Jump to content

Άγνωστος ο αριθμός των πελατών της Vodafone TV που πληρώνουν συνδρομή


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Άγνωστος ο αριθμός των πελατών της Vodafone TV που πληρώνουν συνδρομή

02/06/2020HBO-VODAFONE.thumb.jpg.7f8dfdb6a9ed531924bcfdbc3bb98bd2.jpg

Η Vodafone δεν ανακοινώνει στοιχεία για τον αριθμό των συνδρομητών που πληρώνουν για να παρακολουθήσουν την υπηρεσία Vodafone TV. Από τις ανακοινώσεις της εταιρείας δεν προκύπτει πόσοι είναι οι πελάτες της Vodafone που έχουν λάβει την υπηρεσία προκειμένου να τη γνωρίσουν και ποιοι πληρώνουν συνδρομή για να δουν τα προγράμματα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών –πλην της Forthnet–, οι οποίες δεν ανακοινώνουν ξεχωριστά οικονομικά στοιχεία για τη δραστηριότητα στη συνδρομητική τηλεόραση.

Έτσι, για παράδειγμα, δεν γνωρίζει το κοινό ποιο είναι το ύψος της συμφωνίας με την HBO για τη μετάδοση ταινιών και σειρών από την ταινιοθήκη του αμερικανικού δικτύου κατά αποκλειστικότητα στην Ελλάδα. Πάντα υπάρχει η υποψία ότι συντρέχει η περίπτωση της σταυροειδούς επιδότησης, μεταφέροντας ενδεχομένως έσοδα, π.χ., από την κινητή τηλεφωνία στη συνδρομητική τηλεόραση. Κάτι που είναι στο πεδίο αρμοδιότητας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, χωρίς δεύτερη σκέψη, αφού επηρεάζει σημαντικά τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και τις τιμές.

 Διαβούλευση χωρίς απόφαση από το 2018

Επίσης, με ευθύνη του ΕΣΡ, υπάρχει η εκκρεμότητα έκδοσης των αποφάσεων σχετικά με τα ποσά που θα πληρώνουν οι τηλεπικοινωνιακοί φορείς για τις υπηρεσίες τηλεόρασης που μέσω internet προσφέρουν στους συνδρομητές. Η Vodafone έχει τη Vodafone TV και η Wind τη Wind Vision. Η διαβούλευση της Αρχής έγινε στις 2/11/2018 στα γραφεία του ΕΣΡ, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου, του αντιπροέδρου, δικηγόρων και οικονομολόγων της Αρχής με εκπροσώπους των εταιρειών που παρέχουν συνδρομητικές τηλεοπτικές υπηρεσίες μέσω δορυφόρου και ευρυζωνικών δικτύων (Nova, Cosmote,Vodafone και Wind).

Υπάρχει η ΚΥΑ 144/2018 για την καταβολή του εφάπαξ ανταλλάγματος για την έναρξη παροχής των ως άνω υπηρεσιών αλλά και το ζήτημα της πληρωμής του ετήσιου τέλους, με κλιμακούμενο ποσοστό επί του τζίρου, που ξεκινάει από το 0,5% και φτάνει στο 3%. Τόσο η Forthnet Media, όσο και η ΟΤΕ ΑΕ έχουν καταβάλει το εφάπαξ οικονομικό αντάλλαγμα και πληρώνουν και το ετήσιο τέλος. Από το ΕΣΡ δεν υπάρχει καμία νεότερη ενημέρωση ύστερα από… 18 μήνες.http://www.typologies.gr/agnostos-o-arithmos-ton-pelaton-tis-vodafone-tv-poy-plironoyn-syndromi/

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...