Jump to content

doriforiki.forumgreek.com

Μέλος
  • Μηνύματα

    59
  • Εγγραφή

  • Συνδέθηκε

  • Πόντοι

    3

Δραστική Δημιουργία

  1. Like
    doriforiki.forumgreek.com got a reaction from Michaeldx στο Καλές Γιορτές   
    Αντευχόμαστε
  2. Ευχαριστώ
    doriforiki.forumgreek.com got a reaction from Δημητρης στο Καλές Γιορτές   
    Αντευχόμαστε
  3. Like
    doriforiki.forumgreek.com got a reaction from Admin στο Super Tv στις 45 ή 46 ανατολικά   
    Κάναμε αναζήτηση σήμερα, τυφλή, στον δορυφορικό μας δέκτη στις 45 και 46 μοίρες ανατολικά (είναι πολύ κοντά οπότε με την ίδια τυφλή αναζήτηση εγγράφονται κανάλια και από τους δύο δορυφόρους). Μεταξύ άλλων πιάσαμε το Super TV. Κάνοντας μια περιήγηση στις ειδικές ιστοσελίδες που έχουν όλα τα κανάλια, δεν βρήκαμε τίποτα. Στηn ιστοσελίδα τού ίδιου τού καναλιού, είδαμε ότι είναι στον δορυφόρο στις 68,5 μοίρες ανατολικά, ενώ στο lyngsat αναφέρεται ότι είναι και στον δορυφόρο στις 83 μοίρες ανατολικά.
    Το κανάλι δεν το είδαμε, απλώς το είδαμε σαν ονομασία στον δέκτη μας, την ώρα που έκανε αναζήτηση και κατέγραφε τα κανάλια.
    Μια και υπάρχουν διάφορα κανάλια από διάφορες χώρες με το όνομα αυτό, εντός τών επόμενων ημερών θα το δούμε για να πληροφορηθούμε το από ποια χώρα εκπέμπει επίγεια, για να βεβαιωθούμε για την έλλειψη πληροφόρησης στους συγκεκριμένους δορυφόρους, από τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες.
  4. Like
    Ο doriforiki.forumgreek.com αντέδρασε to Δημητρης στο Οδηγός εγκατάστασης polar mount   
    Ο παλαιότερος τρόπος εγκατάστασης συστήματος κινητού κατόπτρου προϋποθέτει την χρήση βάσης σχεδιασμένης για να συνδεθεί με μοτέρ (βάση polar mount) και χρήση 4 επιπλέον καλωδίων που συνδέονται στο μοτέρ εκτός από το ομοαξονικό καλώδιο. Μια εγκατάσταση με χρήση βάσης polar mount με μοτέρ (actuator) είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα αλλά η μόνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάτοπτρα πάνω από 1,40m.
    Υλικά για εγκατάσταση δορυφορικής κεραίας
    Για τη εγκατάσταση μιας δορυφορικής κεραίας κινούμενης σε βάση polar mount χρειαζόμαστε.
    Δορυφορικό κάτοπτρο σε διάσταση που εξαρτάται από την πυκνότητα ισχύος του σήματος του ασθενέστερου δορυφόρου που θέλουμε να πετύχουμε λήψη στην περιοχή που θα εγκαταστήσουμε την δορυφορική κεραία.
    Βάση polar mount συγκράτησης του κατόπτρου.
    Βάση στήριξης κατόπτρου (ιστός) με τα κατάλληλα ούπα και στριφώνια
    Υγρή Σιλικόνη ή αντίστοιχο υλικό στεγανοποίησης για να στεγανοποιήσουμε τις τρύπες που ανοίξαμε για την βάση στήριξης.
    Μοτέρ (actuator) ανάλογο με το κάτοπτρο.
    LNB (ενισχυτής χαμηλού θορύβου, κυματοδηγός, πολωτής).
    Αγωγός Μεταφοράς Σήματος 75Ω (ομοαξονικό καλώδιο).
    4 αγωγοί για μεταφορά τάσης και ελέγχου του μοτέρ (προτείνετε καλώδιο 4 X 1 mm).
    Συνδετήρες (βύσματα) τύπου F, για την σύνδεση του καλωδίου στην έξοδο του LNB και στην είσοδο του δέκτη.
    Δορυφορικός δέκτης με ενσωματωμένο positioner ή αυτόνομη συσκευή positioner
    Εργαλεία για την κατασκευή
          
    Ηλεκτρικό δράπανο για να τρυπήσουμε στο έδαφος που θα τοποθετήσουμε τον ιστό.
    Κλισιόμετρο ή Αλφάδι για να ευθυγραμμίσουμε τον ιστό και μια Πυξίδα για να στρέψουμε σωστά το κάτοπτρο.
    Κλειδιά, Πένσα και Κατσαβίδια για να συναρμολογήσουμε και να σφίξουμε το κάτοπτρο.
    Ξυράφι για να τοποθετήσουμε τα βύσματα τύπου F στο ομοαξονικό καλώδιο.
    Πεδιόμετρο (ή ένας προ συντονισμένος δορυφορικός δέκτης και μια τηλεόραση)
    Εγκατάσταση δορυφορικής κεραίας
    Η βάση στήριξης της όλης εγκατάστασης πρέπει να είναι απολύτως κατακόρυφη! Μόνο με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίζεται την λήψη όλου του γεωστατικού τόξου από το οποίο εκπέμπουν οι δορυφόροι. Χρησιμοποιούμε ένα κλινόμετρο ή ένα αλφάδι για να ελέγχουμε τον ιστό ως προς την καθετότητά του, κατά δύο διευθύνσεις κάθετες μεταξύ τους (x και y). Πιθανόν να χρειαστούν και ροδέλες που θα τις τοποθετηθούν κάτω από τα «πόδια» του ιστού για να εξασφαλίσουμε την καθετότητα αν χρησιμοποιούμε ιστό εδάφους. (Για κάθε άλλο είδος ιστού κάνουμε τις κατάλληλες ενέργειες). Το σημείο που θα επιλέξουμε για την τοποθέτηση της βάσης θα πρέπει να εξασφαλίζει καλή ορατότητα χωρίς εμπόδια, προς το νότια και εύρος λήψης από -75° έως +75° σε σχέση με τον άξονα βορρά - νότου.

    Αφού έχουμε εγκαταστήσει σωστά (εντελώς κάθετα) τον κατάλληλο ιστό τοποθετούμε το polar mount επάνω του και βιδώνουμε χαλαρά τις βίδες που του επιτρέπουν στροφή γύρω από κατακόρυφο άξονα (κίνηση αριστερά - δεξιά). Θα πρέπει το polar mount να μπορεί να στραφεί χειροκίνητα αριστερά - δεξιά για να κεντράρουμε το πιάτο στον νότο στην συνέχεια.
    Τοποθετούμε το δορυφορικό κάτοπτρο και το μοτέρ (actuator) στην βάση.
    Συνδέουμε το actuator με το positioner και κάνουμε έλεγχο για την σωστή λειτουργία του actuator. Αν τοποθετήσουμε το actuator αριστερά από την βάση του polar mount, όπως βλέπουμε το πιάτο από πίσω, θα πρέπει όταν δίνουμε εντολή, μέσω του positioner, να στραφεί το πιάτο ανατολικά, το actuator να μαζεύεται προς τα μέσα, ενώ όταν δίνουμε εντολή να στραφεί δυτικά να βγαίνει προς τα έξω. Σε περίπτωση που συμβαίνει το αντίθετο, αλλάζουμε τα καλώδια της τροφοδοσίας στο actuator (το + στο - και το - στο +).

    Πριν συνδέσουμε το actuator με το πιάτο ελέγχουμε τα μηχανικά όριά του και αν χρειάζεται τα ρυθμίζουμε: Από το positioner δίνουμε εντολή στο μοτέρ να κινηθεί όσο «ανατολικά» γίνεται και ελέγχουμε ώστε να μαζεύεται μέσα όλο, μέχρι ένα σημείο λίγο πριν το τέλος της διαδρομής του. Όμοια θα ελέγχουμε και αν βγαίνει όλο έξω όταν του δίνουμε εντολή να στραφεί δυτικά. (Τα actuator έχουν διακόπτες ασφαλείας δηλαδή μηχανικά όρια ώστε να σταματάνε σε κάποιο σημείο και να μην καίγονται ή να παραμορφώσουν το κάτοπτρο όταν η κίνηση είναι πλέον αδύνατη ή συναντά φυσικό εμπόδιο). Συμβουλευόμαστε το manual του actuator για τις ρυθμίσεις αυτές.
    Συνδέουμε το actuator με το polar mount και με το δορυφορικό πιάτο, μέσω των ειδικών συνδέσμων που τα συνοδεύουν. Μετράμε την συνολική διαδρομή του actuator ώστε να βρούμε το μέσον της. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να βρίσκεται το actuator, για να κεντραριστεί το πιάτο στο νότο.
     Σφίγγουμε τα παξιμάδια του συνδέσμου του actuator με το polar mount, έτσι ώστε το πιάτο να είναι στο ανώτερο σημείο του. (να μην γέρνει ούτε αριστερά ούτε δεξιά).

    Επιλέγουμε σε σχέση με την περιοχή που θα γίνει η εγκατάσταση τον κοντινότερο δορυφόρο (με ικανή λήψη) στον πραγματικό νότο της περιοχής.
    Υπολογίζουμε το elavation (ανύψωση) και το declination (απόκλιση) που του αντιστοιχεί, στην περιοχή που γίνεται η εγκατάσταση.
    Τοποθετούμε το declination angle που υπολογίσαμε στην βάση. Η ρύθμιση βρίσκεται συνήθως στο κάτω μέρος της διαβάθμισης της βάσης του πιάτου με πεδίο τιμών από 0° έως 10°.
    Σφίγγουμε τις βίδες κανονικά.
    Τοποθετούμε στο polar mount το elevation που υπολογίσαμε. Σφίγγουμε και εδώ τις βίδες σε τέτοιο βαθμό, ούτως ώστε με αρκετή πίεση να επιτρέπεται μια μικρή κίνηση του κατόπτρου πάνω - κάτω, για μελλοντική διόρθωση που ίσως χρειαστεί.
    Τώρα θα πρέπει να κεντράρουμε το πιάτο στο νότο με τη βοήθεια του δορυφόρου που επιλέξαμε πριν έχοντας στην βάση τις ρυθμίσεις elevation και declination του συγκεκριμένου δορυφόρου.
    Αφού βάλουμε κάποια συχνότητα του δορυφόρου που επιλέξαμε σε ένα πεδιόμετρο, και έχοντας τοποθετήσει το κάτοπτρο στην μέγιστη ανύψωσή του, αρχίζουμε να στρέφουμε χειροκίνητα όλη την εγκατάσταση από την βάση του polar mount, μέχρι να δούμε σήμα στις μπάρες του. Όταν το σήμα γίνει το μέγιστο δυνατό (και έτσι έχουμε κεντράρει στον δορυφόρο που επιλέξαμε), σφίγγουμε τις βίδες (για το αριστερά - δεξιά) και πιέζουμε το κάτοπτρο προς τα επάνω ή προς τα κάτω ελέγχοντας αν βελτιώνεται το σήμα. Στο καλύτερο σημείο λήψης σφίγγουμε και τις βίδες για το επάνω - κάτω στο polar mount.
    Στρέφουμε από την βάση του όλο το κινητό σύστημα τόσες μοίρες όσες απέχει ο δορυφόρος που επιλέξαμε από τον πραγματικό νότο της περιοχής που γίνεται η εγκατάσταση.
    Ελέγχουμε την λήψη στα άκρα και στο μέσο του τόξου (κάνοντας μετρήσεις σήματος σε τρεις δορυφόρους: ένα στην Ανατολή, ένα στο κέντρο του τόξου και ένα στη Δύση), και προχωράμε αν χρειάζεται στις κατάλληλες διορθώσεις / μικρορυθμίσεις.
    Διορθώσεις / μικρορυθμίσεις
    Στην περίπτωση που το πιάτο θέλει ανέβασμα σε όλο το τόξο (και στο κέντρο και στα άκρα), τότε αυξάνουμε την γωνία ανύψωσης στο polar mount. Στην αντίθετη περίπτωση πράττουμε και πάλι το αντίστροφο.
     
    Σε περίπτωση που για σωστή λήψη στα άκρα χρειάζεται κατέβασμα του πιάτου (π.χ. 1°), τότε ανεβάζουμε κατά διπλάσια ποσότητα από την επιθυμητή την ανύψωση στο polar mount (για το παράδειγμα 2°) και κατεβάζουμε κατά την επιθυμητή ποσότητα την απόκλιση του πιάτου (για το παράδειγμα 1°). Στην αντίθετη περίπτωση πράττουμε το αντίστροφο.
     
    Στην περίπτωση που ανατολικά το πιάτο θέλει ανέβασμα και δυτικά κατέβασμα τότε δεν έχουμε κεντράρει σωστά το νότο και χρειάζεται να στρέψουμε το πιάτο λίγο ανατολικά από την βάση του polar mount. Στην αντίθετη περίπτωση πράττουμε το αντίστροφο.
     
    Τέλος σφίγγουμε καλά και ελέγχουμε όλες τις βίδες στο polar mount.
    Παράδειγμα εγκατάστασης δορυφορικής κεραίας στη περιοχή της Αθήνας
    Έχουμε συνδέσει το κάτοπτρο πάνω στην βάση polar mount και τοποθετήσει πάνω στον ιστό. Έχουμε ελέγξει την σωστή λειτουργία του μοτέρ και ρυθμίσει τα μηχανικά του όρια. Έχουμε τοποθετήσει το μοτέρ στο μέσο της διαδρομής του και στερεώσει εκεί το κάτοπτρο στην μέγιστη ανύψωσή του.
    Σύμφωνα με το γεωγραφικό μήκος της Αθήνας που είναι 23,3° Ε, ο κοντινότερος δορυφόρος στο νότο είναι ο Astra 3A. Όμως λόγω αδυναμίας καλής λήψης του συγκεκριμένου δορυφόρου στην χώρα μας θα χρησιμοποιήσουμε κάποιον παραπλήσιο με ικανοποιητικό σήμα. Επιλέγουμε τον Αstra 1 στις 19,2Ε και υπολογίζουμε το elavation και από αυτό, το declination angle για τον Αstra 1 19,2Ε. Για την Αθήνα είναι elavation = 37,98 και declination = 6,02
    Τοποθετούμε το declination angle = 6,02 στην βάση και σφίγγουμε τις βίδες.
    Τοποθετούμε στη βάση το elevation = 37,98 που υπολογίσαμε. Σφίγγουμε τις βίδες σε τέτοιο βαθμό, έτσι ώστε με κάποια πίεση να επιτρέπεται μια μικρή κίνηση του κατόπτρου πάνω - κάτω, για μελλοντική διόρθωση που ίσως χρειαστεί.
    Τοποθετούμε κάποια συχνότητα του Αstra 1 19,2Ε στο πεδιόμετρο (ή το όργανο μέτρησης σήματος που διαθέτουμε), και έχοντας τοποθετήσει το κάτοπτρο στην μέγιστη ανύψωσή του, στρέφουμε χειροκίνητα όλη την εγκατάσταση από την βάση του polar mount, μέχρι να δούμε σήμα στις μπάρες του. Όταν το σήμα γίνει το μέγιστο δυνατό, σφίγγουμε τις βίδες (για το αριστερά - δεξιά) και πιέζουμε το κάτοπτρο προς τα επάνω ή προς τα κάτω και ελέγχουμε αν βελτιώνεται το σήμα. Στο καλύτερο σημείο λήψης σφίγγουμε και τις βίδες για το επάνω - κάτω στο polar mount.
    Στρέφουμε από την βάση του όλο το κινητό σύστημα κατά 4.1 δυτικά από το σημείο, που αρχικά είχε τοποθετηθεί.
    Σε αυτό το σημείο έχουμε κεντράρει τον πραγματικό νότο για την περιοχή της Αθήνας
    Ελέγχουμε την λήψη στα άκρα και στο μέσο του τόξου (κάνοντας μετρήσεις σήματος σε τρεις δορυφόρους: ένα στην Ανατολή, ένα στο κέντρο του τόξου και ένα στη Δύση), και προχωράμε αν χρειάζεται στις κατάλληλες διορθώσεις / μικρορυθμίσεις.
    Συμπέρασμα
    Η σάρωση του τόξου είναι γρήγορη. Υπάρχουν 5 μοτέρ στην αγορά (σε 10, 12, 18, 24 και 36 ίντσες) που εξυπηρετούν κίνηση μιας βάσης polar mount. Τα κανάλια και το σήμα που μπορεί κάποιος να λάβει έχουν σχέση φυσικά με την διάμετρο / απόδοση του κατόπτρου, την απόδοση του LNB, την ποιότητα του καλωδίου μεταφοράς του δορυφορικού σήματος και την ευαισθησία του δέκτη.
    Για την λειτουργία της κίνησης απαιτείται είτε δέκτης με ενσωματωμένο positioner είτε μία αυτόνομη συσκευή positioner. Τα μοτέρ που χρησιμοποιούνται μπορούν να κινήσουν κάτοπτρα χωρίς περιορισμό στο μέγεθος (επιλέγοντας κάθε φορά το κατάλληλο μέγεθος μοτέρ) αλλά απαιτεί για την λειτουργία του στην εγκατάσταση 4 επιπλέον καλώδια (για την τροφοδοσία της κίνησης και του έλεγχου θέσης του μοτέρ).Ωστόσο, κάποιες εταιρίες έχουν αναπτύξει ειδικά συστήματα (κάποια από αυτά όμως λειτουργούν μόνο με δέκτες της ίδιας εταιρείας) που επιτρέπουν κίνηση μεγάλων κατόπτρων με μοτέρ actuator σε βάσεις polar mount με χρήση των εντολών DiSEqC.
    Μια τέτοια εφαρμογή που υποστηρίζει το πρωτόκολλο DiSEqC, (μπορεί έτσι να συνεργαστεί με οποιοδήποτε δέκτη υποστηρίζει DiSEqC), είναι το V box II που είναι μια εξωτερική συσκευή που μεταφράζει τις εντολές DiSEqC σε τάσεις (δηλαδή της εντολές / τάσεις για την κίνηση της βάσης δίνει κάνοντας χρήση των εντολών DiSEqC ο δορυφορικός δέκτης και όχι ο χρήστης από ένα τηλεκοντρόλ. Βέβαια η συσκευή V box II απαιτεί δίκη της τροφοδοσία και συνδέεται με τέσσερα καλώδια με το μοτέρ όπως ακριβώς και ένα κλασικό positioner. Στην αγορά υπάρχουν αυτόνομες συσκευές positioner, απλές συσκευές V box II ενώ οι νέες συσκευές V box II μπορούν να χρησιμοποιούν και σαν αυτόνομη συσκευή positioner.
  5. Like
    doriforiki.forumgreek.com got a reaction from Δημητρης στο Κουμπί προεπισκόπησης   
    Γράφετε στον τίτλο «Κουπί» και μέσα στο κείμενο «Προτέθηκε»!
  6. Like
    doriforiki.forumgreek.com got a reaction from Δημητρης στο Δορυφορικές περιπέτειες από 20 Αυγούστου μέχρι σήμερα   
    Επίσης έστειλα στον αρμόδιο Τομέα τής Ευρωπαϊκής Ένωσης και μου έστειλαν το παρακάτω:
    Europe Direct Contact Centre <EuropeDirectContactCentre@edcc.ec.europa.eu>
    Τετ 28 Σεπ, 2:15 μ.μ. (πριν από 22 ώρες)
    προς εγώ
    Λαμβάνετε αυτό το μήνυμα επειδή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και το παρακάτω κείμενο έχουν εισαχθεί στη φόρμα μας, η οποία βρίσκεται ηλεκτρονικά και είναι διαθέσιμη για όλους.
     
    Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Κατά μέσο όρο απαντάμε εντός 2 εργάσιμων ημερών. Για πιο πολύπλοκα ή ειδικά ερωτήματα, η απάντηση ενδέχεται να καθυστερήσει περισσότερο.
     
    Ο αριθμός της υπόθεσής σας είναι 2009331
     
    Το κατοχυρωμένο αίτημα σας στο Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct είναι ως εξής :
     
    (greek) Πρόταση προς τις μεγάλες εταιρίες και τις γειτονικές μας χώρες που μπορεί να μείνει στην Ιστορία. Μετά τη βλάβη που προκάλεσε στο νέο διαστημικό τηλεσκόπιο διαστημικό σκουπίδι, ίσως και από δορυφόρο που αχρηστεύθηκε, να προτείνουμε σε κάθε ένα από τα 4 κομμάτια τής γης (Ευρώπη, Ασία, Ατλαντικό και Αμερική) να υπάρχουν το πολύ 4 δορυφόροι. Ή να συσπειρωθούν σε κάθε κομμάτι σε 4 θέσεις. Π.χ. η Ευρώπη να έχει 4 δορυφόρους στις 19, στις 13 και στις 26 μοίρες ανατολικά, και έναν στις 7 μοίρες δυτικά. Αυτό μπορεί να γίνει με συνεννόηση μεταξύ τών εταιριών και τών κρατών για να επικρατήσει το «Η ισχύς εν τη ενώσει»!
     
    Εάν υπάρχουν σφάλματα ή παραλείψεις στην επιβεβαίωση αυτή, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω https://europa.eu/european-union/contact/write-to-us_el ή καλέστε μας στο 00 800 6 7 8 9 10 11. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία «απάντησης» για αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
     
    Με φιλικούς χαιρετισμούς, 
     
    Κέντρο Επικοινωνίας Europe Direct
  7. Like
    doriforiki.forumgreek.com got a reaction from Δημητρης στο Αναφορά λήψης nilesat 7W   
    1) Γιατί δεν βάλατε την 10834 στις αρχικές συχνότητες που αναρτήσατε; Κάνατε κάτι διαφορετικό μετά; Χρησιμοποιήσατε το ίδιο πιάτο; Ποιο πρόγραμμα είναι αυτό που αναρτήσατε τελευταία; Έχετε κάρτα μέσα σε υπολογιστή για τη λήψη;
    2) ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΛΕΠΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΕΛΑΦΡΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΑ ΤΟ ΠΑΙΞΙΜΟ ΚΑΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΙΔΕΡΟΒΙΔΑ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΤΗΣ ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΠΙΑΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΩ ΜΕ USALS ΤΟΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ DISEQC, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΤΑΡΑΤΣΑΣ. ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΤΖΟΓΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΚΑΙ Μ' ΑΥΤΌ.
     
  8. Like
    Ο doriforiki.forumgreek.com αντέδρασε to tasos.cz στο Χρήσιμες δορυφορικές σελίδες-Εργαλεια   
    Παραθέτω τις παρακάτω πολυ χρήσιμες δορυφορικές σελίδες που θεωρω βασικες ιστοσελιδες και δορυφορικα ργαλεια για καθε λατρη δορυφορικών
    Χρήσιμες δορυφορικές σελίδες-Εργαλεια
    https://www.lyngsat.com/
    https://www.flysat.com/
    https://en.kingofsat.net/
    https://www.dishpointer.com/
  9. Like
    doriforiki.forumgreek.com got a reaction from Δημητρης στο Δορυφορικές περιπέτειες από 20 Αυγούστου μέχρι σήμερα   
    Πριν από λίγες μέρες έπιασα αρκετά κανάλια από τον δορυφόρο στις 52 μοίρες δυτικά, κάνοντας αναζήτηση από το σπίτι. Είδα όμως ότι μάλλον ο αέρας είχε κουνήσει λίγο το πιάτο και έχασα τις 7 μοίρες δυτικά, οπότε θα ανέβω κάποια στιγμή στην ταράτσα για να ρυθμίσω το πιάτο.
  10. Like
    doriforiki.forumgreek.com got a reaction from Δημητρης στο Δορυφορικές περιπέτειες από 20 Αυγούστου μέχρι σήμερα   
    Σχετικά με τις λήψεις, 343 ραδιόφωνα και κανάλια πιάσαμε πρόσφατα από τον δορυφόρο στις 7 μοίρες δυτικά (Nile Sat)
  11. Like
    doriforiki.forumgreek.com got a reaction from Δημητρης στο Δορυφορικές περιπέτειες από 20 Αυγούστου μέχρι σήμερα   
    Σκέφτηκα να προσπαθήσω να φτιάξω το μοτέρ μόνος μου, αλλά προς το παρόν το αφήνω.
  12. Like
    doriforiki.forumgreek.com got a reaction from Δημητρης στο Δορυφορικές περιπέτειες από 20 Αυγούστου μέχρι σήμερα   
    Προχτές στην ταράτσα καταφέραμε να πιάσουμε τους τρεις δορυφόρους που έχουν τα περισσότερα μη συνδρομητικά κανάλια, βάζοντας τις δαγκάνες τού πιάτου στον άξονα τού μοτέρ πιο κάτω απ' ό,τι ήταν. Πιάσαμε στις 7 δυτικά πάνω από 220 κανάλια (κάνοντας αναζήτηση στον δέκτη στις 19,2 ανατολικά), στις 19,2 ανατολικά πάνω από 380 κανάλια (κάνοντας αναζήτηση στον δέκτη στον δορυφόρο στις 45 μοίρες ανατολικά) και πάνω από 330 κανάλια τού δορυφόρου στις 13 μοίρες ανατολικά (κάνοντας αναζήτηση στον δέκτη στον δορυφόρο που είναι στις 39 μοίρες ανατολικά). Η ρύθμιση τού μοτέρ είναι στις 52 μοίρες και η ρύθμιση τού πιάτου στις 30 (η θεωρία λέει ότι πρέπει να είναι στις 29). Επίσης πιάσαμε και 29 κανάλια από τον δορυφόρο στις 26 μοίρες ανατολικά (κάνοντας αναζήτηση στον δέκτη στις 51,8 μοίρες ανατολικά. Δηλαδή έχουμε μια απόκλιση γύρω στις 26 μοίρες μεταξύ αυτού που λέει ο δέκτης στο μενού αναζήτησης - εγκατάστασης και σ' αυτό που πιάνουμε.
    Την επόμενη μέρα, από το σπίτι πλέον, κάναμε αναζήτηση και σε άλλους δορυφόρους και έχουμε πιάσει αρκετούς μεταξύ 50,5 μοιρών ανατολικά και 15 μοιρών δυτικά.
  13. Like
    doriforiki.forumgreek.com got a reaction from Δημητρης στο Δορυφορικές περιπέτειες από 20 Αυγούστου μέχρι σήμερα   
    Μόλις ανακάλυψα πως έκανα λάθος όσον αφορά τον δορυφόρο στις 7 μοίρες δυτικά: Τα κανάλια που μου έβγαλε είναι στις 14 μοίρες δυτικά, μια και έπρεπε να κάνω αναζήτηση στον δέκτη στον δορυφόρο στις 30 μοίρες ανατολικά και όχι στις 23,5 ανατολικά, με δεδομένο το πρόβλημα που υπάρχει, το οποίο έχω προαναφέρει σχετικά με το μοτέρ
  14. Like
    doriforiki.forumgreek.com got a reaction from Δημητρης στο Δορυφορικές περιπέτειες από 20 Αυγούστου μέχρι σήμερα   
    9 Σεπτεμβρίου
    Σήμερα κατάφερα, παίζοντας με την ανύψωση τού πιάτου να πιάσω 3 κανάλια από τις 7 δυτικά, κάνοντας αναζήτηση στις 23,5 ανατολικά (σύμφωνα με τον δέκτη), πάνω από 380 κανάλια από τις 19,2 ανατολικά κάνοντας αναζήτηση στις 56,7 ανατολικά, πάνω από 330 κανάλια στις 13 ανατολικά κάνοντας αναζήτηση στις 50,5 ανατολικά, καθώς και από τις 16 ανατολικά, αλλά και από τις 23,5 ανατολικά (τον τελευταίο τον έπιασα κάνοντας αναζήτηση στις 61 μοίρες ανατολικά σύμφωνα με τον δέκτη, και συγκράτησα ότι το κανάλι Ocko Star είχε επίπεδο 75% και ποιότητα 71%).
    Την επόμενη φορά προβλέπεται να παίξω με την ανύψωση τού μοτέρ, γιατί εκεί όπως έχω γράψει παραπάνω, οφείλεται το πρόβλημα, αλλά πάντα υπάρχουν και οι εναλλακτικές, όπως φαίνεται από το παρόν σημείωμά μου. Επιδίωξή μου ήταν να πιάσω τους 3 δορυφόρους που έχουν τα περισσότερα κανάλια, μεταξύ τών 95 ανατολικά και 45 δυτικά που είχα πιάσει παλιότερα και μάλλον είναι τα όρια, τουλάχιστον με πιάτο 88Χ99 που έχω εγώ. Θα δείξει...
  15. Like
    doriforiki.forumgreek.com got a reaction from Δημητρης στο Δορυφορικές περιπέτειες από 20 Αυγούστου μέχρι σήμερα   
    20 Αυγούστου
    Μέχρι τώρα το ανώτερο επίπεδο που πιάναμε με τους δορυφορικούς μας δέκτες και το κινητό κάτοπτρό μας ενός μέτρου ήταν 82%. Χτες καταφέραμε να πιάσουμε επίπεδο 90%, αλλά με ζαβό τρόπο: Κάνουμε αναζήτηση στον δέκτη μας βάζοντάς τον στις 23,5 μοίρες ανατολικά, αλλά πιάνει κανάλια τού δορυφόρου στις 7 μοίρες ανατολικά, μια και προς τον  δορυφόρο αυτόν στοχεύει το πιάτο μας στην πραγματικότητα. Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ όργανα, δεν διαθέτουμε, και το πετύχαμε κατά τύχη.
    Δεν αποκλείεται το πιάτο μας να έχει κάποιο μικρό πρόβλημα, όπως και το μοτέρ μας, μια και το έχουμε κάμποσα χρόνια.
    Τέλος, να αναφέρουμε ότι βάζοντας τον δέκτη στις 13 μοίρες, κάναμε λήψη στις 4 μοίρες δυτικά. Στις 19,2 μοίρες κάναμε λήψη στις 3 μοίρες ανατολικά. Στις 26 μοίρες κάναμε λήψη στις 10 μοίρες ανατολικά. Στις 3 μοίρες ανατολικά κάναμε λήψη στις 14 μοίρες δυτικά, ενώ βάζοντας τον δέκτη στις 5 μοίρες ανατολικά, δεν πιάσαμε τίποτα.
    Το ζαβό σύστημα έχει περιθώρια βελτίωσης, μια και όταν σφίξαμε τα παξιμάδια τού μοτέρ στον ιστό, χάσαμε ισχύ, και κάποια στιγμή θα προσπαθήσουμε για καλύτερη λήψη, μια και δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με τη ρύθμιση τού lnb, ούτε τού άξονά του, ο οποίος ρυθμίζεται με πεταλούδες.
    ==========================================
    2 Σεπτεμβρίου
    Τη μεθεπόμενη φορά που ανέβηκα στην ταράτσα με δέκτη και τηλεόραση, αντί USALS έβαλα Diseqc και κάνοντας αναζήτηση στις 23 μοίρες ανατολικά, έπιασα συχνότητα 10940 και κλείδωσε κανάλια, τα οποία όμως δεν είδα, ούτε ξέρω σε ποιον δορυφόρο ανήκουν. Κατεβαίνοντας όμως κάτω από λάθος μάλλον χειρισμό σε άλλο δέκτη που συνέδεσα, δεν έπιανα τίποτα. Ανέβηκα ξανά επάνω, και τελικά, κάνοντας διάφορες ρυθμίσεις στο πιάτο και στο μοτέρ (στις μοίρες που γράφουν επάνω στα μεταλλικά στοιχεία τους), και κάνοντας αναζήτηση στις 40 μοίρες ανατολικά έπιασα κανάλια τού δορυφόρου στις 19,2 μοίρες ανατολικά, που ήταν και το ζητούμενο. Έκανα αναζήτηση και σε άλλους δορυφόρους, όπως στις 39 μοίρες ανατολικά, στις 36 κ.λπ. και τελικά μέχρι στιγμής, μια και δεν έκανα πλήρη αναζήτηση, έπιασα κανάλια από 19,2 ανατολικά, 13 ανατολικά, 16 ανατολικά κ.λπ., πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει μια διαφορά 21 περίπου μοιρών ανάμεσα στον δορυφόρο που δείχνει ο δέκτης και στον δορυφόρο που λαμβάνεται πραγματικά. Ίσως σε λίγες μέρες βελτιώσουμε την κατάσταση ανεβαίνοντας πάλι στην ταράτσα.
    ==============================================
    4 Σεπτεμβρίου
    Σήμερα το μεσημέρι έκανα αναζήτηση στους δορυφόρους που προανέφερα και τελικά αποθηκεύθηκαν σχεδόν 1000 κανάλια. Ένα από τα νούμερα που θυμάμαι είναι ότι έπιασα 390 μη συνδρομητικά κανάλια στον δορυφόρο στις 19,2 μοίρες ανατολικά. Είχα αποφασίσει χτες να ανέβω και σήμερα στην ταράτσα, και αμφιταλαντεύθηκα για το αν θα ανέβω σήμερα, μια και πέτυχα κάπως αυτό που ήθελα. Τελικά ανέβηκα, αλλά ενώ 4-5 φορές έπιασα σήμα, όταν έσφιγγα το μοτέρ στον ιστό, χανόταν. Μετά πολλή προσπάθεια, κάτι έπιασα, αλλά διαπίστωσα ότι ο ιστός ήταν αλφαδιασμένος όσον αφορά το δεξιά-αριστερά, αλλά έγερνε στο μπρος-πίσω. Επίσης το μοτέρ αντί να πηγαίνει στο σημείο αναφοράς, στο μηδέν δηλαδή, πήγαινε 31 μοίρες αριστερά! Έτσι, κάνοντας αναζήτηση στις 31,5 μοίρες ανατολικά, έπιασα 33 κανάλια και 32 ραδιόφωνα τού δορυφόρου που είναι στις 16 ανατολικά. Στις 33 ανατολικά τού δέκτη έπιασα από τον δορυφόρο στις 16 μοίρες ανατολικά, 17 κανάλια και 12 ραδιόφωνα. Σε αναζήτηση στον δέκτη στις 36 ανατολικά έπιασα 42 κανάλια από τον δορυφόρο στις 19,2 ανατολικά, και τέλος 170 κανάλια τού δορυφόρου στις 13 μοίρες ανατολικά, και 150 ραδιόφωνα, κάνοντας αναζήτηση στις 28,2 μοίρες ανατολικά. Στις 30,5 μοίρες τού δέκτη, μου αποθήκευσε συχνότητες τού δορυφόρου στις 7 μοίρες ανατολικά, αλλά όχι κανάλια. Δηλαδή, συμπερασματικά, έχουμε γύρω στις 15,2 μοίρες απόκλιση μεταξύ δορυφόρων που κάνουμε αναζήτηση και τών δορυφόρων που πιάνουμε. Η επόμενη σκέψη είναι να προσπαθήσω να βελτιώσω τη λήψη στις 19,2 μοίρες ανατολικά ώστε να πιάσω μεταξύ άλλων και το νέο κανάλι Telesur English, είτε με... ταρατσομαχία, είτε αλλάζοντας στον δέκτη το γεωγραφικό μήκος και το γεωγραφικό πλάτος που έχω βάλει στο USALS, κάτι που έχω κάνει κατά κόρον, στο παρελθόν.
    ============================================
    5 Σεπτεμβρίου
    Τελικά επέλεξα να ανέβω στην ταράτσα ξανά, αλλά και να βάλω στη ρύθμιση για το μοτέρ, Diseqc 1,2 αντί για USALS. Mε τον... ημιαυτόματο αυτό τρόπο, αποθηκεύοντας κάθε δορυφόρο που έπιανα, πέτυχα να αποθηκεύσω κανάλια από τις 14 μοίρες δυτικά, 3 ανατολικά, 5 ανατολικά, 7 ανατολικά, 9 ανατολικά, 13 ανατολικά, 16 ανατολικά, 19,2 ανατολικά. Έχω σκοπό να ψάξω και για κανάλια από τον δορυφόρο στις 7 μοίρες δυτικά, παρότι το ιχνοδιάγραμμά του δεν έχει μέσα την Ελλάδα, αλλά θυμάμαι ότι παλιά τον έπιανα. Πάντως 90% επίπεδο που είχα πιάσει αρχικά με τον... ζαβό τρόπο που ανέφερα στο πρώτο σημείωμα, δεν έχω καταφέρει ακόμα να πιάσω.
    =================================================
    7 Σεπτεμβρίου
    Σήμερα έπιασα τον δορυφόρο στις 7 μοίρες δυτικά, τον οποίο είχα βάλει τελευταίο στόχο, μετά απ' αυτόν στις 19,2 ανατολικά και στις 13 μοίρες ανατολικά. Την τελευταία φορά που ανέβηκα στην ταράτσα είχα πιάσει κανάλια σ' αυτό τον δορυφόρο, βάζοντας ρύθμιση Diseqc 1,2 στο δέκτη, όσον αφορά το μοτέρ, μια και στο USALS το σημείο αναφοράς δεν ήταν σωστό, δεν πήγαινε στο μηδέν το μοτέρ. Τα κανάλια όμως που είχα πιάσει κάνοντας αναζήτηση στον δέκτη στον δορυφόρο στις 7 δυτικά, ανήκαν στον δορυφόρο στις 14 δυτικά. Αυτό το ανακάλυψα σήμερα, βλέποντας τα κανάλια και τις συχνότητες στις σχετικές ιστοσελίδες. Οπότε, κινώντας το μοτέρ προς τα ανατολικά, αφού πρώτα βρήκα κανάλια από τις 8 δυτικά, πήγα μετά λίγο πιο ανατολικά και βρήκα κανάλια από τον 7 δυτικά. Η ποιότητα ήταν στα περισσότερα 34%, οπότε συνέχισα να κινώ το μοτέρ μέσω τού δέκτη -όχι στην ταράτσα- κι έφτασα την ποιότητα στο 44%. Στους άλλους δύο δορυφόρους, η ποιότητα είναι γύρω στο 76%, οπότε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, δηλαδή 1) στο μοτέρ: Θα αλλάξω λίγο την ανύψωση που μάλλον θέλει περισσότερη, με δεδομένο ότι στους ακραίους δορυφόρους μου φαίνονται πολύ μικρές οι μοίρες ανύψωσης, 2) Στο πιάτο, που στη ρύθμιση που έχει στις μοίρες, μάλλον θα τις μειώσω, για να ισοφαριστεί η αύξηση τής ανύψωσης στο μοτέρ.
    Επίσης, θα ξανασχοληθώ με το δεξιά-αριστερά τού lnb, αλλά και με την ανύψωση τού άξονά του. Ίσως παίξω και με το πάνω-κάτω τού lnb. Παράλληλα, θα σφίξω τα παξιμάδια τού άξονα αυτού πάνω στο πιάτο, και ίσως και κάποια άλλα παξιμάδια στο πίσω μέρος τού πιάτου.
    Kαι ανάλογα με τον χρόνο που θα 'χω, μπορεί να ασχοληθώ και με τον ιστό, να τον κάνω εντελώς κάθετο κι απ' τις δυο πλευρές του, πράγμα που σημαίνει σφυρί, ελαφρό σπάσιμο και σφηνώματα στην επιφάνεια τής ταράτσας.
    ========================
    8 Σεπτεμβρίου
    Σήμερα εξετάζοντας τον ιστό, πρόσεξα ότι παίζει λίγο, αλλά στη μία από τις δυο θέσεις τού παιξίματος είναι απόλυτα κάθετος. Δυστυχώς έγινε ένα βραχυκύκλωμα στο πολύμπριζο και δεν κατάφερα να δουλέψω τον δέκτη στην ταράτσα. Άλλαξα στα τυφλά λίγο την ανύψωση τού μοτέρ και τού πιάτου, μία μοίρα στο πρώτο και 3 μοίρες στο δεύτερο και κατέβηκα κάτω, όπου είχα μια πολύ ευχάριστη αλλά και μια ελαφρώς δυσάρεστη έκπληξη: Ο δορυφόρος στις 7 μοίρες δυτικά μετά από αναζήτηση που κάναμε έδωσε 368 μη συνδρομητικά κανάλια, ο δορυφόρος στις 13 μοίρες ανατολικά έδωσε 294 κανάλια, αλλά αυτός στις 19,2 μοίρες τίποτα, οπότε ίσως την επόμενη φορά που θα ασχοληθώ, θα βάλω σ' αυτόν USALS αντί για Diseqc 1,2 και θα παίξω και με το γεωγραφικό μήκος και πλάτος, αλλά και θα προσπαθήσω να βελτιώσω-ρυθμίσω καλύτερα το lnb και τον άξονά του.
  16. Ευχαριστώ
    doriforiki.forumgreek.com got a reaction from tasos.cz στο Για το Forum   
    Αγαπητοί φίλοι, αν θέλετε, μπορείτε να γράφετε δωρεάν στο φόρουμ που έχω, το doriforiki.forumgreek.com. Αν θέλετε, μπορείτε να γίνετε και διαχειριστές.
  17. Like
    doriforiki.forumgreek.com got a reaction from Michaeldx στο Δορυφορικές περιπέτειες από 20 Αυγούστου μέχρι σήμερα   
    Μόλις ανακάλυψα πως έκανα λάθος όσον αφορά τον δορυφόρο στις 7 μοίρες δυτικά: Τα κανάλια που μου έβγαλε είναι στις 14 μοίρες δυτικά, μια και έπρεπε να κάνω αναζήτηση στον δέκτη στον δορυφόρο στις 30 μοίρες ανατολικά και όχι στις 23,5 ανατολικά, με δεδομένο το πρόβλημα που υπάρχει, το οποίο έχω προαναφέρει σχετικά με το μοτέρ
  18. Like
    doriforiki.forumgreek.com got a reaction from Michaeldx στο Δορυφορικές περιπέτειες από 20 Αυγούστου μέχρι σήμερα   
    9 Σεπτεμβρίου
    Σήμερα κατάφερα, παίζοντας με την ανύψωση τού πιάτου να πιάσω 3 κανάλια από τις 7 δυτικά, κάνοντας αναζήτηση στις 23,5 ανατολικά (σύμφωνα με τον δέκτη), πάνω από 380 κανάλια από τις 19,2 ανατολικά κάνοντας αναζήτηση στις 56,7 ανατολικά, πάνω από 330 κανάλια στις 13 ανατολικά κάνοντας αναζήτηση στις 50,5 ανατολικά, καθώς και από τις 16 ανατολικά, αλλά και από τις 23,5 ανατολικά (τον τελευταίο τον έπιασα κάνοντας αναζήτηση στις 61 μοίρες ανατολικά σύμφωνα με τον δέκτη, και συγκράτησα ότι το κανάλι Ocko Star είχε επίπεδο 75% και ποιότητα 71%).
    Την επόμενη φορά προβλέπεται να παίξω με την ανύψωση τού μοτέρ, γιατί εκεί όπως έχω γράψει παραπάνω, οφείλεται το πρόβλημα, αλλά πάντα υπάρχουν και οι εναλλακτικές, όπως φαίνεται από το παρόν σημείωμά μου. Επιδίωξή μου ήταν να πιάσω τους 3 δορυφόρους που έχουν τα περισσότερα κανάλια, μεταξύ τών 95 ανατολικά και 45 δυτικά που είχα πιάσει παλιότερα και μάλλον είναι τα όρια, τουλάχιστον με πιάτο 88Χ99 που έχω εγώ. Θα δείξει...
  19. Like
    doriforiki.forumgreek.com got a reaction from Michaeldx στο Δορυφορικές περιπέτειες από 20 Αυγούστου μέχρι σήμερα   
    20 Αυγούστου
    Μέχρι τώρα το ανώτερο επίπεδο που πιάναμε με τους δορυφορικούς μας δέκτες και το κινητό κάτοπτρό μας ενός μέτρου ήταν 82%. Χτες καταφέραμε να πιάσουμε επίπεδο 90%, αλλά με ζαβό τρόπο: Κάνουμε αναζήτηση στον δέκτη μας βάζοντάς τον στις 23,5 μοίρες ανατολικά, αλλά πιάνει κανάλια τού δορυφόρου στις 7 μοίρες ανατολικά, μια και προς τον  δορυφόρο αυτόν στοχεύει το πιάτο μας στην πραγματικότητα. Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ όργανα, δεν διαθέτουμε, και το πετύχαμε κατά τύχη.
    Δεν αποκλείεται το πιάτο μας να έχει κάποιο μικρό πρόβλημα, όπως και το μοτέρ μας, μια και το έχουμε κάμποσα χρόνια.
    Τέλος, να αναφέρουμε ότι βάζοντας τον δέκτη στις 13 μοίρες, κάναμε λήψη στις 4 μοίρες δυτικά. Στις 19,2 μοίρες κάναμε λήψη στις 3 μοίρες ανατολικά. Στις 26 μοίρες κάναμε λήψη στις 10 μοίρες ανατολικά. Στις 3 μοίρες ανατολικά κάναμε λήψη στις 14 μοίρες δυτικά, ενώ βάζοντας τον δέκτη στις 5 μοίρες ανατολικά, δεν πιάσαμε τίποτα.
    Το ζαβό σύστημα έχει περιθώρια βελτίωσης, μια και όταν σφίξαμε τα παξιμάδια τού μοτέρ στον ιστό, χάσαμε ισχύ, και κάποια στιγμή θα προσπαθήσουμε για καλύτερη λήψη, μια και δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με τη ρύθμιση τού lnb, ούτε τού άξονά του, ο οποίος ρυθμίζεται με πεταλούδες.
    ==========================================
    2 Σεπτεμβρίου
    Τη μεθεπόμενη φορά που ανέβηκα στην ταράτσα με δέκτη και τηλεόραση, αντί USALS έβαλα Diseqc και κάνοντας αναζήτηση στις 23 μοίρες ανατολικά, έπιασα συχνότητα 10940 και κλείδωσε κανάλια, τα οποία όμως δεν είδα, ούτε ξέρω σε ποιον δορυφόρο ανήκουν. Κατεβαίνοντας όμως κάτω από λάθος μάλλον χειρισμό σε άλλο δέκτη που συνέδεσα, δεν έπιανα τίποτα. Ανέβηκα ξανά επάνω, και τελικά, κάνοντας διάφορες ρυθμίσεις στο πιάτο και στο μοτέρ (στις μοίρες που γράφουν επάνω στα μεταλλικά στοιχεία τους), και κάνοντας αναζήτηση στις 40 μοίρες ανατολικά έπιασα κανάλια τού δορυφόρου στις 19,2 μοίρες ανατολικά, που ήταν και το ζητούμενο. Έκανα αναζήτηση και σε άλλους δορυφόρους, όπως στις 39 μοίρες ανατολικά, στις 36 κ.λπ. και τελικά μέχρι στιγμής, μια και δεν έκανα πλήρη αναζήτηση, έπιασα κανάλια από 19,2 ανατολικά, 13 ανατολικά, 16 ανατολικά κ.λπ., πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει μια διαφορά 21 περίπου μοιρών ανάμεσα στον δορυφόρο που δείχνει ο δέκτης και στον δορυφόρο που λαμβάνεται πραγματικά. Ίσως σε λίγες μέρες βελτιώσουμε την κατάσταση ανεβαίνοντας πάλι στην ταράτσα.
    ==============================================
    4 Σεπτεμβρίου
    Σήμερα το μεσημέρι έκανα αναζήτηση στους δορυφόρους που προανέφερα και τελικά αποθηκεύθηκαν σχεδόν 1000 κανάλια. Ένα από τα νούμερα που θυμάμαι είναι ότι έπιασα 390 μη συνδρομητικά κανάλια στον δορυφόρο στις 19,2 μοίρες ανατολικά. Είχα αποφασίσει χτες να ανέβω και σήμερα στην ταράτσα, και αμφιταλαντεύθηκα για το αν θα ανέβω σήμερα, μια και πέτυχα κάπως αυτό που ήθελα. Τελικά ανέβηκα, αλλά ενώ 4-5 φορές έπιασα σήμα, όταν έσφιγγα το μοτέρ στον ιστό, χανόταν. Μετά πολλή προσπάθεια, κάτι έπιασα, αλλά διαπίστωσα ότι ο ιστός ήταν αλφαδιασμένος όσον αφορά το δεξιά-αριστερά, αλλά έγερνε στο μπρος-πίσω. Επίσης το μοτέρ αντί να πηγαίνει στο σημείο αναφοράς, στο μηδέν δηλαδή, πήγαινε 31 μοίρες αριστερά! Έτσι, κάνοντας αναζήτηση στις 31,5 μοίρες ανατολικά, έπιασα 33 κανάλια και 32 ραδιόφωνα τού δορυφόρου που είναι στις 16 ανατολικά. Στις 33 ανατολικά τού δέκτη έπιασα από τον δορυφόρο στις 16 μοίρες ανατολικά, 17 κανάλια και 12 ραδιόφωνα. Σε αναζήτηση στον δέκτη στις 36 ανατολικά έπιασα 42 κανάλια από τον δορυφόρο στις 19,2 ανατολικά, και τέλος 170 κανάλια τού δορυφόρου στις 13 μοίρες ανατολικά, και 150 ραδιόφωνα, κάνοντας αναζήτηση στις 28,2 μοίρες ανατολικά. Στις 30,5 μοίρες τού δέκτη, μου αποθήκευσε συχνότητες τού δορυφόρου στις 7 μοίρες ανατολικά, αλλά όχι κανάλια. Δηλαδή, συμπερασματικά, έχουμε γύρω στις 15,2 μοίρες απόκλιση μεταξύ δορυφόρων που κάνουμε αναζήτηση και τών δορυφόρων που πιάνουμε. Η επόμενη σκέψη είναι να προσπαθήσω να βελτιώσω τη λήψη στις 19,2 μοίρες ανατολικά ώστε να πιάσω μεταξύ άλλων και το νέο κανάλι Telesur English, είτε με... ταρατσομαχία, είτε αλλάζοντας στον δέκτη το γεωγραφικό μήκος και το γεωγραφικό πλάτος που έχω βάλει στο USALS, κάτι που έχω κάνει κατά κόρον, στο παρελθόν.
    ============================================
    5 Σεπτεμβρίου
    Τελικά επέλεξα να ανέβω στην ταράτσα ξανά, αλλά και να βάλω στη ρύθμιση για το μοτέρ, Diseqc 1,2 αντί για USALS. Mε τον... ημιαυτόματο αυτό τρόπο, αποθηκεύοντας κάθε δορυφόρο που έπιανα, πέτυχα να αποθηκεύσω κανάλια από τις 14 μοίρες δυτικά, 3 ανατολικά, 5 ανατολικά, 7 ανατολικά, 9 ανατολικά, 13 ανατολικά, 16 ανατολικά, 19,2 ανατολικά. Έχω σκοπό να ψάξω και για κανάλια από τον δορυφόρο στις 7 μοίρες δυτικά, παρότι το ιχνοδιάγραμμά του δεν έχει μέσα την Ελλάδα, αλλά θυμάμαι ότι παλιά τον έπιανα. Πάντως 90% επίπεδο που είχα πιάσει αρχικά με τον... ζαβό τρόπο που ανέφερα στο πρώτο σημείωμα, δεν έχω καταφέρει ακόμα να πιάσω.
    =================================================
    7 Σεπτεμβρίου
    Σήμερα έπιασα τον δορυφόρο στις 7 μοίρες δυτικά, τον οποίο είχα βάλει τελευταίο στόχο, μετά απ' αυτόν στις 19,2 ανατολικά και στις 13 μοίρες ανατολικά. Την τελευταία φορά που ανέβηκα στην ταράτσα είχα πιάσει κανάλια σ' αυτό τον δορυφόρο, βάζοντας ρύθμιση Diseqc 1,2 στο δέκτη, όσον αφορά το μοτέρ, μια και στο USALS το σημείο αναφοράς δεν ήταν σωστό, δεν πήγαινε στο μηδέν το μοτέρ. Τα κανάλια όμως που είχα πιάσει κάνοντας αναζήτηση στον δέκτη στον δορυφόρο στις 7 δυτικά, ανήκαν στον δορυφόρο στις 14 δυτικά. Αυτό το ανακάλυψα σήμερα, βλέποντας τα κανάλια και τις συχνότητες στις σχετικές ιστοσελίδες. Οπότε, κινώντας το μοτέρ προς τα ανατολικά, αφού πρώτα βρήκα κανάλια από τις 8 δυτικά, πήγα μετά λίγο πιο ανατολικά και βρήκα κανάλια από τον 7 δυτικά. Η ποιότητα ήταν στα περισσότερα 34%, οπότε συνέχισα να κινώ το μοτέρ μέσω τού δέκτη -όχι στην ταράτσα- κι έφτασα την ποιότητα στο 44%. Στους άλλους δύο δορυφόρους, η ποιότητα είναι γύρω στο 76%, οπότε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, δηλαδή 1) στο μοτέρ: Θα αλλάξω λίγο την ανύψωση που μάλλον θέλει περισσότερη, με δεδομένο ότι στους ακραίους δορυφόρους μου φαίνονται πολύ μικρές οι μοίρες ανύψωσης, 2) Στο πιάτο, που στη ρύθμιση που έχει στις μοίρες, μάλλον θα τις μειώσω, για να ισοφαριστεί η αύξηση τής ανύψωσης στο μοτέρ.
    Επίσης, θα ξανασχοληθώ με το δεξιά-αριστερά τού lnb, αλλά και με την ανύψωση τού άξονά του. Ίσως παίξω και με το πάνω-κάτω τού lnb. Παράλληλα, θα σφίξω τα παξιμάδια τού άξονα αυτού πάνω στο πιάτο, και ίσως και κάποια άλλα παξιμάδια στο πίσω μέρος τού πιάτου.
    Kαι ανάλογα με τον χρόνο που θα 'χω, μπορεί να ασχοληθώ και με τον ιστό, να τον κάνω εντελώς κάθετο κι απ' τις δυο πλευρές του, πράγμα που σημαίνει σφυρί, ελαφρό σπάσιμο και σφηνώματα στην επιφάνεια τής ταράτσας.
    ========================
    8 Σεπτεμβρίου
    Σήμερα εξετάζοντας τον ιστό, πρόσεξα ότι παίζει λίγο, αλλά στη μία από τις δυο θέσεις τού παιξίματος είναι απόλυτα κάθετος. Δυστυχώς έγινε ένα βραχυκύκλωμα στο πολύμπριζο και δεν κατάφερα να δουλέψω τον δέκτη στην ταράτσα. Άλλαξα στα τυφλά λίγο την ανύψωση τού μοτέρ και τού πιάτου, μία μοίρα στο πρώτο και 3 μοίρες στο δεύτερο και κατέβηκα κάτω, όπου είχα μια πολύ ευχάριστη αλλά και μια ελαφρώς δυσάρεστη έκπληξη: Ο δορυφόρος στις 7 μοίρες δυτικά μετά από αναζήτηση που κάναμε έδωσε 368 μη συνδρομητικά κανάλια, ο δορυφόρος στις 13 μοίρες ανατολικά έδωσε 294 κανάλια, αλλά αυτός στις 19,2 μοίρες τίποτα, οπότε ίσως την επόμενη φορά που θα ασχοληθώ, θα βάλω σ' αυτόν USALS αντί για Diseqc 1,2 και θα παίξω και με το γεωγραφικό μήκος και πλάτος, αλλά και θα προσπαθήσω να βελτιώσω-ρυθμίσω καλύτερα το lnb και τον άξονά του.
×
×
  • Δημιουργία νέου...