Jump to content

Το Mega Channel

Αξιολογήστε το θέμα


tasos.cz

Recommended Posts

  • Μέλος

Το Mega Channel

 

mega_channel.jpg

 

Είναι λυπηρό όταν ένα μέσο μαζικής επικοινωνίας κλείνει. Είτε είναι τηλεοπτικό κανάλι, είτε ραδιόφωνο, είτε εφημερίδα, είτε κάποιο μεγάλο σαιτ στο Ιντερνετ.

 

Δυστυχώς το  πασίγνωστο ανά την Ελλάδα Mega Channel που ήτανε ο πρώτος  ιδιωτικός  τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα πανελλαδικής εμβέλειας έκλεισε και δεν υπάρχει πια.

 

Μάλιστα το Mega Channel αν δεν είχε κλείσει θα γιόρταζε χτες 20 Νοεμβρίου 2018 τα 29 χρόνια της ύπαρξης του, βλέπε αυτά που σας έγραψα χτες εδώ:

 

 

Δυστυχώς αυτά συμβαίνουνε στην απρόβλεπτη ζωή που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτε,  που έχει στιγμές ακμής αλλά και παρακμής όπως συνέβηκε στην πείπτωση του  Mega Channel.

 

Η ζωή όμως είναι όμορφη, κάποιο άλλο νέο κανάλι δημιουργείται, κάποια άλλη νέα φωνή ενημέρωσης ακούγεται.

 

Όπως συμβαίνει στο δικό μας newsat.gr που τώρα ξεκίνησε και που του ευχόμαστε να μεγαλώσει, να μεγαλουργήσει, να γίνει μια δυνατή φωνή στο ιντερνετικό κόσμο.

 

Τάσος από την Τσεχία

Tasos.cz fahne90.gif

Επεξεργάστηκε από tasos.cz
Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

«Μαύρο» στο Mega από …επιλογή!

21/11/2018

Με ευθύνη της Τηλέτυπος ΑΕ έπαψε να λειτουργεί ο τηλεοπτικός σταθμός. Η απόφαση 2018/2018 της Ολομέλειας του ΣτΕ, την οποία δημοσιεύει η στήλη, δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο παρερμηνείας για το γεγονός ότι το Mega μετά από 29 χρόνια λειτουργίας εξαφανίστηκε από τον τηλεοπτικό χάρτη. Η απάντηση δίνεται μέσα από τη νομοθεσία.

Το ΔΣ της εταιρείας, χωρίς να υπάρξει γενική συνέλευση των μετόχων, αποφάσισε να μην κατάθεση αίτηση για άδεια εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης ενημερωτικού προγράμματος το Mega, τον Ιανουάριο του 2018 (εν αντίθεση με τον Ιούλιο του 2016, όταν και συμμετείχε στη διαδικασία). Εξαιτίας της απόφασης αυτής η οποία δεν τέθηκε υπόψιν της γενικής συνέλευσης των μετόχων, το ΕΣΡ στη συνέχεια με την ν 18/2018 απόφασή αναγνώρισε πως το Mega «εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ 10 του Ν.4496/2017» υποχρεώνοντας την Τηλέτυπος ΑΕ «να τερματίσει τη λειτουργία του». Κατά το άρθρο 14Α του ν.4339/2015 («νόμος Παππά») το οποίο επικαλείται και η πλειοψηφία της Ολομέλειας των δικαστών του ΣτΕ με την 2018/2018 απόφασή του, στο οποίο ρητά αναφερόταν πως οι σταθμοί που δεν θα λάβουν μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης έχουν «κατ΄ ανώτατο όριο 3 μήνες λειτουργίας από τη δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης».Η ολομέλεια του ΣτΕ κρίνει πως η απόφαση για τη διακοπή λειτουργία του Mega από το ΕΣΡ «εξυπηρετεί θεμιτούς σκοπούς δημοσίου συμφέροντος».

Πηγή  Τυπολογίες

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Μέλος

31d16972df7145729fd3f514fddbfe0e_XL.thumb.jpg.b36bbfd836f32ce7342abd233b22090f.jpg

Σε ειδική διαχείριση το Mega

 

Εξεδόθη σήμερα, με αριθμό 10/2019, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία το Mega τίθεται σε ειδική διαχείριση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, ειδικός διαχειριστής για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Mega, ορίστηκε η κ. Ευδοκία Παπανδρέου. Η διαδικασία της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων...

Εξεδόθη σήμερα, με αριθμό 10/2019, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία το Mega τίθεται σε ειδική διαχείριση. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, ειδικός διαχειριστής για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Mega, ορίστηκε η κ. Ευδοκία Παπανδρέου. Η διαδικασία της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, θα είναι πολύ σύντομη ενόψει της μερικής (διαδικτυακής) λειτουργίας του σταθμού.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που δικάστηκαν τον Σεπτέμβριο, η κύρια αίτηση των τραπεζών για υπαγωγή του Mega σε ειδική διαχείριση δικάστηκε στις 30 Οκτωβρίου. Στη δίκη είχε πραγματοποιήσει παρέμβαση μέρος των εργαζομένων του σταθμού, οργανισμοί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, το Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ. Όλοι είχαν ζητήσει αναβολή την οποία το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτή, ενώ είχαν ζητήσει να υποχρεωθεί η Digea να παρέχει επίγειο σήμα, καθώς και να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι από τα προληπτικά μέτρα, ώστε να μπορούν να διεκδικούν μισθούς. Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα και διατήρησε την προστασία από πιστωτές όπως ακριβώς είχε δοθεί με τα ασφαλιστικά μέτρα. Η ανωτέρω πλήρης προστασία, απαγόρευε τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς και ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης λογαριασμών της εταιρίας, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των τραπεζών στις 30 Οκτωβρίου.  

Πλέον, μετά τη σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την υπαγωγή του Mega στην ειδική διαχείριση του ν. 4307/2014 (ν. Δένδια), θα υπάρξει πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι οποίοι θα κληθούν να πλειοδοτήσουν για τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και συγκεκριμένα για την ταινιοθήκη, το σήμα, κάποια πάγια και ένα ακίνητο. 

Σημειώνεται ότι την υπόθεση υπαγωγής του Mega σε ειδική διαχείριση έτρεξε το νομικό γραφείο "Ανδρέας Αγγελίδης και συνεργάτες" και η Grant Thornton.

Πηγή: digitaltvinfo

 

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

MEGA-.thumb.jpg.d998eebe771dc3ebb24a5c5458cf3e38.jpg

Θα πάρουν τα οφειλόμενα οι εργαζόμενοι στο Mega;

06/01/2019

Θα πάρουν τα χρήματά τους οι εργαζόμενοι του Mega; Το Δημόσιο και τα Ταμεία θα εισπράξουν τα οφειλόμενα ή θα δικαιωθούν μόνο οι τράπεζες, στις οποίες το υπόλοιπο του δανεισμού της Τηλέτυπος ανέρχεται στο ποσό των 15 εκατ. ευρώ;

Οι εξελίξεις είναι ιδιαιτέρως αρνητικές, κυρίως για τους εργαζόμενους, αφού το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να εξαιρεθούν από τα προληπτικά μέτρα προστασίας και να συνεχίσουν να λαμβάνουν μισθούς. Το δικαστήριο είπε όχι, παρά την παρέμβαση των Οργανισμών προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως την αίτηση υπαγωγής της Τηλέτυπος σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης υποστήριξε το νομικό γραφείο Ανδρέας Αγγελίδης και Συνεργάτες και η Grant Thornton, η οποία δύο φορές ανέλαβε να συντάξει δύο business plan για τη σωτηρία του καναλιού για λογαριασμό των τραπεζών. Το συγκεκριμένο νομικό γραφείο ανέλαβε τον πλειστηριασμό του ΔΟΛ.

Ειδικός διαχειριστής για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Mega ορίστηκε η Ευδοκία Παπανδρέου και το επόμενο βήμα είναι η δημοσίευση των στοιχείων του πλειστηριασμού, μαζί με κρίσιμες αποτιμήσεις, όπως αυτή της ταινιοθήκης του καναλιού, η οποία κράτησε το κανάλι ζωντανό επί τρία συναπτά έτη…

Όλοι είχαν ζητήσει αναβολή, την οποία το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτή, ενώ είχαν ζητήσει να υποχρεωθεί η Digea να παρέχει επίγειο σήμα, καθώς και να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι από τα προληπτικά μέτρα, ώστε να μπορούν να διεκδικούν μισθούς. Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα και διατήρησε την προστασία από πιστωτές, όπως ακριβώς με τα ασφαλιστικά μέτρα.

Πηγή:Τυπολογίες

 

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...