Jump to content

Διεθνής συντονισμός στα UHF για την τηλεόραση


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

digea150-190.jpg.abbfecf0af9709fb29b8f9ec1ab5d874.jpg

Διεθνής συντονισμός στα UHF για την τηλεόραση

31/05/2020

 

Διεθνής συντονισμός με τις όμορες χώρες θα επιδιωχθεί από την ελληνική κυβέρνηση για την τηλεόραση. Προηγήθηκε η έκδοση του νέου ψηφιακού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο η ΕΡΤ και η Digea οφείλουν ως το τέλος του 2020 να μετακινηθούν στο μειωμένο φάσμα των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποφασίστηκε νέος διαγωνισμός για την πρόσληψη –και πάλι– εξωτερικού συμβούλου, ο οποίος θα παρέχει υπηρεσίες για τον συντονισμό με τις όμορες χώρες στη ζώνη συχνοτήτων VHF και UHF και τη δημιουργία προτάσεων εφαρμογής του Χάρτη Συχνοτήτων Ραδιοφωνικής Ευρυεκπομπής και του Χάρτη Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής Τηλεοπτικού Σήματος.Το κόστος ανέρχεται σε 74.400 ευρώ.

 

Ο διεθνής συντονισμός είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ειδικά μετά την αλλαγή του χάρτη συχνοτήτων και κυρίως όταν θα εφαρμοστεί το νέο ψηφιακό σύστημα του DVB-Τ2. Οι χώρες με τις οποίες υπάρχουν θέματα παρεμβολών είναι η Βόρεια Μακεδονία, η Ιταλία, η Τουρκία και σε μικρότερο βαθμό η Αλβανία και η Βουλγαρία. Σε όλες αυτές τις χώρες υπάρχει επίσης καθυστέρηση στη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης, ενώ ήδη η Ιταλία έλαβε απόφαση για παράταση κατά έναν χρόνο, από το 2020 στο 2021.http://www.typologies.gr/diethnis-syntonismos-sta-uhf-gia-tin-tileorasi/

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...