο MBC (Middle East Broadcasting Center), με έδρα το Ντουμπάι.

(12 AB 34 F1 CD 56 EF 12)

 

EUTELSAT 16.0E

Kanal D (12.564V – 3.617 – 3/4 - DVB-S/MPEG-2): Είναι ένα ρουμάνικο ψυχαγωγικό κανάλι που ανήκει στον όμιλο Μ.Μ.Ε. Doğan Holding, ιδιοκτησίας του Aydın Doğan. Το πρόγραμμά του έχει μεγάλη ποικιλία και περιλαμβάνει ενημερωτικές εκπομπές, γνωστές τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, τηλεπαιχνίδια, αθλητικές εκπομπές και άλλο περιεχόμενο.

(AF C4 8D 97 00 00 8F DA)

SIC Internacional (12.569H – 3.703 – 7/8 - DVB-S/MPEG-2): Πρόκειται για τη διεθνή έκδοση του καναλιού SIC και απευθύνεται σε Πορτογάλους που ζουν εκτός της χώρας τους. Διαθέτει πλούσιο πρόγραμμα με δελτία ειδήσεων, τηλεπαιχνίδια, εκπομπές μόδας, talkshows, τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, αθλητικές εκπομπές και πολλά άλλα.

(12 45 78 CF 87 54 21 FC)

National TV (12.717H – 6.403 – 3/4 - DVB-S2/QPSK): Πρόκειται για ένα ιδιωτικό κανάλι της Ρουμανίας, το οποίο μεταδίδει πολιτικές εκπομπές, Reality show, δημοφιλείς σειρές, ταινίες και άλλα ενδιαφέροντα προγράμματα.

(45 F2 74 53 68 88 25 2F)

National 24 Plus (12.717H – 6.403 – 3/4 - DVB-S2/QPSK): Άλλο ένα ρουμάνικο κανάλι, με πρόγραμμα για όλη την οικογένεια. Μεταδίδει ειδήσεις για την πολιτική, την οικονομία και όλα τα σπορ, ταινίες, γνωστές σειρές και διάφορα προγράμματα δικής του παραγωγής.

(CD EF 12 CE 56 78 90 5E)

ALB-007 RTSH (12.639H - 10.833 - 3/5 - DVB-S2/8PSK): Το κανάλι ανήκει στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Αλβανίας, που ιδρύθηκε το 1938 στα Τίρανα. Προβάλλει ποικίλο πρόγραμμα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς RTSH 1, RTSH 2 και RTSH Sport, απευθυνόμενο κυρίως στους Αλβανούς που ζουν στο εξωτερικό.

(11 11 11 33 11 11 11 33)

 

EUTELSAT 10.0E

Al Rasheed TV (11.033V - 2.500 - 3/4 - DVB-S2/8PSK): Πρόκειται για ένα ιρακινό κανάλι που ανήκει στον Saad Asem Al-Janabi και έχει έδρα τη Βαγδάτη. Το πρόγραμμα του διαθέτει μεγάλη ποικιλία και περιλαμβάνει ειδησεογραφικά προγράμματα, δραματικές, κωμικές και άλλες ταινίες.

(20 18 20 58 17 20 16 4D)

AMC Africa (11.638H – 5.300 – 5/6 - DVB-S/MPEG-2): Πρόκειται για μια ξεχωριστή έκδοση του διεθνούς τηλεοπτικού καναλιού AMC και είναι ο αντικαταστάτης του καναλιού MGM από την 1η Δεκεμβρίου του 2014. Το πρόγραμμά του προβάλλει ταινίες από τα Universal Studios, Paramount Pictures, 20th Century Fox και Sony Pictures Entertainment.

(15 9A CD 7C EB F6 14 F5)

 

ASTRA 4.8E

Dacha (11.747V - 30.000 - 3/4 - DVB-S2/8PSK): Είναι ένα ουκρανικό θεματικό κανάλι που το περιεχόμενό του απευθύνεται σε ανθρώπους που ζουν σε εξοχικές κατοικίες. Τα προγράμματά του ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τις κατασκευές και δίνουν πρακτικές συμβουλές στους τηλεθεατές.

(AA BB CC 00 CC BB AA 00)

Epoque (11.747V - 30.000 - 3/4 - DVB-S2/8PSK): Πρόκειται για ουκρανικό κανάλι με ντοκιμαντέρ για προσωπικότητες, γεγονότα, εφευρέσεις και ανακαλύψεις που επηρέασαν την ιστορία της ανθρωπότητας.

(A1 B2 C3 00 C3 B2 A1 00)

FilmUaDrama (11.747V - 30.000 - 3/4 - DVB-S2/8PSK): Εδώ έχουμε άλλο ένα ουκρανικό κανάλι, το πρόγραμμα του οποίου εξειδικεύεται στην προβολή εμπορικών τηλεοπτικών σειρών που παράγονται από τον όμιλο FILM.UA.

(38 04 45 81 36 94 01 CB)

1+1 International (11.766H – 27.500 – 2/3 - DVB-S/MPEG-2): Είναι η διεθνής έκδοση του ουκρανικού καναλιού 1+1 και απευθύνεται στους Ουκρανούς που ζουν στο εξωτερικό. Το πρόγραμμά του βασίζεται στην TSN και η παραγωγή του γίνεται από  το Κίεβο. Μεταδίδει ενημερωτικές εκπομπές, talk shows, ντοκιμαντέρ, δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, γυναικείες εκπομπές μόδας και ομορφιάς, reality show μαγειρικής και άλλα προγράμματα για όλη την οικογένεια.

(1A 2B 3C 81 4D 5E 6F 1A)

Telekanal Ukraina (12.073V – 27.500 – 3/4 - DVB-S/MPEG-2): Πρόκειται για ουκρανικό κανάλι που ανήκει στον όμιλο Media Group Ukraine, εκπέμπει από το 2003 και μεταδίδει πρόγραμμα με ποικιλία από ενημερωτικές εκπομπές, τηλεοπτικές ταινίες, σειρές και άλλο περιεχόμενο.

(А5 EB 22 B2 57 6F 50 16)

34 Telekanal (12.130V – 27.500 – 3/4 - DVB-S/QPSK): To κανάλι αυτό αποτελεί το δημοφιλέστερο τηλεοπτικό σταθμό του Dnipropetrovsk και μεταδίδει σε 24ωρη βάση ενημερωτικό πρόγραμμα με μεγάλη ποικιλία θεμάτων.

(A5 EB 22 B2 57 6F 75 3B)

NLO TV (12.130V – 27.500 – 3/4 - DVB-S/MPEG-2): Άλλο ένα ουκρανικό κανάλι που ανήκει στον όμιλο Media Group Ukraine, το οποίο εκπέμπει πρόγραμμα που απευθύνεται σε νεανικό κοινό. Περιλαμβάνει τηλεοπτικές σειρές δικής του παραγωγής και ψυχαγωγικά παιχνίδια για νέους, προβάλλει όμως και δημοφιλείς διεθνείς νεανικές σειρές και ταινίες, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις κωμωδίες.

(A5 EB 22 B2 57 6F 25 EB)

Inter+ (12.399V – 27.500 – 3/4 - DVB-S/QPSK): Πρόκειται για τη διεθνή έκδοση του ουκρανικού Inter και είναι άλλο ένα τηλεοπτικό κανάλι που απευθύνεται στους ουκρανούς που ζουν στο εξωτερικό. Εκπέμπει από το 2013 και μεταδίδει ειδήσεις, μουσική, τηλεοπτικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, παιδικά και πολλά άλλα προγράμματα.

(12 34 AC F2 12 34 AC F2)

 

EUTELSAT 3.1E

2M National (12.526 – 4.444 – 3/4, DVB-S2/8PSK): Είναι ένα δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι του Μαρόκο και μεταδίδει πρόγραμμα με ειδήσεις, ταινίες, σπορ και μουσική. Δε μεταδίδει δορυφορικά κινηματογραφικές ταινίες του Hollywood και αμερικάνικες τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς κατέχει τα δικαιώματα τους μετάδοσής τους εντός του Μαρόκο.

(20 13 02 35 2E AD 01 DC)

2M MENA (12.526 – 4.444 – 3/4, DVB-S2/8PSK): Πρόκειται για την έκδοση MENA του καναλιού 2M και μεταδίδει το ίδιο πρόγραμμα με το προηγούμενο, με διαφορετικό όμως κλειδί.

(20 13 02 35 2E AD 03 DE)

Alpha TV, ANT1, Open Beyond (12.702H – 13.960 – 3/5, DVB-S2/QPSK): Είναι τα κανάλια του πρώτου μπουκέτου της DIGEA και το ενδιαφέρον για τη λήψη τους τεράστιο, κυρίως για τους κατοίκους περιοχών της Ελλάδας που δεν καλύπτονται από το επίγειο σήμα, αλλά και για όσους ζουν στο εξωτερικό.

(11 11 11 33 11 11 11 33)

Makedonia TV, SKAI, STAR (12.720H – 13.960 – 3/5, DVB-S2/QPSK): Είναι τα κανάλια που αποτελούν το δεύτερο μπουκέτο της DIGEA.

(11 11 11 33 11 11 11 33)

ERT 1, ERT 2 ERT HD (12.734 – 16.750 – 3/5, DVB-S2/QPSK): Για τα κανάλια αυτά ισχύουν ακριβώς τα ίδια που αναφέραμε στο δορυφόρο Hellas Sat.

(A1 B2 C3 16 D4 E5 F8 B1)

 

TELSTAR 15.0W

ESPN Caribbean (12.609H – 7.522 – 3/4, DVB-S/MPEG-2): Πρόκειται για ειδική έκδοση του διεθνούς καναλιού ESPN που προορίζεται για τις περισσότερες χώρες της Καραϊβικής, μεταδίδοντας κυρίως αμερικάνικα σπορ, χωρίς να λείπει το ποδόσφαιρο και τα άλλα αθλήματα.

(11 47 52 AA 68 39 EA 8B)

ESPN (2 Caribbean) Syndication (12.609H – 7.522 – 3/4, DVB-S/MPEG-2): Άλλη μία έκδοση του ESPN, θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι τα κλειδιά των καναλιών αυτών αλλάζουν συνεχώς.

(41 23 85 E9 76 90 CB D1)

 

Ανακεφαλαιώνοντας

Όσοι ασχολούνται “ζεστά” με τα κανάλια BISS θα παρατηρήσουν ότι η ποσότητα τους σταδιακά λιγοστεύει. Παρόλα αυτά το ενδιαφέρον για τη λήψη τους παραμένει αυξημένο, κυρίως για εκείνα που καλύπτουν τις ανάγκες των χρηστών που κατοικούν σε λευκές περιοχές επίγειου ψηφιακού σήματος. Δυνατότητα διαχείρισης κλειδιών BISS έχουν πλέον και οι οικονομικότεροι δορυφορικοί δέκτες της αγοράς, κάνοντας έτσι τη λήψη κρυπτογραφημένων καναλιών προσιτή για όλους. Αρκετές φορές μάλιστα τα κλειδιά BISS μπορούν να ξεκλειδώσουν και premium περιεχόμενο, καθώς εμφανίζονται ευκαιριακά δορυφορικά feeds που χρησιμοποιούνται για την αναμετάδοση σπουδαίων αθλητικών γεγονότων από κανάλια σε διάφορες χώρες, εκπέμποντας το σήμα τους με κρυπτογράφηση BISS. Συνήθως τα κλειδιά αυτά κυκλοφορούν σε ξένα -κυρίως-δορυφορικά forums στο internet πριν, ή λίγο μετά την έναρξη των αγώνων.

Πηγή : Digitaltvinfo

 

Link to comment
Share on other sites

  • Super Συντονιστής

Ευχαριστουμε πολυ χρισημη ενημερωση

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Γι,αυτό είμαστε εδώ  στις επάλξεις Δημήτρη......για την ενημέρωση του κόσμου.

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Hellas Sat 39.0E

ERT 1, ERT 2, ERT HD (12.223H – 13.381 – 3/4 - DVB-S2/QPSK): Τα κανάλια ανήκουν στο πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ που εκπέμπει δοκιμαστικά με κρυπτογράφηση BISS από τον Hellas Sat, το οποίο περιλαμβάνει την ΕΡΤ 3 και το κανάλι της Βουλής που εκπέμπουν χωρίς κωδικοποίηση. Τα κρυπτογραφημένα κανάλια εκπέμπουν όμως χωρίς αναγνωριστικό flag και δεν ανοίγουν στους περισσότερους δέκτες, εκτός των Enigma2 και αυτών που διαθέτουν ανεπίσημο λογισμικό με κατάλληλο patch...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Αυτή η λέξη  ( εκπέμπει δοκιμαστικά) δεν μου αρέσει καθόλου, ίσως εχουν στο νου τους κάποια στιγμή η ΕΡΤ να  εκπέμψει σε Stream οπότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν για πολλούς φίλους.αλλά μέχρι τότε έχει ο .....θεός.

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...